Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helg och ensamhet.

Det högg lite i magen så som det alltid gör när jag inser att det är helg och jag inte har någonting inplanerat alls och att jag är väldigt ensam i den här staden. Ensam så fort jag inte “bokat” inte något med någon av alla mina bekanta här och även om jag har en sambo och allt så finns ensamheten där. Inte en del av något och ingen som jag spontant kan ringa “hej ska vi ses på en kaffe”. Jobbigt som fan. Så glad att jag har mina kollegor på jobbet som är så sjukt härliga! För resten tar tid.

Så jag gick till gymmet efter jobbet. Och träningsendorfiner är den bästa förebyggande medicinen mot all form av deppiga tankar och ensamhet. Just nu ligger jag precis just här och njuter faktiskt lite. Mumins vänner är över och det är i vardagsrummet, pratar finska och dricker öl. Jag i min ensamhet, men någon här nära i alla fall.

Och alla nio värmeljus + all julbelysning lyser så fint.

Grejen är att egentligen är helgen just så som jag skulle vilja ha den. Oplanerad och fri. Jag vill träna, skriva, shoppa, baka kladdkaka och se på en julig film. Ta en promenad om det inte regnar. Göra något som faller mig in. Men, jag vill att det ska finnas valmöjligheter. För även om jag kan göra det bästa av en sån här helg och njuta varje minut, så tar den där känslan liksom över, känslan av att inte vara en jävla del av något. Samt det där självklara att man förväntas göra roliga saker på helgerna.

Oh well. Är ju knappast synd om mig. Som man bäddar får man ligga osv.

Nu ska jag läsa min bok som jag läst under hela hösten parallellet med massor av andra böcker…

FÖLJ:

8 svar

 1. Jag känner igen mig i det där. Men inland tänker jag att det också får vara så. Man får känna sig ensam och använda tiden för att ta extra hand om sig sjölv. Sovmorgon, ansiktsmask, tupplur, choklad och film. Hoppas du får en riktigt fin helg med andra ord!

 2. Kan skriva under på varenda ord i detta inlägg. Känner exakt likadant :( Har iofs många jag kan fråga om de vill ses, men ingen som frågar MIG :/

 3. Whaa känner så igen mig i hela inlägget!

  Nu har jag kanske lite landat i situationen efter sådär två år ;)
  Nämen, under våren började jag gå på de öppna cirkus och rockringsträningarna och det har hjälpt en del, samt lägret förstås. Och hantverksgruppen. Massa fina evenemang och grupper där en kan träffa folk har hjälpt mig massa gällande ensamhetskänslorna.

  Om du vill kan du alltid höra av dig till mig för å ses :) Planerat som oplanerat. Kram!

  1. Ja precis, alla de där sakerna man kan hitta på och aktivera sig i – det hjälper ju. Bra tips :) Och vad du är fin, tack!! Åker du hem över julen? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.