Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Julfilmer på Netflix 2017

» Se den uppdaterade listan: Julfilmer på Netflix december 2018 «

Vilka mysiga julfilmer, romantiska komedier och familjefilmer finns det att välja bland på Netflix såhär års i juletider? Jag har kikat på utbudet och måste säga att det verkar vara förvånansvärt bra. Det finns ett gäng med julfilmer och dessutom ett par spännande nyheter från Netflix själva då de släppt sin första “holiday” movie nu 2017. Den andra juliga Netflix-filmen släpptes 15 december: Julgåvan (som verkar riktigt mysig!). Det finns också ett par gamla klassiker när det kommer till julfilmer men majoriteten är filmer från 2015.

Dessutom tänker jag att såhär Luciadagen till ära passar det extra bra att ösa på med julstämning. Om du inte får chansen att se ett Luciatåg idag kan du istället slå på en julig film på Netflix! Själv ska jag se Finlands Lucia krönas i Domkyrkan här i Helsingfors i eftermiddag.


Tänd ljus, ta fram skumtomtar, kryp ner under en fluffig filt och enjoy någon av alla julfilmer som finns på Netflix!

julfilmer på Netflix

14 julfilmer på Netflix – december 2017


1. A Christmas Prince (2017) – Netflix original

Äntligen, Netflix släpper sin första julfilm – en romantisk komedi! Det är en kärlekshistoria där en reporter faller för en prins och kolla på trailern – den ser så exakt sådär typiskt klyschig, julig och fantastisk ut. Vad kan jag säga om filmen efter att ha sett på den? Dess låga budget är helt klart en del av charmen – gå därför in med inställningen att detta inte är Hollywood-producerat och ta den för vad den är. Exakt alla klyschor du kan tänka dig förekommer också. Skulle också beskriva det lite som en Disney-film fast verklig.

Här på Netflix.

The christmas prince Netflix

A Christmas Prince – Filmen tar sin början såhär, men äventyret fortsätter i Aldovia, det vintriga sagoparadis där den blivande kungen bor.

2. Merry Kissmas (2015)

“Kayla's engaged to a famous choreographer but is having some doubts, and discontent turns to confusion when she shares a magical kiss with a stranger.”

Bambambam – hur ska detta gå? En optimal film för juldagen eller nyårsdagen. Lättsam och lagom underhållande även om handlingen känns något ytlig och väldigt förutsägbar. Ett trevligt plus är att filmen utspelar sig i San Francisco och Palo Alto (som jag besökte förra sommaren).

Här på Netflix.

3. The Night Before (2015)

Här har vi en äkta komedi för dig som inte känner för det romantiska, puttinuttiga och klyschig kärlek. Tre snubbar möts i NYC för deras årliga utgång på självaste julafton. Det låter lite som variant på The Hangover – kanske går saker och ting inte riktigt lika snett?

Här på Netflix.

4. I'll be home for Christmas (2016)

En till julfilm som inte följer temat romantisk komedi utan kan gå in under kategorin familjefilm.

“A woman's life is disrupted when her father returns home and decides to spend the holidays with her and her daughter. However, when they let go of the past, they're able to experience the magic of Christmas.” – Rotten Tomatoes 

Här på Netflix.

julfilm Netflix home for christmas

I'll be home for Christmas – en julig familjefilm på Netflix.

5. Tjuvarnas jul: Trollkarlens dotter – SWE (2014)

Var det någon som såg julkalendern när Tjuvarnas jul gick? Jag såg den faktiskt inte. Men det har även gjorts denna film med samma koncept och den verkar som ett mysigt alternativ att se på under julen! Särskilt eftersom den finns att hitta på Netflix. Det är ju faktiskt lite trevligt med någon svenskt också bland allt amerikanskt och Hollywood.

Här på Netflix.

6. Angel of Christmas (2015)

Det här är en romantisk komedi som är baserad på bokenThe Christmas Angel av Jane Maas från 2013.

“En journalist gör efterforskningar om en släktklenod och upptäcker dess magiska historia – och kanske är det ingen slump att hon i samma veva träffar någon.”

Här på Netflix.

angel of christmas

Angel of Christmas.

7. The Polar Express (2004)

Lite av en klassiker – barnfilmen där vi får följa med på ett magiskt äventyr tillsammans med en pojke som hoppar på ett tåg mot Nordpolen.

Här på Netflix.

8. A wish for Christmas (2016)

“Sara Shaw is the type of woman who prefers to sit on the sidelines at work, but when her big idea for a Christmas initiative is stolen, she makes a wish to Santa that she’ll finally have the courage to stand up for herself. Santa grants her wish, but only gives her 48 hours. As the clock ticks, Sara will discover how to channel the Christmas magic and speak her mind all on her own.” – Hallmark Channel

Här på Netflix.

9. En lysande jul (2006)

(Original: Deck the Halls)

Enligt Netflix är det här en film som passar sig för åldrarna 8-12 år. En familjekomedi med andra ord.

“… Buddy's latest dream–to create the biggest holiday light display in the world, visible from outer space–is turning Steve's disciplined world into a nightmare.” – Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes ger för övrigt inte filmen särskilt bra betyg alls och det är kanske i den av alla julfilmer som jag ser mest fram emot att kolla på. Men kanske lämpar sig bra att ha på i bakgrunden av julpysslet eller julbaket?

Här på Netflix.

en lysande jul

10. A dogwalker's Christmas tale (2015)

En bortskämd 21-åring tvingas ta ett jobb och blir indragen i en historia där hon möter ett dilemma om att rädda en park eller låta sin arbetsgivare bygga ett spa. Och såklart finns en hansome fella inbladad i alltihop.

Här på Netflix.

