Jennifer sandström

Årskrönika 2017

Det är inte alla år man gör så många saker för första gången som jag gjort det här året. Jag är (eller var) van vid att leva i ständig förändring och efter 2 år i Finland, på samma plats i samma stad, var det tvunget att hända något. När livet blir för tryggt och stabilt behövs något som får det i gungning igen. Det var det som hände 2017. Och efter att ha kämpat och inte trivts till 100% under en tid är jag både glad och stolt att jag under det här året gjorde något som gav resultat.

One day, one day soon. A life in full speed, doing things I love. Working my ass off for my own future. Feeling the feeling of meaning. A heart that beats for it. A reason to get up every morning, before the alarm clock. A reason to stay up late at night. A reason to skip too many drinks, pointless discussions and boring people. A reason to be alive. – En anteckning i min telefon, december 2016.

Det var det som fick mig att orka när det kändes tungt.

Första tiden i Finland var jobbig, men det här året föll liksom allting litegrann på plats. Trots att jag hade ett jobb där jag trivdes, så fanns det något som skavde. Det fanns en längtan inom mig, och den var inte längre till ett nytt land – utan bara till lite mer frihet.

Jag gick in i 2017 med tankarna om att det skulle vara ett äventyr. Jag ville bygga på passion i allt jag gjorde och jag lovade mig själv att vara modig. Så vad hände? Massor av nypa sig i armen-moments hände. Och jag har skrikit rakt ut flera gånger av överraskande händelser och drömmar som gått i uppfyllelse.

2017 var ett bra år. Men det betyder inte att det var enkelt, och det känns inte alltid bara bra när man är mitt uppe i det. Man fattar inte ett beslut om att säga upp sig över en natt. Jobb och företag är också vad som präglat mitt år till stor del. Och de flesta av mina dagar har sett väldigt olika ut. Plötsligt var jag fri och jobbade hemifrån, läste en fotokurs på distans och startade en podcast. Bland annat. Några av årets största händelser.

Kanske kommer jag i framtiden kunna se tillbaka på just det här året som något lite extra speciellt.

Resten då? Utanför ett lyckat år karriärmässigt?

Kanske är det för att det varit just så stabilt som jag gått all in på mina knasiga drömmar. Jag är i ett tryggt förhållande, jag har en familj som mår bra och som jag visserligen träffar för sällan men när jag gör det är det kvalitetstid. När det kommer till vänner har jag mina bästisar som är en självklarhet. Vi firar nyår tillsammans i år igen och planerar första sommarresan ihop. Men vad som varit speciellt för 2017 är att jag fått massor med nya vänner. Helsingfors känns mer hemma, jag har flera trygga relationer där och känner mig inte sådär ensam som jag gjorde i början i en ny stad och ett nytt land. Och bloggkollegorna i Sverige har betytt mycket under det här året – utan dem hade jag aldrig någonsin vågat gå all in med mitt bloggande.

Jag och Lisa i Holland.

Bästa vänner firar min 25-årsdag i Helsingfors.

Helsingforsvänner på äventyr i Åbo.

Kan ni gissa vilka? Min moster och min mor.

Världens bästa storebror.

Min vandrar-pappa.

Jag och min Gällivarevän Amanda, på spännande grejer i Stockholm.

<3

The one and only instagram queen and my dear Finnish friend, Veera.

Jag och min nyblivna frilansarkollega och vän Malin i bakgrunden.

Och så min stjärna och absolut bästa men också minst synliga här i bloggen, mumin slash T:

Relationsmässigt var 2017 ett toppenår – blir alldeles varm i hjärtat när jag kikar på bilderna från året.

Och ärligt talat vet jag knappt hur jag ska sammanfatta alltihop. Eller vad som mer kan sägas om det. Det känns bra just nu, livet, och spännande. Jag är nog också lite stolt över att jag lyssnade till mig själv det här året, och äntligen vågade. Att jag inte bara gick runt och fortsatte drömma, utan faktiskt agerade.

Samtidigt är jag väldigt tacksam för att jag har möjligheten att göra det jag gör nu, otroligt tacksam. Jag vet att det inte är något man ska ta för givet. Livet är en bergochdalbana, så kanske ska jag försöka njuta nu? Njuta och fortsätta jobba, fortsätta bry mig om allt som betyder något också utanför jobbet, och fortsätta resan mot alla mina drömmar. Komma ihåg att vi har det här livet.

En sak som jag nu inser att jag inte alls nämnt är årets resor. Det får bli en alldeles egen berättelse, för det är ett kapitel för sig.

Gott nytt år älskade ni – låt oss fira in 2018 med glitter, bubbel och massor med kärlek ♥

FÖLJ:

10 svar

 1. Vet du Jennifer, är man så cool och duktig som du blir allt pangbra! 💖 vi fortsätter ha ett fenomenalt år 2018 tillsammans tycker jag. Så glad vi blivit vänner i år!

  1. Det ska vi verkligen – är lika excited över att följa dina alla äventyr detta år. Och vilket 2017 du också hade – så fint att kunna inspireras av varandra :***

 2. Vilket häftigt år du har haft! Det är verkligen superroligt att få följa med dig på din businessresa😍 Gott nytt år och lycka till med 2018!

  1. Tack Clara – och right back at you om häftigt år. Du har varit med om så coola grejer också! Gott nytt år och detsamma <3

  1. Tack Annika <3 Blir så glad när du kommenterar här - känner att mitt egna bloggläsande tagit lite semester nu under julen, dags att återgå till rutinerna ;)

  1. Åh tusen tack Daniela – det ska jag försöka vara, och du, det måste du med ;) Gott nytt <3

 3. åh vilket fint år du haft sist och slutligen! Mitt år har också varit ganska exceptionellt, publicerade nyligen min egna årskrönika :) Hoppas vi får ett fint 2018 också!

  1. Jag måste ta och läsa din, du har haft ett spännande år ju! Och tack <3 Gott nytt och god fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.