Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Det kommer inte vara enkelt, men kanske underbart

Augusti, 2017.

Runt omkring mig tar semestrarna slut och folk, de suckar lite över att behöva gå tillbaka till jobbet. Är det över nu? Semestern ja, men inte livet. Livet fortsätter. Och, how we spend our days is, of course, how we spend our lives.

Men jag, jag kan inte alls relatera. För jag är uppslukad av en nyförälskelse, och allt jag vill är att jobba. Jag har inte haft någon semester. Och jag går inte heller tillbaka till jobbet. Samma vecka som många kom tillbaka till sina klaustrofobiska kontor från sommarens ljuvliga dagar, samma vecka sa jag nämligen upp mig. Bara sådär. Nej, verkligen inte bara sådär. 

Jag är nykär i mitt företagande och jag är så exalterad över att få jobba med detta i höst. I'm done med söndagsångest och att inte älska det jag gör. Nu ska jag ge alla mina 100% åt min passion. Och det kommer knappast vara enkelt, men kanske kommer det vara underbart.


Fyra månader senare.

Så inställd på att det inte kommer vara enkelt, men ändå förvånas man. För en otålig själ som denna är det dessutom svårt att ha tålamod. Fyra månader är liksom ingenting. Ingeningeningenting.

Hur är du? Har du lätt för att se en vision längre fram? Eller vill du att allt ska hända NU? Och hur sjutton gör man för att inte vara så hemskt otålig? Går sånt att öva upp?

Alla tips mottags tacksamt.

FÖLJ:

12 svar

 1. Jag är också otålig av mig men brukar se på människor som “har det jag vill ha” och sedan fundera över deras ålder eller tid de lagt ned på vad det nu är. Då får jag perspektiv och lite mer tålamod.

  Jag märker ju ocksp själv att de saker jag lägger ned mycket tid på blir bättre, det ger mig också tålamod.

  1. Ålder och tid, det är exakt sådant som brukar lyckas lugna mig också. Bra knep att vända blickarna åt de som är lite äldre och gör coola grejer ;) Ska nu i mellandagarna ta och blicka tillbaka över året också och kanske upptäcka att det varit ett ganska bra år trots allt.

 2. Hähä, STOR igenkänning på detta! Och ja, det går att öva upp. Ett tips som har hjälpt mig är att skriva upp när det händer stora saker och sätta dem längs en tidslinje. Blir enklare att påminna sig om hur mycket som hänt på denna korta lilla tid egentligen då 😃 Eller så ringer du mig så ska jag påminna dig om vilka grymma grejer du gör 😉😘

  1. Tack för pepp fina du :* Har faktiskt nyligen börjat med det!! Så bra tips faktiskt. Kan nog hjälpa att kika tillbaka på det här året och minnas vad som egentligen hände… :) Kram!

 3. jag har inget tålamod, enorma mängder prestationsångest, vill ALLT på en gång och hamnar lätt i att tycka att jag är värdelös och omöjlig om jag inte kan göra nåt på första försöket. och ändå har jag valt sysselsättningar som bygger på att nöta och finslipa, där man sällan är bäst eller det blir rätt på första försöket (bade läkaryrket och skrivandet kräver liksom idogt arbete och finlir).
  mina bästa tips är väl självkännedomen, att man vet att även om man är sjukt otålig och det känns som om allt borde hända nu så är det bara känslor, det kanske inte är hela sanningen. ochs edan att låta det där bli ett driv. jag vill så gärna kunna och göra att jag blir provocerad av när jag inte kan eller det blir bra. och då sporrar det mig ju att kämpa lite till.

  all kärlek till dig <3

  1. Inte hela sanningen, vilken bra påminnelse. Och du har förmodligen rätt i det där med driv – att du är otålig är kanske vad som tagit dig till där du är idag? :)
   Tusen tack Ulrika för fin och bra kommentar!! <3

 4. Tänk att du skriver en bok. Första utkastet är bara skräp, men du är på väg åt rätt håll. Sen redigerar du och tror att du är färdig. Men nähä, det var du inte alls. Så du redigerar cirka tretusen varv till. Det blir bättre, men inte på direkten. Så där håller du på tills du faktisk en dag blir “färdig”. Men samtidigt som trycker enter/släpper taget/lanserar inser du att det inte finns något som är färdigt. Men det är tillräckligt bra ändå och så börjar du om processen igen och upprepar dels samma misstag och gör en massa nya. Ja ungefär så är det väl att vara företagare.

 5. Oj jaa… Jag har tålamod med vissa saker, typ att sticka en tröja. Men sen igen med så mycket annat så vill jag helst att det ska hända direkt. Säg till om du får några bra tips på hur man kan öva upp tålamodet.. Hehe.

  1. Kanske själva processen av att sticka en tröja är lika härlig som slutresultat? Och kanske borde man se på allt annat i livet så också, det är resan som är målet, typ ;) Kan det tankesättet hjälpa oss?

 6. “Allt har sin tid”, brukar min kloka mamma säga alltid när jag är otålig. Och bra saker måste ta tid ibland, och är oftast värda att vänta på :) Tänk bara på mig som nu i ca 2-3 års tid drömt om att vinna ett bloggpris, och nu ÄNTLIGEN gjorde det. Den känslan var lätt värd all tid jag lagt på bloggen under dessa år! Hade knappast känts lika speciellt om det hade hänt genast heller.

  1. Jag brukar också tänka på det ganska ofta och att “det finns en tid och plats för allting” typ… Så bra poäng! Och verkligen bra jämförelse med din senaste bedrift. Blev så så så glad för din skulle, superhärligt pris att få ju – grattis igen! :) Det är underbart när man får lön för mödan ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.