Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Jaha, här har ju inte hänt någonting

Hej hej från lägenheten i Finland. Så var jag hemma igen!

Hade världens längsta resdag i måndags och kom hem 00.15. Resan från Gällivare började faktiskt redan på söndag. 3 timmar tåg till Luleå. En timma med bil till ett airbnb i Byske. Sen på måndagen 2 timmar i bil till Umeå hamn, 4.5 timmar med båt till Vasa och 4 timmar med tåg till Helsingfors. Sådant pussel!

Och vet ni? Jag är faktiskt på väg norrut igen om bara drygt tre veckor.

Det kändes, som det nästan alltid gör, lite halvdeppigt att komma hem. Men det är mer regel än undantag så ingenting att bekymra sig över.

Hade förresten skrivit in i min kalender för den här veckan “Planera resa för sista veckan i september – nice att åka bort då (som alla gjorde förra året)”. Haha? Skriver in allt möjligt i min kalender för annars glömmer jag bort det. Skulle aldrig kunna säga “ah men vi ses nästa vecka på onsdag” och sen förväntas komma ihåg det en vecka senare. Gällande septemberresan känns det dock inte särskilt lockande med tanke på att vi är borta hela första veckan av månaden (på bröllop i Norge!!).

Och ärligt talat så VILL och BORDE jag dyka ner i massor av jobb. Har en känsla av att allting står lite still och jag avskyr den känslan. Det är kanske semesterns nackdel? När jag varit ledig kommer jag förvisso tillbaka med vad som säkert är mycket mer och bättre energi och idéer – men påminns också om att “jaha, här har ju inte hänt någonting!

På mitt hemmakontor har vi ingen särskild dresscode förutom att man faktiskt inte får ha pyjamas. Men sköna kläder + boll på huvudet är väldigt populärt.

Om jag kollar på vad jag planerat för hösten borde jag eventuellt ställa in allt socialt umgänge också. Jag planerar tydligen att plugga både finska och kreativt skrivande (igen)? Kommer alltid till en punkt där det känns som om finskan kanske inte riktigt är helt prio just nu… Men har sagt till alla jag träffat (de frågar förr eller senare, hur går det med finskan) att jag ska läsa en kurs till hösten, så there is no going back now. Och det blir min tredje på dessa fyra år.

Men det är alltid bra, ungefär där när oktober går över i november, att ha mycket att göra så man kan fokusera mindre på hur grå världen plötsligt blev.

Så här sitter jag just nu i denna stund. Har sålt mitt skrivbord för det använde jag aldrig. Detta är alltså min kontorsplats hemma, vårt köksbord som vi bara äter vid ibland. Nästa vecka ska jag i alla fall ett par dagar till det kontorshotell jag sitter på. Men, älskar att jobba hemifrån!

FÖLJ:

10 svar

  1. Det verkade som ett riktigt sommarstugeparadis!

   Och tack <3 Hur känns det att vara tillbaka från semestern för dig? :)

  1. Tackar!! Ahh, dessa oskrivna blad – så underbara de känns! :) Det gör du väldigt rätt i. Tycker luften här i Helsingfors känns ovanligt höstig men kanske värmen gör en comeback så småningom!

 1. Kul att du är tillbaka! Här gäller dock dresscode pyjamas på hemmakontoret, eller pyjamasbyxor i alla fall. Har suttit på videokonferens med snygg blus, piffad i håret, sminkad och med pyjamasbyxor 😬

  1. Haha, hemmakontorets ljuva fördelar. Ja nej inga jeans drar jag på mig här hemma direkt, det är nog byxor som skulle kunna gå in under definitionen pyjamasbyxor, om man ville ;)

 2. Men vänta, då var vi på samma båt i måndags! Jag, tillsammans med sis och svåger, på väg från Urkult. 12-färjan från Holmsund. Synd att jag inte såg dig och kunde säga Hej. Vi satt mest i cafeterian och snackade, alldeles vid ingången. Jag har inte haft tid att läsa bloggar men idag har jag läst ikapp åtminstone din blogg. Härligt med resan till Gällivare via Uppsala.

  1. Här sitter man på en båt i evigheter och så finns där två österbottningar på samma båt?! Ellen Strömberg var tydligen också ombord :O

   Det var ju himla synd, hade varit kul att säga hej. Jag tog faktiskt och unnade mig skärgårdsbordet och passade på att sitta där inne och jobba lite och lyssna på sommarprat… :)

   Ja det var en fin resa, hoppas du också hade det bra på festivalen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.