Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fredag och veckans jobb

Det har varit en vecka med blandat jobb. Eller ja, så är väl egentligen alla mina veckor.

Jag har gjort en SEO-analys för ett svenskt företag + en två timmars workshop. Det är kul att lära ut om sökoptimering men också lite svårt eftersom alla nästan alltid blir ganska överväldigade när de inser hur mycket jobb det kan vara. Särskilt om man redan har mycket gammalt material och text man vill förbättra. Men jag ogillar att lämna folk med en övermäktig känsla så jag är alltid noga med att säga att fokusera på det viktigaste först och kom ihåg att den bästa SEO:n är den som blir av (som man brukar säga om träning).

Har haft ett uppföljningssamtal med en kund jag guidat i att börja blogga. Superkul att få hjälpa någon som vill komma igång men inte riktigt vet hur man ska gå tillväga.

Jag har också gjort Facebookinlägg för en annan kund, letat upp passande profiler för “influencersamarbeten” som det så vackert kallas och jobbat med sälj. Säljbiten har legat lite på is under sommaren, men nu verkar företagen vakna till liv och vara sugna på samarbeten inför hösten.

Jag har lagt ovanligt lite tid på bloggen i veckan. Och jag måste säga att det är fördelen med att jobba 50/50 med blogg och frilansjobb. Om någon hör av sig på en onsdagkväll med ett jobb hej skulle du hinna göra det här i veckan? Är mitt svar nästan alltid JA. Jag har alltid några timmar över, eftersom jag alltid kan plocka timmarna från bloggen. Jag älskar den flexibiliteten.

Tänkte förresten att jag skulle berätta på måndag hur det egentligen har gått ekonomiskt under augusti, ifall ni är nyfikna. Jag hintade ju tidigare om att det var min mest fakturerade månad hittills. Efter att ha listat alla mina misslyckanden känns det också som att jag måste lyfta något positivt, haha.

Förresten, tänk att jag fortfarande trivs så bra med att jobba hemifrån. Älskar det. Älskar att hoppa mellan skrivbord, köksbord, fåtölj och soffa. Gillar till exempel att skriva blogginlägg från soffan, för då infinner sig liksom en mysigare stämning. Men behöver mitt skrivbord för att kroppen mår lite bättre av det, skulle inte heller klara mig utan mitt ståskrivbord.

Happy Friday hörni, hoppas du också är nöjd med veckan och pepp på helg, vi ska åka ut på landet till Ts föräldrar. ♥

FÖLJ:

4 svar

  1. Åh det låter som en härlig och produktiv vecka, med väldigt varierade och roliga uppdrag :) Intressant att läsa om! Det där känner jag ju också är det bästa med frilanslivet; variationen och att man kan vara så pass flexibel. Jag tycker också om att arbeta hemifrån – det är underbart! Saknar att ha en katt som sällskap om dagarna dock…

    1. Kan tänka mig att du som är van vid en liten katt saknar det! Skulle själv kunna tänka mig att en hund vore trevligt sällskap ;)
      Ha en fin helg :*

    1. Ojnej, varför?? Kan du inte ha en sån bricka utan den så man kan ha den i knäet ändå? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.