Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

God morgon Winter Wonderland.

Igår tog vi vårt pick och pack och åkte ut till den finska skogen, där Mumins föräldrar bor och har ett litet bed&breakfast. Och snön kom igår, som på beställning. Nu känns det så sjukt mysigt. Snön förvandlar verkligen allting och gör det så vackert. Log när jag vaknade upp med den här utsikten i morse… I rummet som var småkallt när vi gick och la oss men blivit lagom varmt när vi vaknade.

IMG_1815.JPG

I det här huset har vi sovit i natt. Ett av alla hus som finns på gården.

IMG_1823.JPG

Och det här är “huvudbyggnaden”, där vi förhoppningsvis får sova i natt. Hur vackert är det inte? Detta vinterlandskap. Längtar lite tills vi åker upp till Gällivare nästa vecka och får se mängderna av snö som finns där och känna den bitande kylan. Idag har vi -4 här i skogen och det känns tillräckligt kallt. Invigde till och med vinterjackan igår!

IMG_1822.JPG

Idag jobbar jag lite. Och så ska vi åka in till “stan” som finns här lite senare och handla. I morgon ser jag fram emot att få uppleva en finsk jul… Ska försöka att inte ha för höga förhoppningar om julbordet – för då blir det kanske en besvikelse och så måste jag blogga om hur “Finland gör julbord fel” och uppröra massor av finnar ;-)

FÖLJ:

9 svar

 1. Gud vad mysigt!!!

  Ska också fira med min finska makes familj, äsch dom brukar få ihop det rätt bra :o)

  Fast Inga köttbullar .. men iofs mina svärföräldrar kanske är lite försvenskade, då de bott I Sverige väääldigt länge. De finska lådorna kan jag nämligen inte direct minnas.,. det åker säkert du på! hehe! naval I det där paradiset blir det nog toppen oavsett :)) mer bilder!

 2. Åh så vackert! Hoppas ni får en underbar jul! Min pojkvän ska också få uppleva ett finskt julbord imorgon (men vårt är väl Sverige Finskt rättare sagt).

  Härlig din blogg varit sista tiden. Extra öppen, känns det som. :) Hoppas julen ger den energi du behöver :)

 3. Wow, it looks so lovely! I grinned when I opened the curtains in Tampere to a whole heap of snow! Learnt my favourite new Finnish word: lumi >> how gorgeous is that word! I want a white dog so I can call it Lumi!
  I feel so far away from the snow now, it is so much milder in southern Germany! I can just about see white peaks across the lake in Austria!

  1. Oh i didn’t know that name it’s super cute!! I just reached north of Sweden and it’s so dark up here!’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.