Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helgen med födelsedagsfirande och 100% ledigt

När man fyller år på en tisdag känns det inte som ett absolut måste att fira. T lagade supergod mat och vi bakade semlor. Men i fredags så firade vi lite mer då några av mina vänner kom hem till oss och vi bjöd på spenat- och fetaostpaj (+ en semmelkladdkaka till efterrätt, hehe). Och det var en så trevlig kväll. Var så tacksam över att 1. ha så fina och roliga vänner och 2. kunna bjuda hem dem till oss efter att vårt hem ha varit stökigt i ett par månader men nu äntligen är i ordning!!

Vännerna kom inte förrän kl 20 och redan vid 19 hade vi allting klart. Så vi satte oss ner och skålade och drog några kort från Icebreaker-spelet. Något vi sedan fortsatte med senare på kvällen och wow vilka diskussioner. Jag tycker det är bästa sättet att få lära känna sina vänner ännu djupare. För vem skulle spontant droppa frågan vilken självkritik borde du sluta med under en trevlig fredagskväll liksom? Också ett bra sätt att få med alla i samtalet.

 

Glasen är köpta second hand och i veckan när jag insåg att vi bara har 6 stycken och eventuellt blir några fler än så, gick jag och köpte fler glas. Också på second hand och inte alls i samma modell – men vad spelar det för roll? Tycker snarare det blir en charmig detalj. De glasen jag köpte nu var mer av den vanliga modellen som är lite högre, 4€ för 4 glas.

Och apropå att återanvända något gammalt. Är så glad över de bestick jag fått ärva från farmor och farfar. Passade på att använda tårtspaden till pajen och några gafflar till efterrätten.

I bakgrunden ett vin som vi köpte i Montenegro och passade på att dricka nu.

Precis från ugnen, men innan den serverades toppades den med fetaost och tomater. Tips! Den blev ännu snyggare. Och ni kan ju gissa vem som lagade denna, men jag stod i alla fall för semmelkladdkakan.

Strax efter ett gick alla hem och vi diskade undan. Och truth be told? De flesta helger lägger jag mig ganska tidigt och på lördagsmorgonen vaknade jag redan halv nio. Så gissa vem som var ganska seg? Dessutom känner jag på en gång av ifall jag druckit alkohol kvällen innan, kanske inte ett glas, men definitivt två (så 4-5 kändes i kroppen).

Så lördagen blev väldigt lugn. Gick till ett café, drack cappuccino och läste boken This is a good guide som jag fick i present (om att leva hållbart <3). Lånade också Svindlande höjder på biblioteket och läste första kapitlet i den. Sen såg jag på Mad men, somnade någon timma, såg på en annan serie och vi avslutade kvällen med melodifestivalen. Flera bra låtar ju och gillade han som vann (men den unga, söta killen var min favorit).

Så bra present – älskar den här boken. Förutom tipset om att torka av sina händer i sitt HÅR istället för att använda pappershanddukar. Alltså, bara jag som tycker det känns väldigt ofräscht?

Jag är inte riktigt van att vara så “100% ledig” och inte riktigt göra någonting. Känns bra att öva på.

Denna söndag började vi med badminton 09.00, så rolig och bra söndagsgrej. Och nu ska jag sätta mig ner och göra en visionboard. Jag gjorde en i höstas men efter allt målarbete den senaste tiden så känns det absolut läge att göra en igen.

FÖLJ:

10 svar

 1. Åhh, kände ett visst vemod när jag såg de fina glasen du fyndat. Har nämligen nyss tömt min mammas bostad med mina syskon. Mamma bor på vårdhem och pappa gick bort för över tio år sedan. De hade bott i just denna bostad (inte mitt barndomshem) i 30 år och det fanns ärvda saker från alla tänkbara håll. Massor av skåp och förråd och bla väldigt mycket vackra glas av olika slag. Vackra designlampor, dansk design mm. Mamma har alltid varit intresserad av det som varit modernt ❤️ Hm.. nu for jag in på andra spår men jag packade alltså in lådvis med porslin, coctail o konjaksglas som for iväg till Fida. Och bra så, för jag hoppas ju att någon hittar dem och att prylarna får ett nytt hem. Blev påmind när jag såg dina glas och även om jag är lättad och glad är jag samtidigt lite ledsen.
  Hann också ångra mig med vissa saker, men samtidigt så hämtade jag lådvis med grejer till mitt eget hem. Och allt bara går inte att spara.
  Så nu sitter jag med ett förråd som jag hyr och är fullt med lådor innehållande böcker, brev, fotografier, en Bumlingen lampa (grön ursprunglig) samt dotterns gamla rum som man knappt kommer in i… drömmer om ett enklare liv med mindre prylar och samtidigt är det helt omöjligt för mig att göra mig av med grejer…
  Så det där med att dödstäda… det börjar kännas som något jag borde ta itu med för att inte dottern ska ensam behöva gå igenom typ fyra generationer människors grejer som hon inte ens har en relation till mera.
  Oj, det här blev inte alls ett sådant inlägg som jag hade tänkt.
  Men du skriver så fint Jennifer att det alltid väcker tankar hos mig 😊

  1. Åhh… :( Så svårt när man verkligen skulle vilja behålla ALLT fint men helt enkelt inte har möjlighet till det. Och det är nog helt enkelt så att man får försöka se det fina i att någon annan kommer få uppskatta det och så vara glad för de saker man faktiskt sparat. Även från min farmors och farfars hem (som var pappas barndomshem) som nyligen tömdes så fanns det väldigt mycket fint så jag förstår vad du menar. De hade också en stor vind, men farmor tillbringade många år med att gå igenom och rensa ut och skänka bort därifrån så hon hade nog precis som du i åtanke att hennes söner inte ska behöva göra allt…

   Tack för din kommentar <3

 2. “Förutom tipset om att torka av sina händer i sitt HÅR istället för att använda pappershanddukar. Alltså, bara jag som tycker det känns väldigt ofräscht?”

  Haha, så gör jag jämt! Tycker inte alls det känns ofräscht. Jag gör det mest för att jag brukar vilja blöta till håret och fluffa upp det lite och då är det perfekt att göra det när händerna redan är blöta.

  1. Hahaha, det var faktiskt exakt så hon beskrev det, att man skulle passa på att fluffa upp håret typ. Men jag tror mitt snarare blir nedtyngt av vatten… ;) Kul att du använder knepet iaf!

 3. Torka händerna i håret?! Det är ju förvisso bara vatten men… skumt. Måste nästan testa någon gång. Jag brukar mest skaka av dem om det inte finns en sån där blåsgrej. Vi spelar också badminton på söndagar, det är kul!

  Grattis i efterskott igen, låter som en trevlig födelsedag och ett mysigt firande under fredagen.

  1. Haha jag har också försökt testa men nja… Gör samma som du!
   Och kul att ni också spelar badminton ju. ☺️

   Tack igen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.