Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Packa för att flytta utomlands

Hur gör man egentligen? Packa ner sitt liv i lådor och skeppa till det nya landet? Eller ta med sina 23 viktigaste kilon i en resväska och hoppas på det bästa? Att packa för att flytta utomlands kan man göra på lite olika sätt och det beror ju på i vilket syfte man flyttar och vart någonstans flytten går. Att packa inför en utlandsflytt är något vi diskuterar i det senaste avsnittet av Livet utomlands. Poddens fjärde avsnitt som släpptes i söndags.

packning flytta utomlands

Det här är mitt främsta tips, som egentligen kan appliceras på att flytta överlag och inte bara när du flyttar utomlands:

Börja med att rensa.

Gå igenom ditt hem, allt du äger och lyckats samlat på dig genom åren. Behöver du verkligen behålla allt? Förmodligen inte. Du kommer hitta mängder med grejer som du kan göra dig av med. Det är befriande för själen och ditt hem men också för ditt flyttpackande. Så se därför till att börja i god tid med rensningen. Sortera efter släng / skänk / spara. Närmare flytten kan du också sortera bort sånt som du inte vill göra dig av med, men inte heller nödvändigtvis vill ta med vid flytten till ett annat land. Kanske kan en förälders eller släktings hem avvara lite plats och förvara ett par lådor åt dig?

Jag har själv märkt att det är betydligt lättare att rensa inför en flytt. När man vet att man måste packa ner allt och packa upp det igen senare. Jag vet dock också hur svårt det kan vara och att det faktiskt kan kräva lite övning. Bloggen Minimalisterna skriver ofta om bra tips kring detta och här är två favoritinlägg: tankefällor när du rensar och 5 plagg du enkelt kan rensa ut.

Vi flyttade nyss till en ny lägenhet och då passade vi på att rensa ut lite, att gå igenom alla pappers- och minneslådor och sjukt drygt men välbehövligt: 

packa flytta utomlands

Livet utomlands: #4 Att packa inför en utlandsflytt

Om du vill höra mer hur du kan tänka och bra tips när du packar för en utlandsflytt så kan du lyssna på poddavsnittet. Förhoppningsvis får du inspiration för packandet och tycker det är lättare att sätta igång efter att du lyssnat på avsnittet. Sandra delar också med sig av en skräckhistoria när hennes båda proppfulla väskor försvann under en flygresa vid en flytt.


Lyssna på avsnittet här:

Bonustips: 3 användbara listor inför flytten

  • Packlista för utlandsstudier här
  • Praktisk checklista inför din flytt utomlands här
  • Goda råd vid utlandsstudier här

Och om du till en början flyttar utomlands lite mer temporärt och kanske till och med ska bo möblerat kan det vara en god idé att ta med något trevligt hemifrån att dekorera rummet med. Jag har inte varit bra på det när jag packat för mina utlandsflyttar. Vilket resulterat i att mitt rum i Kanada när jag pluggade dekorerades såhär (hehe):

Inredningstips för dekoration om du inte får med dig några trevliga prylar hemifrån eller vill investera i något: dekorera med allt trevligt du kan hitta när du handlar. Till exempel snygg påse, chips och vin. Why not? Bara kreativiteten sätter gränser… ;-)

FÖLJ:

7 svar

    1. Herregud tänker jag då, låter som ett himla projekt att ta med sig cykeln – men det kanske inte är så knepigt? ;) Går den att plocka ihop till små delar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.