Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Gott nytt 2018

Gott nytt år och välkommen 2018. Jag har inte ännu hunnit reflektera över 2017 på ett djupare plan – inte mer än min årskrönika, och inte hunnit sätta mina mål för 2018. Och ärligt talat har det gjort mig lite stressad, men jag har istället fått hänga med vänner och släkt – och det är ju faktiskt sådant man ska passa på att göra när man väl kan. Allt annat kan faktiskt vänta. 

Men årets nyårsafton då, hur var den? Det vill jag gärna visa och berätta. Den tillbringades nämligen i ett vackert hus på höga höjder med utsikt över hela Huskvarna och Vättern. Tillsammans med vänner, kärlek, massor med skratt, bubbel och fantastisk mat.

Och så kameran, kameran var med hela kvällen och fångade detta:

Vi ser alltid till att ha minst en pyntansvarig – som i år bl.a. fixade guldiga och tjusiga sifferballonger. Förra året såg det ut såhär i Herrljunga.

Sofia, Hjalmar, jag och värdinnan Rebecca. + våra respektive som var med.

Tolvslaget ute på balkongen.

Gott nytt år!!

Nästa år lovar jag att vi ska lyckas skriva 2018 med tomtebloss och fånga det på bild. Lovar.

Det var några highlights från kvällen. Men eftersom det var så vackert och en så härlig kväll så finns ännu några fler bilder. Så jag tänker att vi låter bilderna berätta nyårskvällen. Och om vi ska ta det från början så började kvällen såhär.

Pyntfix.

Husets herre fixar festliga välkomstdrinkar med rom från Aruba.

Vi hade med lite fint bubbel som vi passade på att sippa på redan i början av kvällen.

Ser ni snön utanför på balkongen? Det snöade massor hela kvällen. Verkade bara vara jag som uppskattade den mysiga känslan av vinter och vitt.

Förrätten var FANTASTISK och innehöll lite nya smaker som värdparet slängt ihop till en lyckad kombo!

Skaldjursförrätten följdes upp av torskrygg på svamprisotto. Yum.

Sen fortsatte kvällen bland annat med “Rackare”, eller cards against humanity som spelet heter på engelska. Roligare kan det nog inte bli. Och mumin fick samtidigt lära sig massor av nya ord på svenska, t.ex. Stålmannen – viktigt att kunna!!

Och musikquiz. Jag tar alltid hem priset som sämst, men det brukar vara ganska underhållande ändå.

Vi hade med oss en liten finsk delikatess, hehe. Jaloviina eller “ädelbrännvin” på svenska. Någon form av cognac som är ganska starkt. Det sippade vi på till efterrätten som var en himmelsk key lime cheesecake.

Och det var den nyårskvällen. Vi kröp ner på våra luftmadrasser sentsent och lyckliga inombords. Jag var förresten en av de frukostansvariga och vi bjöd på bananpannkakor och avokadotoasts när vi vaknade upp på nyårsdagen – gissa hur uppskattat det var?

Jag skulle också rösta för en repris snart igen. Nyårsafton med sån här utsikt och de bästa vännerna – kunde inte önska mig något bättre.

FÖLJ:

2 svar

  1. Jenks! Kunde nog inte heller önskat mig en bättre nyår. Tack för dina fina ord och dina underbara bilder.
    O grymt tack för bananpannkakorna, ny favorit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.