Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fotouppgift: ett miniprojekt

Över julen hade vi jullov från fotokursen och hade inte våra veckovisa skypemöten. Helt lediga var vi dock inte utan hade blivit tilldelade vårt första miniprojekt (som jag nämnde i mellandagarna). De tolv första uppgifterna hade berört olika ämnen inom fotografi och där vi fått lämna in cirka 1-3 bilder per uppgift. Nu skulle vi få lämna in så många som 10 bilder – och jobba med detta under tre veckors tid istället för bara en.

Vi fick helt och hållet fria tyglar att fundera på vad vi ville att vårt projekt skulle handla om, sedan skulle vi sammanfatta det med några ord innan vi påbörjade alltihop. Just då kände jag att mitt fotande vara lite rörigt och stökigt, så jag vill fota mer luftiga bilder. Därför fick också det bli temat för mitt miniprojekt!

Fotouppgift: miniprojekt


→ Space. There is a constant buzz, all around us. So we need to find that space, we need to find that place where we can breathe, relax and find creativity. 


Här är 9 utvalda bilder som jag tillslut landade i att jag blev mest nöjd med efter att ha fotat en herrans massa. De blev alla i stående format och har lite mer intressanta och spännande beskärningar än vad jag kanske tidigare vågat testa. Stående format är dock lite svårt att se helheten av i blogginlägg så därför la jag in dem tre i en bild också för en bättre överblick. Nio bilder, i tre olika färgmatchningar.

Fotoflow

Just nu är jag inne i ett sånt fotoflow. Jag känner att jag vill utvecklas och lära mig mer. Så fort jag ser en bra bild så fascineras jag och analyserar genast vad det är som gör bilden så bra och hur jag kan lära mig av det. Stundtals är det underbart och kul, stundtals väldigt frustrerande.

Emilia är förresten en av mina favoriter bland fotografer i bloggvärlden och jag blev så kär i bilderna i det här inlägget som hon nyss publicerade.

Redigering…

Det som tar mest tid med fotande är redigeringen efteråt – och det här tycker jag fortfarande är lite av en utmaning. Magiska bilder trollas aldrig fram direkt i kameran, de trollas fram efteråt i Lightroom och Photoshop. Just nu använder jag bara Lightroom och det har varit en väldigt bra start för en nybörjare. Jag känner dock att jag skulle vilja lära mig mer… Efter fotokursens slut i juni är det kanske någon redigeringskurs jag ska dyka in i? Vi får se.

Hur går det med ditt fotande?

FÖLJ:

5 svar

    1. Tack så mycket! Det är naturligt att det går upp och ner också – passa på när lusten för att fota kommer!!

  1. Men sluta hur fint är inte detta då!! Så jäkla snäll!!! Tack <3
    Gillar verkligen bilden på adventsljusstaken! Känns spännande också eftersom jag själv troligen hade försökt fokusera på självaste ljusstaken, men stämningen blev supermysig av att låta den vara immig! Fint!

    1. Fortsätt inspirera med ditt fotande <3 Och TACK - vad fint sagt och bra poäng, tänkte knappt på det... :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.