Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Höstlistan

Vad är dina mål i höst?

* Att fortsätta fakturera enligt mitt mål per månad.
* Gå en skrivkurs och (förhoppningsvis) utvecklas i mitt skrivande.
* Morgonpromenader de dagar jag inte tränar något annat och fast än det är kallt, regnigt och mörkt.
* Blogga sju dagar i veckan. Sen ni önskade mer vardag/kortare inlägg känns det fullt rimligt.

Vad ser du mest fram emot?

Skrivkursen?! Det är liksom en kurs i kreativt skrivande, en hel termin – 100% studietid (men tänker alltså att det är min fritidshobby, typ). Har inte riktigt fattat att den ska dra igång och att jag verkligen kommit in osv. Kommer nog bli verkligt när vi börjar. Det kommer också vara en utmaning. Jag tycker universitet är lite skrämmande, allt är så seriöst och så förväntas man ha koll på exakt allting samtidigt som man alltid går vilse i skolans portal pga. de ser alltid olika ut och är sjukt förvirrande?! Att följa ramar och regler är väl inte något som är min favoritgrej heller. Men förhoppningsvis kommer det vara kul och givande!

Känner du dig klar med sommaren?

Jobbmässigt känner jag mig väldigt höstpepp. Men tanken på gula träd och löv som faller gör mig lite obekväm. Det finns liksom ett sånt tungt vemod över hösten. Fast, ser fram emot att få se soluppgången igen, och de där vackra solnedgångarna.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Jag svävade på moln och flög fram genom livet. Nybliven egenföretagare på heltid och njöt av det till fullo. Besökte Göteborg, Paris, Stockholm och började min fotokurs.

På utflykt på Västkusten med bästa vänner. Den här koftan har alltid varit min favorit i mammas garderob, den här sommaren hade hon med sig den till Finland och sa “du kan behålla den”. Lever i den nu <3

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

2013. Det året blev det ingen höst. För i juli månad klev jag på ett plan till mitt livs äventyr, Indien. Vid den här tiden hade jag redan hunnit bli kär, upptäcka diverse ohyra (inklusive råttan Jerry som flyttade in i vårt kök), besöka ett indiskt sjukhus, roadtrippa till andra sidan landet, bli magsjuk, köpa en sari osv. Jag förstår mindre och mindre för varje år som går hur mycket som egentligen fick plats på de där 7 månaderna. Herregud vad jag saknar att vara såhär extremt ung och naiv och underbar.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Att roadtrippa på Balkan är något som kommer följa med mig länge. Älskade allt med den resan. Sämst var kanske att det kändes lite som om sommaren rann ur mina händer och att jag inte fick bada i havet på västkusten – känner mig liksom inte helt komplett. Men you live and you learn, ni vet var ni hittar mig nästa sommar!

Första fotostoppet på vår Balkan-roadtrip.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Mer böcker än vanligt – tillföljd av skrivkursen. Beställde just lite kurslitteratur som jag inte lyckades hitta på biblioteket här i Finland. Tre böcker, 835 sek. Ehe.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Mammas kofta på bilden ovan? Alternativt något av mina senaste second hand-fynd.


Lista från Ratata.

FÖLJ:

5 svar

    1. Kul att du vill veta mer! Det är kreativt skrivande på LTU, Luleå Tekniska Universitet :) Men helt på distans så vi har inga fysiska möten.

    1. Det känns så passande som egen när man har möjlighet att planera sina dagar fritt. Har velat läsa en skrivkurs i flera år och sökt tidigare men inte kommit in :) Men nu så äntligen!
      Kan rekommendera fotokursen jag gick, men då får du vänta tills nästa höst förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.