Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Böcker att läsa i jul

Inlägget med tips på böcker och romaner att läsa i jul – innehåller annonslänkar

Juletider, julmys och julig läsning? Eller lyssning. Här kommer ett inlägg med ett gäng juliga boktips. Närmare bestämt 8 böcker på temat jul. Alla finns att lyssna på som ljudböcker eller läsa som e-böcker hos Bookbeat. Och du får prova ljudboksappen gratis under 30 dagar.

▷ Just nu: prova Bookbeat gratis i 30 dagar

Det är helt kostnadsfritt under 30 dagar, men du måste fylla i dina kortuppgifter och debiteras bara om du vill fortsätta lyssna efter prövotiden.

boktips jul

8 böcker att läsa i jul


Jag tänker mig att julhelgerna och december månad är en perfekt tid för böcker (eller okej, hela året är en bra tid för böcker om jag ska vara ärlig). Men vad passar väl bättre just nu än böcker som kan hjälpa till med julstämningen litegrann? Det här är böcker jag plockar och väljer bland den här julen, varav ett par spännande nyheter:

Utan att släppa taget

Av: Denise Rudberg och Hugo Rehnberg

Denise och Hugo har precis släppt en ny bok. Jag har inte hört så bra recensioner om deras tidigare böcker (vad tycker ni som läst?) men blir ändå nyfiken på denna då jag gillat ett par av hennes böcker. Med den här beskrivningen: ”Utan att släppa taget är en underhållande relationsroman där jakt, sex, sällskapslekar och spritindränkta nätter leder till såväl dråpligheter som tårfyllda samtal.” låter det som något perfekt lättsamt och lättsmält för någon av mellandagarna. Den är knappt 4 timmar lång på Bookbeat så kan avklaras under en ledig dag.

Snöfall, mirakel och frusna hjärtan

Av: Claire Sandy

Tycker att både titel och omslag ser sådär typiskt mysiga ut som juliga romaner bör vara. Kom ut förra året innan jul, utspelar sig i England och Irland och är 13.5 timmar lång som ljudbok.

julromaner tips

Ditt livs affär

Av: Fredrik Backman

Att Fredrik Backman kommit ut med en ny, och väldigt kort, bok är något jag helt missat. Jag är fortfarande helt lamslagen efter Björnstad som jag nyligen lyssnade på och har inte kunnat börja på någon ny bok ännu (för att den var SÅ bra). Allt han skriver är i min mening fantastiskt och därför är jag väldigt nyfiken på den här historien på 56 minuter och 26 sekunder. “… en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder.”

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Av: Jenny Colgan

Det här är den 3:e delen i serien om Det lilla bageriet på strandpromenaden (som är titeln på första boken). Andra boken heter Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden. Så detta juliga boktips passar alltså perfekt för dig som redan läst de första två böckerna. För dig som inte har det (till exempel jag) är det ett ypperligt tillfälle att dyka ner i hela serien om det finns tid under ledigheterna!

boktips jul

O helga natt

Av: Sara H. Olsson

Det här är också en del av en serie i två delar så ett tips är att först läsa del 1: Du glädjerika sköna. Tror böckerna är roligare än vad deras titlar avslöjar. Kul med en svensk författare, också en ganska kort bok och i alla fall jag lockas av sista meningarna i beskrivningen “Går julen att rädda? Kan en flirt med en konstnärlig fotograf berika livet? Eller är det den kända sångaren Andreas Ekberg som står med lösningen på allt?”

En julsaga

Av: Charles Dickens

Det går ju inte att skriva en sån här lista utan att ta med en gammal klassiker. Fint att dessa går att finna på Bookbeat! Och gissa vad? Den här ljudboksversionen läses upp av ingen mindre än Arne Weise. Julstämningen är maxad.

jul boktips

Skumtomten

Av: Mia Ahl

Förutom att jag älskar skumtomtar så är detta en ny bok av ljudboksförlaget Wapi som just nu testar ett koncept där de ger ut böcker endast digitalt. Skumtomten beskrivs såhär: “En Sophie Kinsella-doftande feelgood-berättelse där författaren Mia Ahl kokat ihop en välsmakande julkaramell av förtvivlan, åtrå, hopp och kärlek – och inte minst förlösande humor.” OCH den utspelar sig i Göteborg – kan bli en perfekt ljudbok att lyssna på efter nyårshelgen då jag hänger i samma stad.

Let it snow, magisk julhelg i tre delar

Av: Lauren Myracle, John Green och Maureen Johnson

Den här boken läste jag förra året under julen. Också väldigt mysig för julstämningen med det snökaos som drar in över staden. Boken är uppbyggd i tre delar som flätas samman. Jag läste den på engelska så kan inte lova att översättningen håller – men kanske värd en chans? 8 timmar lång lyssning på Bookbeat.

Läs också: boktips för vintern

böcker att läsa under julen

Alla böcker finns som sagt hos Bookbeat som ljudböcker och även i de flesta fall som e-böcker att läsa om du föredrar det. Med min Bookbeat kampanjkod får du dessutom prova tjänsten fritt under en månad i stället för 14 dagar: här kan du skaffa ett konto!

Läser du någon julig bok i jul? Och vad i så fall? Tipsa gärna i en kommentar!

FÖLJ:

12 svar

 1. Läser Hans Roslings självbiografi och näst på tur är “Jag brukade drömma om dig”.

  Ljudböcker är inte min grej, men e-böcker är (fast fingret blir trött haha, men det är ju inte mycket bättre att läsa bloggar om kvällarna hehe).

  Toppen, mamma ska få använda koden för hon var intresserad av att testa tjänsten sa hon häromdagen :)

  1. Åh, hoppas den kommer till nextory så småningom. Låter som en intressant bok!
   Och vad fint!! Hoppas hon gillar det :)

    1. Oj såg nu att jag läste lite för snabbt, sökte på Hans och tänkte att boken skulle heta den andra boken du nämnde – så därför det blev fel. Men bra tips då!! :)

  1. Ooooh! Såklart, haha! Fint tips för crazy cat ladies ;) Misstänker att du läst den tidigare också??

   1. Hehe :) Nej, det var en annan bok: “A gift from Bob: How a street cat helped one man learn the meaning of Christmas” :D Den första är fiction, men den här handlar om en uteliggare och sin katt, som bor i London. Nu är han inte mera en uteliggare för han började skriver böcker om Bob the Streetcat.

 2. Jenn! Jag vill se ett “nytt-hem-inlägg”. Allt om det nya hemmet, inredning, hur det kom sig att ni flyttade, planer? Ja, allt! PUSS!

  1. Åh, den ser faktiskt väldigt mysig ut. Ibland är det ju exakt de där förutsägbara böckerna man vill läsa ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.