Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

20 snygga kalendrar för 2023

Inlägget innehåller annonslänkar

2019 var året då jag för första gången någonsin lyckades använda en papperskalender hela året igenom. Eller nej nu ljuger jag, det kan ha varit andra gången. Gången före det var 2013 när jag köpt med mig en kalender från Australien, en kalender som var bland de typ första att fatta grejen med att göra kalendern till något som kan hjälpa en att nå sina mål.

Nu finns det massor av almanackor som gör detta och på andra sätt är lite mer personlig utveckling och inte bara datum och kom ihåg-listor.

Så vad hände då 2019, som gjorde att papperskalendern gjorde ännu en lyckad comeback i mitt liv?

Sporrong forms Drömkalendern hände. Se bilder längre ner där jag visar upp kalendern som jag hade då. Det är en helt ljuvlig bok som dessutom har ett liksom skönt omslag och tjusig design som får en att vilja bära med sig och öppna sin almanacka! Älskar den känslan.

Min kalender för 2022

Sen dess har jag hunnit med ytterligare två ganska bra kalendrar, som jag skriver mer om nedan, men nu i år känns det som om jag landat helrätt.

Jag snubblade över en Instagram-annons som fångade mitt intresse redan i september… Och när den här kalendern gav intryck av att vara lika bra som förra årets Unbound-kalender kändes den som ett bra val. Att beställa Unbound från USA känns nämligen aningen onödigt dyrt och krångligt.

Sååå…

Den här kalendern satsar jag på för 2022!

en snygg kalender för 2022 – svart med guldiga bokstäver

En svart i modellen 2022 VERTICAL WEEKLY PLANNER, med mina egan initialer på framsidan. 😍

Denna är nummer 15 på bilden nedan ↓

Jag har också en rabattkod som ger dig 10 % ifall du gillar den och vill beställa en själv. Ange koden JENNIFER med din beställning.

20 kalendrar för 2022 – eller 2023

Men vi är alla olika och det finns kalendrar för alla möjliga behov och önskemål! Så för att ge lite inspiration har jag i det här inlägget samlat ihop totalt 20 kalendrar för 2022. Kanske de snyggaste och bästa kalendrarna du kan hitta på marknaden just nu.

Har också skrivit ut vilka kalendrar som är odaterade inom parentes, de går alltså att påbörja när det passar dig under året och inte nödvändigtvis 1 januari 2022.

Klicka på bilden för förstoring – och klicka dig vidare här nedan för att läsa om de olika almanackorna och kolla hur de ser ut på insidan!

15 snygga kalendrar för året (skickas inom EU)

 1. Moleskine-kalender Weekly Soft Cover Note Pocket Block, italienska Moleskine som reproducerat de gamla modellerna som användes av Van Gogh, Picasso och Hemingway är verkligen kalendrarnas klassiker som andas kvalité och samtidigt är simpel. Modellen pro weekly vertical är min favorit!
 2. Kalender 2022 A6 Vecka/Notes (rosa), kalendrarna från Leuchtturm1917 är stilrent snygga och finns både med antingen månads- eller veckouppslag. Finns i olika färger.
 3. Kalender 2022 A5 Vecka/Uppslag (gul), också från Leuchtturm1917 men i storlek A5. Finns i flera färger.
 4. ⭐️ Planera för dina drömmar: ett år av möjligheter (svensk, utan datum), den kalender som varit min ögonsten under 2019. Kan varmt rekommendera den. Och spana också in den rosa modellen planera för din lycka som har lite annat innehåll, samt Tacksamhetsdagboken.
 5. Simpel Field Notes-kalender (utan datum), från Pen Store. Tänker mig att den som gillar outdoor-äventyr kan gilla denna modell.
 6. Cozy Diary 2022 – Trust the magic (beige) och Cozy Diary 2022 – Go after your dreams (brun) (från Finland, på engelska), bläddrade i den här på en marknad här i Helsingfors och tyckte den var riktigt fin. Ganska simpelt innehåll och tjusig nordisk design! Finns både en ljus version med buskapet “Trust the magic of new beginnings.” och en mörkbrun version med “It’s a beautiful day to go after your dreams.”
 7. Ponderlily® 2022 Weekly Planner, fin kalender i rosa (men finns i fler färger) som ger en känsla av lyx och kvalitet och samtidigt är full av inspiration! Finns också i linne-material. OBS: använd rabattkoden jennifersandstrom när du beställer och få ett bättre pris.
 8. Undated Weekly Ponderlily® Planner (utan datum). Här i färgen charcoal, men finns i fler färger. Använd rabattkoden jennifersandstrom och få ett bättre pris.
 9. Ponderlily® Daily Planner 2022. Här i färgen mocha, men finns också i svart. Använd rabattkoden jennifersandstrom och få ett bättre pris.
 10. BURDE-kalender 2022 Weekly Deluxe – i större format. Omslag i mjukt konstläder med silverdetaljer. Kalendern är daterad och har både vecko- och månadsuppslag.
 11. En mindre BURDE-veckokalender – i färgen brun. Kalendern är i mjukt konstläder och har ett gummiband, samt veckouppslag med timindelning 08-17 till höger, och till vänster linjerade sidor.
 12. ⭐︎ 52 Lists Planner (utan datum) – min kalender för 2020. Lite större och eventuellt aningen klumpig + ganska tunna sidor, men tyckte om designen och upplägget! Kan också rekommendera den tillhörande “desk paden” där man mer ingående kan skriva upp sina to dos för veckans alla dagar om det inte finns utrymme i kalendern. Jag har haft ett som hörde till min drömkalender i år och tyckt det varit ganska nice.
 13. 52 Lists Planner med svart omslag (uppdaterad version!) – Nu har kalendern kommit i en second edition med svart omslag och som ser minst lika tjusig ut och har fina lila inslag. Googla kalendern för att se en preview av den. Dessutom kan jag rekommendera andra grejer från Moorea Seal, såsom böcker för reflektion och annat skrivbordstillbehör.
 14. Weekly planner A5 från Jo & Judy (odaterad) som har flera fina kalendrar. Just den här har texten A goal without a plan is just a dream på framsidan och den vinröda färgen tycker jag denna är väldigt snygg. Innehållet verkar också bra!
 15. ⭐️ 2022 vertical weekly planner – charcoal – simple. Min senaste kalender, för 2022. Se en inblick i den på bilderna nedan. Och tips: använd rabattkoden JENNIFER så får du 10 % rabatt på din beställning. The Inspired Stories har också massor av inspirerande kort, skrivblock och andra accessoarer.

