Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

från sommar till vinter 2012

Min svenska sommar blir kort och i början av juli dyker jag ner i ett vintrigt Nya Zeeland som visserligen kan jämföras med somrarna i Gällivare. Flygresan går otroligt bra och innan jag vet ordet av så sitter jag på flygplansbussen in mot Auckland. Jag sneglar på killen till höger om mig, ser han inte väldigt skandinavisk ut?

Så snart vi hoppat av bussen listar vi ut att vi båda är utbytesstudenter som ska till samma lägenhetshus vid campus. Han är dansk och vi hänger hela dagen och även följande dagar. Att hitta vänner kommer inte bli svårt, tänker jag och vågar andas ut. 

Och det tar inte lång tid innan jag hittat norska och svenska bekantskaper och snart även andra nationaliteter. Tredje dagen, en fredag, inviger vi stadens uteliv och jag hittar pojken som gör min första tid i Nya Zeeland till en väldigt härlig tid. Gabriella och jag (bilden nedan) ses varje dag och skrattar så gott åt alla våra äventyr och påhitt.

Vi festar en hel del i början, onsdagar, torsdagar och fredagar om man vill. Och om helgerna hyr vi bil och åker till någon vacker plats (upptäcker framför allt paradisön Waiheke som jag kommer att besöka 3 magiska gånger). Första resan till Rotorua missar jag dock då jag har rekordhög feber och blir totalt sängliggandes i ett par dagar. Därefter följer en ihärdig fruktansvärd hosta som håller sig kvar i ett par månader. Lite så minns jag den här underbara tiden, hostandes och lycklig. Sakta men säkert blir vi en stor grupp med utbytesstudenter som hänger tillsammans, förfestar i lägenheterna tills vi blir utslängda och planerar alla resor tillsammans så gott det går.

De tre bilderna ovan är från underbara Raglan. Denna lilla surfers staden där vi hyr ett hus för helgen och har en hejdundrandes fest på lördagskvällen. Jag är nykter och får köra hem alla till det andra hostlet på kvällen. Det är en mycket minnesvärd kväll och här träffar jag även den väldigt intressante tysken som jag kommer att smsa med konstant under de nästa månaderna.

Gruppfotot ovan är från Noho Marae, en helg där vi provar på allt som har med Maori-kulturen att göra. Nya Zeelands ursprungsbefolkning. Sånger, lekar och mat. Det är faktiskt väldigt roligt och mysigt!


Utforskar vulkanön Rangitoto med 3 amerikanska grabbar som tar med mig på äventyr genom grottorna och runt ön!


All Blacks, Nya Zeelands stolthet och Rugbylag spelar i Auckland och vi går dit och jag får se mitt livs första (och kanske sista?) rugbymatch!

Jag lever verkligen som i en drömbubbla och livet är så jäkla fantastiskt! Engelskan flyter på, eller ja, jag kämpar på och blir bättre och bättre. Plugget är inte för svårt och jag stormtrivs i landet och staden. Efter ett tag blir det mer vårigt och jag gör en videohälsning till min pappa, som jag aldrig hann skicka till honom, så du får den nu pappa!

Jag har inte hemlängtan en enda gång och jag börjar undra hur jag egentligen ska kunna ta farväl av denna underbara plats på jorden?

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.