Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Jagar nya rutiner

Hej vänner. Det är onsdagkväll och jag har haft en typiskt produktiv dag, en bättre dag än min tisdag med andra ord. Solen var framme lite lätt, det var jättekallt ute och nu ska det falla snö flingor under hela natten. Tänk om jag får vakna till ett vitt litet paradis i morgon? Det är så jag minns vintern. Hemma i Lappland. Här i söder blir jag påmind år efter år om att vintern är en ganska grå och deppig historia.

Men solnedgångarna just nu. De är värda allt.

Vet ni vad? Klockan är 22.07 precis just nu och det här inlägget skriver jag med huvudet på kudden. Från sängen. I min iPhone. Jag har under alla år, sedan iPhonen blev min bästa vän någon gång under 2012, bloggat otroligt mycket från mobilen. Det var såhär inläggen brukade bli till. Men så blev bloggen mer och mer mitt jobb och mindre och mindre ett anteckningsblock för alla mina tankar. Och i februari kom en kamera in i mitt liv. Sedan dess skrivs inte längre så många inlägg från telefonen. Texter och utkast blir till, många många idéer. Men aldrig ett färdigt inlägg. Får aldrig klicka på publish

Det är dock lite ironiskt. För samtidigt som jag skriver detta från sängen med en Mumin som sover bakom min rygg, så är jag på jakt efter lite nya rutiner. Eller inte ens nya, utan bara rutiner. Det är nämligen något jag har varit lite dålig på under mina 25 år hittills i livet. 

Vardagsmotion till exempel. Det får man inte om man jobbar hemifrån en hel dag och inte lämnar lägenheten. Och vägarna förbi gymmet har man inte heller. Dessutom kanske man inte säger ett ord till någon på typ 8 timmar, förutom de låtar man hinner sjunga med i.

Så därför behöver jag lite mål. Lite utmaningar. Typ 10 000 steg om dagen. Regelbundna brunch-, lunch- och skypedejter. Ett par gympass per vecka. Lite mer yoga. Lite mindre sociala medier direkt-jag-vaknar. 

Önska mig lycka till. I’ll keep you posted.

Ps. Jag fuskade. Bilderna, de är från min Lumix. Var alltså tvungen att ladda upp dem från dator. Gjorde det först och skrev sen. 

Ps. 2 Det här inlägget tog 12 minuter att skriva. Från mobilen. Man kan liksom förstå att typiska vardags/livsstils-bloggare hinner uppdatera bloggen varenda dag. 

FÖLJ:

12 svar

 1. Hihi! Ja, 12 minuter tar det sällan att skriva. Rutiner är bra om de hjälper mot det mål man har annars kan man strunta i det tycker jag.

  Gällande skype/zoomdejter kanske vi kan ha jobbförmiddagar/eftermiddagar ihop. På med zoom prata en kvart och sen jobba 45 minuter utan prat och sen en kvart prat. Då har man sällskap fast man är ensam.

  1. Tror rutiner kan hjälpa mig att må bättre – så ja, det skulle nog ta mig mot målen ;) Men vilket spännande upplägg! Är det något du brukar göra alltså??

 2. I try so hard with Google translate to understand your blog haha! So if I’m getting it right, yes for more brunch and yoga and less starting on social media all day long in bed!

  Perhaps we should go try the yoga at Roots where we worked the other day – it would be such a perfect office day once per week with healthy food, little work and then some yoga to finish the day! Should we do that soon? :)

  I also signed up for a gym and should try to go more often…

  1. You got it right girl!! Good thing with Swedish and google translate is that it’s quite accurate ;) YES PLEASE. I’m up for that. Wednesday next week?

 3. Har också tänkt på det där med tid per inlägg. Mina reseinlägg tar typ forever att skriva. Bildredigering i 100 timmar, sjukt mycket reserach och dubbelcheck så att man inte skriver faktafel eller stavar en ort i bortre Östtimor fel liksom.
  De få gånger jag gör inlägg av typen “Idag åker vi till Grekland” tar det, som sagt ca 12 minuter och jag tänker att livsstilsbloggare skulle man ha blivit. Lite Hehe, haha, så här ser min frukost ut och sen är man klar. ;-)

  1. Jaaaa. Reseinlägg med guider och tips är heavy work – men man får komma ihåg att det lever kvar länge. Så när man ser trafik ticka in dagligen till sånna inlägg känns det bra i blogghjärtat ;)

 4. Jag är på lite dagliga utmaningar om du vill! Typ tiotusen steg och x antal skriva ord om dagen. Behöver lite pepp till saker som får mig att må bättre. Trots att jag har rutiner som heter duga med heltidsjobb och deltidsblogg, saknar jag rutinsaker utöver det – sånt som inte är kopplat till prestation om du förstår. Hojta om du tycker det låter som en bra idé!

  1. Jaaa, så bra idé Sanna! Det där med x antal skrivna ord – tänker du för blogg eller är det något annat skrivprojekt du har in mind? ;)

 5. Åh detta med att hitta rutiner när livet förändras är ju så viktigt. jag byter jobb med jämna mellanrum (ny avdelning på samma sjukhus, det ingår första åren som läkare kan man säga) och hux flux tar jag ut komp och skriver och sedan blir barnen äldre och ja, hela tiden en ny situation. Och så ska man hitta nya rutiner som passar just det här lilla livet.
  men det är väl det som är att leva, kanske, att anpassa sig och omväxla och hitta en ny väg.

  1. Ja just det, det är kanske inte något ovanligt att man förändrar sitt liv och rutiner lite då och då. Tycker du det är lätt att komma in i nya “bra” rutiner? Tänker att om man väl lyckats få en bra, så är det enkelt att man tappar den när livet förändras och sen tar det tid att hitta tillbaka till något liknande…

 6. Jag håller helt med, vardagsmotion och att (ha anledning att?) prata med folk är väl två av de saker som man så lätt missar som frilansare/en som jobbar hemifrån. Kul att du skriver om det här, blir intressant att se hur du styr upp det. Tips mottas gärna!

  1. Åh du känner alltså igen dig som egen i dessa problem? Mitt första tips får bli ett aktivitetsarmband för att mäta typ hur många steg man tar ;) Jag har mätt med min iPhone hittills men funderar på ett armband. Tänker att det är bra att se svart på vitt och ha något som motiverar en att gå ut även när det regnar och är halvbra väder. Jag ska se hur jag lyckas med mitt nya liv och mina nya rutiner – kommer nog uppdatering om det framöver :) Kul att du vill läsa mer om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.