2022 vertical weekly planner – charcoal – simple – 10 % rabatt med koden JENNIFER.
Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience. – Paolo Coelho.

Ytterligare 5 spännande kalendrar (men dyrare & krångligare)

De kalendrar som är från företag utanför Europa har jag valt att sammanställa i en egen lista här. Observera att frakten + tull kan bli något dyrare än om du beställer från Norden eller inom EU.

 1. ⭐︎ Unbound 2022 planner – det här var kalendern jag hade under 2021 – och den var ursprungligen ett tips från Kugge som är en kalenderkräsen tös, hon letade runt hela internet efter Den Perfekta Kalendern och landade till sist i denna! Vi båda har varit nöjda, men i och med att den kommer från USA blev det onödigt dyrt med frakt, så därför har vi i år hittat en likvärdig modell som levereras inom Europa.
 2. Agendio – designa din egna! Också ett alternativ som Kugge kikade på först då man får större valfrihet. Tips för dig som vill lägga lite tid på att designa!
 3. 2022 Goal Digger – från australiensiska Migoals, samma företag vars kalender jag hade för många år sen. Gillar deras koncept! Men jag köpte också min när jag var i Australien 2012.
 4. Daily greatness success at work (utan datum), den här känns lite mer strikt slash business och inte lika fluffig och gullig. Och med ett vettigt innehåll.
 5. Full Focus Planner – Linen – en stilren och snygg odaterad kalender som garanterar att du når dina mål. Finns också i läder. Men verkar skickas från USA.

Mina kalendrar genom åren:

Min kalender för 2021

Så eftersom jag uppdaterat det här inlägget kan jag också berätta att jag inte kommer köra på samma kalender för 2021 utan istället valt att satsa på en Unbound. På inrådan av Kugge. Valde den i mörkgrönt och den var mycket snygg. Men ganska stel och avskalad. En sak som Kugge störde sig på var att månadsuppslagen började på söndagar också… Och så var det ju lite dyrt med frakt + tull. Men vi beställde åtminstone våra kalendrar tillsammans och kunde dela på den kostnaden. Var i övrigt nöjd med månads-reviews (men det har min kalender för 2022 också) och en mid year review, det verkar inte min nya kalender ha. Men jag lär ju göra det ändå, tack vare Mitt Företagsår (för företaget åtminstone).


Min kalender för 2020

Inför 2020 var jag övertygad om att jag vill ha drömkalendern som jag haft året innan… Men det var innan jag snubblade över en kalender som kom ut samma sommar: 52 lists planner. Som nu också släppts i en second edition, titta vad snygg!

