Jennifer sandström

Uppdatering ensam hemma dag 2.

– Om man oroar sönder sig över en pojkvän som är ute i natten (och smsar något tvetydigt precis innan hans telefon dör) och målar upp hundratals scenarion om allt obehagligt som kan ha hänt och därför inte kan somna om när man vaknar 6.30 trots att man somnade efter två, kommer man någonsin kunna skaffa barn då eller kommer man liksom dö av oro?

IMG_1800.JPG

– Har under dagen (pga oroliga morgonen + brist på plugg-motivation) klarat pinsamt många levels i candycrush.

– Har sista-minuten-panik-pluggat (efter att ha gråtit över total brist på motivation och gett upp candycrush) och gjort klart allt som skulle göras på de tre sista timmarna trots att jag hade hela dagen på mig (eller de senaste två veckorna iofs – I need the pressure), det tack vare choklad (socker)- och pepsimax-kick. Är fortfarande lite speedad och inte så trött trots förra nattens brist på sömn.

– Det är för övrigt inte konstigt att jag gått ner 6 kg av att bli sambo, är jag ensam så äter jag utan problem endast choklad till middag. Efter att ha ätit popcorn. Andra dagen i rad.

– Gick såhär till matbutiken på hörnet, mjukisbyxor, pojkvänströja och lite rödgråtna ögon – för att köpa choklad – och kände mig som om jag var olyckligt kär och det var sjukt synd om mig för jag var alldeles ensam på fjärde advent och skulle därför tröstäta choklad.

IMG_1802.JPG

– Svårast är kvällarna och momentet “somna”. Igår kväll tänkte jag noggrant ut vad jag skulle göra om tjuvar plötsligt invaderade lägenheten på 5 våningen. Ja, för jag tänkte, spöken kan jag ju inte vara rädd för – vad skulle dom göra om dom dök upp liksom? Men tjuvar, eller någon våldsam människa, DÅ snackar vi rädsla alltså. Eftersom lampan i hallen (givetvis) är tänd, skulle jag vara avslöjad redan där att någon var hemma, eftersom det är som ett fönster på vår ytterdörr (som man inte kan se igenom men man ser ljuset). Min största rädsla var att dessa tjuvar skulle börja attack-banka på dörren och bryta sig in. Jag skulle därför 1. se till att gömma allt värdefullt (i första hand Macbook och ipad) – tänkte att sopkorgen och ugnen skulle vara bra gömställen. 2. Gömma mig själv under sängen (insåg idag att sängen är alldeles för låg för det, måste hitta en ny plats, kan bli svårt). 3. Se till att stänga av vibrationen på telefonen så att den inte skulle avslöja mig när jag låg där under sängen! Och sedan låta tjuvarna gå igenom lägenheten för att sedan lämna med möjligtvis tv:n och min kamera. Förhoppningsvis skulle de inte kika under sängen.

Det går kanske lättare ikväll.

FÖLJ:

2 svar

  1. Hihi, det där med att fantasin skenar vid uteblivna svar kan jag verkligen känna igen. Speciellt da det gäller svar fran nagon man… väldigt gärna vill ha svar ifran / nagon man bryr sig mkt om.

    Kvälls-„ensamhet“ är ocksa nagot som kommt synnerligen bekannt vor (snyggt sprak här, tysk-svenska 2.0). ofta kan jag ga tills sängs nedstämd, ledsen och allmänt bara blä; o sen vakna upp som en ny människa. Vet att det inte riktigt är detta du menar, jag är ju van att somna själv sa det är inte där skon klämmer. Jag känner mig sällan ensam, men om jag gör det, sa gör jag det i princip alltid pa kvällen innan jag ska somna.

    Hehe, da katten är borta känns som ett rätt bra ordsprak i detta popcorn-choklad sammanhang ;)

    ha nu en fin start pa juleveckan =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.