11. Once upon a holiday (2015)

Ännu en romantisk jul-komedi med kungligheter. Den här gången är det en prinsessa som smiter från sina uppdrag och sin värld en liten stund för att kika på den riktiga världen. Och blir kär. Bambambam – hur ska detta sluta? Ser ut och låter som en lättsam, mysig och kärleksfin film!

Här på Netflix.

once upon a holiday

Once upon a holiday.

12. Fred Claus (2007)

En förhoppningsvis rolig komedi för hela familjen under julhelgerna.

“Fred Claus, Santa's bitter older brother, is forced to move to the North Pole to help Santa and the elves prepare for Christmas in exchange for cash.” – IMDb

Här på Netflix.

13. The spirit of Christmas (2015)

“Julen närmar sig och advokaten Kate Jordan reser till Vermont för att ordna med försäljningen av ett värdshus, men faller pladask för en snygging till spöke.”

Jag är inte överförtjust i den här idén om att hon blir kär i ett spöke. Övernaturligt är inte riktigt min kopp te. Men jag tror att det här spöket spelas av skådespelaren Thomas Beaudoin och han är åtminstone väldigt tjusig att se på så det kanske väger upp… ;-) (Han pratar också flytande franska for your information.)

Här på Netflix.

14. Julgåvan (2017) – Netflix Original, ute 15 december

(Original: Christmas Inheritance)

Julgåvan IMDb: har hittills betygsatts av 1500 personer och har ett betyg på 5,6/10.

Förutom film nummer 1 på den här listan, A Christmas Prince, så släppte Netflix ännu en julfilm, en Netflix Original, med namnet Julgåvan, eller Christmas Inheritance på engelska. Filmen kom ut den 15:e december och är alltså det nyaste tillskottet på listan.

Julgåvan är en typiskt mysig julkomedi där en bortskämd storstadstjej redo att ärva sin fars företag hamnar på ett äventyr i en liten liten stad som är långt borta från vad hon själv är van vid.

“Before ambitious heiress Ellen Langford can inherit her father's gift business, she must deliver a special Christmas card to her dad's former partner in Snow Falls, the hometown she never knew. When a snowstorm strands her at the town inn, she's forced to work for her keep, and in the process, finds romance and discovers the true gift of Christmas.” – Om Julgåvan på IMDb

Här på Netflix.

Julgåvan Netflix Original

Har du hunnit se Julgåvan på Netflix? Vad tyckte du?

Bonustips: Olofs frostiga äventyr – en kortfilm från Frost

(Original: Olaf's Frozen Adventure)

HURRA! Frost är tillbaka – och inte med vilken kortfilm som helst, utan med vår alla absoluta favoritkaraktär (eller i alla fall min!): OLAF. Den här 22 minuter långa kortfilmen är lika mysig och underhållande som alltid- jag ser fram emot Frost 2 och hoppas på att Olaf får en helt egen film efter det.

Jag har faktiskt redan sett denna – men på finska. Ett väldigt bra sätt att öva språk på. Ska nog ta och se den på svenska också – och sen på finska igen ;-) Olaf lärde mig också mitt bästa finska ord hittills: YLLÄTYS! Som betyder överraskning. ♥

Här på Netflix.


Alla julfilmer på Netflix finns samlade här under kategorin: Glittret i granen.

En jul med Netflix

Jag har faktiskt inte sett alla de här juliga filmerna själv. Därför kommer mitt mål den här julen vara att bocka av alla på listan. Det kan bli lite av ett tufft uppdrag om vi tänker oss att julhelgerna är ungefär 2 veckor – det skulle innebär en film om dagen. Men jag tänker att jag börjar redan nu och har till den 7 januari på mig. Det blir en väldigt mysig utmaning om inte annat. Och kanske är jag väldigt mätt på julen efter det?

Har du sett någon av julfilmerna ovan? Är de sevärda eller finns det någon man bör skippa?

christmas movies on Netflix

FÖLJ:

20 svar

 1. Jag tittade på The Christmas Prince (förstås) och det är, som du säger, en riktig klisché film, men mysigt (och i UHD kvalität, så det är roligt att titta på) :) Once upon a holiday låter spännande och förstås OLOF <3 ahhhhh <3

  1. Tack <3 Eller hur!! Vissa saknar de gamla klassikerna, undra om någon annan streaming-tjänst erbjuder dem? Typ The Holiday och Love Actually… :)

 2. Det här behövde jag verkligen! Satt och funderade igår att jag behöver en jul-kategori till netflix då jag aldrig hittar några julfilmer! tack för tipsen!

  1. Jaaa Anna jag såg det – så bra inlägg! <3 Och andra filmen på den här listan utspelar sig i San Francisco om man är nyfiken på en julfilm från den sidan av landet ;)

  1. Åh tack Daniela för att du tipsar om ditt inlägg här <3 Bra idé att ge betyg också, det kanske jag ska göra med dessa filmer när jag hunnit se alla! :)

 3. Jag har sett alla utom 3, 9 och 13 för de har inte lockat mig. Många av dem är förutsägbara, men det gör mig absolut ingenting för de är mysiga, lättsamma och behagliga att titta på, vilket passar utmärkt i juletider :).

  Kram Ulrica

  1. Åh bra jobbat Ulrica! Jag har börjat kolla på nr 13 precis och är sjukt nyfiken på hur den ska sluta. Får meddela sen om den är något att se ;)

   Kram!

  1. Visst är det! Jag är mest nyfiken på Julgåvan nu som också är en helt ny julfilm från Netflix så den står näst på min att se-lista ;)

  1. Så mysigt att få hoppa på tåget norrut, jag ska hålla tummarna att resan går smidigt för dig. Vet ju hur det kan strula. Och återkom om du såg någon film som var extra bra ;) Kram och God jul Helena <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.