Plötsligt infann sig en enorm beslutsångest. Skulle jag våga chansa på den här nya som också verkade bra eller skulle jag köra ett säkert kort? Jag insåg att det visserligen kunde vara bra med lite förändring för att hjärnan ska kicka igång på nytt och känna sig pepp inför ett NYTT ÅR och inte bara köra på i samma gamla spår. Och när min kille sen, utan att ha sett kalendrarna jag valde mellan, sa: ta den som är mer röd! Så kändes det som om det var ödet. Den mer röda fick det bli!

Den blev kanske inte riktigt lika älskad som min drömkalender blev under 2019, men gillade ändå idén (även om lite klumpig och lite för tunna sidor).

Min kalender för 2019

Drömkalendern från Sporrong Form följde med mig under 2019 och den säljs fortfarande, men i uppdaterat format.

Sen jag köpte den har de alltså designat om drömkalendern en aning och den går numer under namnet Planera för dina drömmar! Jag är inte riktigt lika förtjust i det nya namnet, eller den nya designen av omslaget. Men innehållet verkar vara lika bra, och det är ju i slutändan det som är avgörande för att kalendern ska bli ens bästa vän!

Och jag fattar att det måste vara skitsvårt att designa kalendrar, för det beror ju helt och hållet på vad man har för behov och hur man gillar att planera sina månader och veckor. Så fattar också varje det finns tjänster där man kan designa sin kalender med betydligt mer frihet. Men det tar ju lite tid, så det ultimata är att hitta den där kalendern som bara känns RÄTT. Så kändes det med Drömkalendern.

bra och snygg kalender för 2021

Varit nöjd med veckouppslaget som också har utrymme för veckans mål, kom ihåg och utmaning, samt “tacksam för” och “bra för min hälsa”.

Och genomgående finns snygga och peppiga citat.


Är du en papperskalender-människa eller kör du helt och hållet digitalt?

Jag har allt viktigt och många to dos i mobilens kalender, men använder papperskalendern för att planera, reflektera och mer inspirerande lägga upp mina månader och veckor med mål osv.

FÖLJ:

24 svar

 1. Jag brukar köra lite både och, i år har det varit främst kalendern i mobilen + min fantastiskt fina väggkalender med mumin-motiv. Men är annars nog en papperskalender-typ. Vill ändå sätta in de viktigaste datumen i mobilen, så att man snabbt kan kolla ifall papperskalendern inte finns på plats. Tänkte köra samma system första halvan av 2020 också, eftersom jag är hemma. Men till hösten blir det nog en kalender igen.

  1. Åh. Skulle vilja ha en väggkalender bara för att det finns så många fina ☺️ Och ja, måste också ha allt viktigt i mobilen för att dels kunna få notiser och dels ifall man glömmer/inte har med papperskalendern.

 2. Inga japanska kalendrar? Det är ju den stora trenden nu. Hobonichi weeks har blivit speciellt populär, en annan som många kör med är Jibun. Sen finns ju de amerikanska som Erin Condren osv. som också har sina fans.

  1. Spännande! Aldrig hört talas om någon av dessa. Så var tvungen att googla ☺️ Den japanska verkar handla om massor av stickers?

   Och ja det verkar finnas en hel del där var och en lyckas bygga sin sekt med fans 😄 Precis som bullet journal som ju också är poppis!

   1. En personlig favorit är self journal av Best Self från USA. Tyvärr levererar dem inte längre till Sverige, och jag har inte hittat något liknande sedan dess =(

 3. Alltid alltid papperskalender. Sätter sig mest i mitt huvud då, datum osv. Antar att det är eftersom jag handskriver i den och min hand liksom minns åt mig. En viktig anledning till varför mina elever ibland får skippa paddan till förmån att skriva för hand.. :)

  Så roligt att köpa kalendrar. Senaste åren har det dock blivit Lärarkalendern. Dels är den i ett format jag verkligen gillar, men sen har jag också fått den gratis:)

  1. Hur gör du med privata saker, hamnar de också i denna kalendern eller har du en skild för det? :)

   1. Gissar att det är jag som var Johanna 2019 ;)

    Lärarkalendern är en helt vanlig (och superbra upplagd) spiralkalender som fackanslutna lärare får gratis från LR. Privata grejer åker in där också.

    Faaast… sen jag började jobba deltid och alltså inte använder kalendern dagligen så har jag försökt skapa digital Excelkalender-överblick med viktiga påminnelser i telefonen. Pappersform funkar bäst, men detta duger.

