Jennifer sandström

7 weekend-tips för hösten

Hösten är en bra tid för weekendresor. Så är det bara. Själv kommer jag kliva på färjan på torsdag och åka till Stockholm för att sedan ta tåget till Örebro. Planerar också en förlängd weekend (kanske till och med två veckor, hehe) i Göteborg i oktober. Förhoppningsvis även då med färjan + tåget.

För dig som sitter och funderar på vart du ska åka iväg någonstans på en weekend i höst så kan jag rekommendera följande destinationer:

Paris

Här var jag förra året i september och vilken perfekt tid. Sensommaren började svalna uppe i Norden men Paris var ännu behagligt. Jag hälsade på Sandra och hon tog med mig runt till flera av sina favoritplatser. Njöt verkligen. Fördelen med att resa hit efter sommaren är också att det inte är riktigt lika turisttätt. Med tanke på hur populärt Paris är så är detta verkligen att föredra.

» Läs min guide till Paris

Warszawa

Det var ett par år sedan jag var här nu, men det är en riktigt bra weekend-stad. Det finns fler spännande destinationer i Polen som jag ser fram emot att besöka. Bo bra, ät gott och lär dig om kulturen och historien.

» Läs min guide till Warszawa

London

Det här är ännu ett poppis resmål som jag rekommenderar att besöka utanför högsäsongen. Jag var här i februari förra året, men skulle gärna besöka under lite härligare väder. Men, London är ganska spännande även när det regnar.

» Läs mina tips för London och spana också in de här brunch-tipsen.

Göteborg

Min svenska favoritstad. Staden dit det var tänkt att jag skulle flytta. Staden jag skulle bo i om jag bodde i Sverige. Här är alltid mysigt att hänga!

» Gå upp till Skansen Kronan
» Besök Gunnebo slott och promenera runt där
» Åk ut till havet och ta en båt till någon av öarna (kanske främst sommartid)
» Arkens spa är mitt favorit spa
» Ett besök uppe i Gothia Towers för deras räksmörgås är alltid trevligt

Borde antagligen skriva en liten guide till Göteborg också.

Haga med alla sina mysiga caféer.

Helsingfors

Kom hit, till Finland! Helsingfors har mycket att erbjuda och från Stockholm kan du enkelt ta färjan. Fråga gärna om du vill ha tips men du kan också läsa mer och få tips från de här inläggen:

» Mina Helsingfors-tips
» Tips på barer i Helsingfors

Riga

Staden för dig som vill lyxa till det och passar utmärkt en fredag-söndag. En liten stad med gångavstånd överallt, en väldigt vacker gammal stad, bra prisnivåer och många tjusiga utkiksplatser.

» Läs min guide till Riga

Milano

Har så fina minnen härifrån från förra våren när jag och min kille åkte hit, det var min 25-års present. Finns mycket trevligt att göra och se här. Italien är ju bara för ljuvligt.

» Läs min guide till Milano
» Långhelg? Besök också Lake Como över dagen!

FÖLJ:

11 svar

 1. Fina tips allihopa! För min del blir det dock fjälltur i slutet av september. Storforsen, Stora Sjöfallet och Grodkällan plus lite till. Senare i höst en tur till Malmö. Staden jag skulle bo i om jag bodde i Sverige. Där lånade jag visst en av dina meningar. ;-)
  Dina Helsingforstips skall jag förmedla till min syster och hennes man som i september skall träffa släkt från Australien och förevisa något av staden.

  1. Det låter inte alla som någon dålig tur, upp till fjällen. Ska du vandra något, eller fiska? Eller bara åka runt? :)
   Och vad kul, hoppas de får nytta av dem! Någon dag ska jag väl lyckas skriva klart någon form av komplett Helsingfors-guide också.

   1. Kanske någon kortare vandring men mest är det en fotoresa. Det är de fina färgerna i fjällen som jag vill åt denna tid på året. Det som vi i Finland kallar ruska. Känner du till det ordet, ruska? Det kommer nog från finskan skulle jag tro.

    1. Väldigt rimlig anledning! Ser fram emot att få se bilderna. Hmm, tror inte jag hört talas om ruska innan faktiskt? Är det alltså just färgerna eller hela årstiden som menas?

  1. Oj men vad härligt att ni varit iväg så länge! Då är det fullt förståeligt att vilja hålla sig lite närmare hemma :)

 2. Milano är jag SÅ sugen på :) har aldrig varit där! Sedan lockar faktiskt öststatsländerna mkt! Men tiden… tiden räcker inte riktigt till, till allt jag vill…. trevlig resa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.