    1. HAHA, det finns bara en Johanna här! ☝️ Fint med ett svar två år senare, så kul att du såg kommentarerna 🥲 Ja fördelen med påminnelser i telefonen är ju att de säger till, papperskalendrar är ju väldigt tysta. Jag behöver definitivt bägge.

 4. 2020 blir första året på över 10 år som jag INTE kommer beställa en papperskalender från Personlig Almanacka utan testa helt och enbart digitala kalendern. I år har jag dubblat väldigt mycket och det är lite skört och så när det ibland hamnar bara i den ena kalendern.

  1. Oh! Jag använder min kalender lite mer som ett anteckningsblock för planering/reflektion lite mer övergripande. Därför jag gillat drömkalendern.
   Men förstår din poäng om att det är lite risky att köra dubbelt. Har det problemet också med utkast/idéer på blogginlägg. Använder anteckningar i mobilen, Evernote, utkast direkt i WordPress, notiser i digitala kalendern och ibland papperslappar/kalendern 😂 Så ofta irrar jag runt och ba ”VAR har jag skrivit detta?!”

   1. Jaa, pandemin kom ju och påskyndade ALLA övergångar till mer digitalt! Klarar mig utan papperskalender både privat och på jobbet numera, även om jag fortfarande dubblar en del med google calendar och outlooks kalender.

    Tycker mycket om funktionen att man kan dela kalender i familjen och flera kan se planerade saker. Även om jag fortfarande är den som har koll på planeringen i vår lilla familj.

    1. Guld att kunna dela kalender. Jag har försökt med “Reminders” i iPhone, nån sorts lista, för att kunna pinga åt T vad han borde göra 😅

 5. Åhh, vilka ljuvliga kalendrar!! Det roliga är att jag var i Mariehamn i förra veckan och då hittade jag Sanna Sporrongs kalender för 2020! Vägde den länge i handen men eftersom jag dels redan har en kalender (Burde Business) som jag är jättenöjd med, dels har tänkt köra BulletJournal fullt ut under det magiska året 2020, så kändes en tredje kalender (förutom Outlook och Google) som lite overkill…
  Har ett antal olika icke-datumförsedda kalendrar för förr, bla denna: https://dreambook.vision/
  Var med via Kickstarter och crowdfunda den första versionen (vit) som de skapade 2018 om jag minns rätt. Men den har jag inte nännats använda!

  Men höll alltså på att drägla ihjäl mig och klickade på varenda en länk!

  Skulle önska att min Bullet Journal (Köpte en dyr Leuchturm med tomma blad) blir den där samlande boken där allt finns, idéer, anteckningar, to do listor osv… vi får se hur det går.
  Har alltså färdigt tuschpennor och själva journalen :-D nu behöver den bara fyllas i.

  1. Haha det är ju för roligt med fina, inspirerande och fantastiska kalendrar och skrivblock. Men lät som ett klokt beslut att skippa Sporrong-kalendern just nu. 😉 och tack för tipset om dreambook!

   Bullet journal verkar förresten roligast om man är duktig på att måla och skriver fint. Det är inte jag 🙈

 6. Exakt så tycker jag ju med! Deltog i en Bujo workshop i somras som var riktad till småbarn :-D :-D visste alltså inte om att det var så men efter den tänkte jag att äh, också om jag inte har snygg handstil och inte heller är bra på att teckna så tänker jag testa det ändå!
  Har bestämt att 2020 ska bli magiskt och då passar det bra att börja med att utmana sig själv lite ;-)

  1. Haha ja det lät som något jag skulle behöva för att bli övertygad. Ser fram emot att höra hur det går sen. Och magiskt låter bra <3

 7. Roligt att läsa ditt inlägg om årets kalendrar för 2020.
  Jag började med en kalender för 3 år sedan nu en Kikki k från Australien. Så jag har provat några olika under mina år. Men nu har jag fastnat för Erin Condren och Hobonichi. Och det är ju skönt när man hittar något som passar en.

  Föresten Happy planner får man ju inte glömma.

 8. Jag har haft mina ögon på Kikki K och skulle jättegärna vilja prova, men har redan både en Burde Business och så min Bullet Journal, som jag inte ännu börjat på… så måste hålla mig :-D
  Vad tyckte du om Kikki K kalendern?

 9. Har haft ordning och redas i jättemånga år men sen tröttnade jag på att den inte innehöll det som jag ville. Har också haft get to work – calender som är toppen – men skitstor. Har kört bullet journal ett tag men fastnar inte riktigt och saknar ändå en fysisk kalender, så nu har jag klickat hem den minimal versionen av den du köpt (tack för koden!) och hoppas jag blir nöjd! det var den enda som fanns kvar så tar det som ett gott tecken på att de är omtyckta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.