Jennifer sandström

Alla länder jag besökt

I början på januari listade jag 2017s alla resor. Och ni vet hur vissa gillar att räkna antal länder man har besökt? Jag har aldrig gjort det. Jag har aldrig liksom haft en vilja att besöka ett land bara för att eller för att kunna bocka av det på min lista. Min största drivkraft om något har ju varit att flytta till länder, hehe. Här har jag skrivit om alla länder jag bott i (definitionen av när man verkligen “bott” i ett land är en annan diskussion som vi kanske inte behöver ta här och nu). Något jag och T tillsammans har räknat är dock hur många länder vi besökt tillsammans, eller som vi beskrev det hur många länder vi har pussats i. Tappar dock alltid räkningen så måste varje gång tänka efter, men tror vi kan vara uppe i 12 stycken nu.

Men så frågade Daniela i en kommentar om jag inte kunde lista alla länder jag besökt – and if you ask, I shall answer!

Någon som kan gissa var detta är? Svaret finns i slutet av listan.

Så här kommer listan med alla länder jag besökt:

– Norge
– Finland
– Danmark
– Island

Mitt första kanske superhäftiga resmål var Island med min pappa 2008.

Det var här jag började öva på att posera framför kameran med spännande sevärdheter i bakgrunden. Hehe.

– Estland
– Lettland
– Polen
– Storbritannien
– Tyskland
– Nederländerna
– Luxemburg
– Frankrike
– Österrike
– Schweiz
– Lichtenstein
– Italien
– Spanien
– Grekland
– Cypern

Som bebis hängde jag gärna i Spanien om somrarna och käkade glass. 

– Kanada
– USA
– Kuba

Hängde en vecka på Kuba när jag och min kompis Freddie pluggade i Kanada och hade spring break.

– Thailand
– Indien

– Nya Zeeland
– Australien
– Samoa

Listan över coolaste resmål någonsin toppar Samoa, där alltså den här bilden är tagen. Jag fick chans att åka hit när jag pluggade på Nya Zeeland. Var här 5 dagar med min roomie och “pluggade” inför tentorna.

Så, tror det var alla länder. Hur många blev det nu då? 27 stycken. Nu vet inte bara ni hur många länder jag besökt – nu vet jag det också. Och det finns ett gäng kvar att besöka… :-) Är det förresten något resmål på min lista som ni skulle vilja läsa mer om?

Hur många länder har du besökt? Har du koll eller har du tappat räkningen?

FÖLJ:

16 svar

 1. Kul lista :) Jag var tvungen att räkna min länder. Jag tror det blev 20, men kan tänkas att jag tappade räkningen i något skede… Och så blev jag osäker på hur jag skulle räkna. Jag har varit till både Rhodos och Grekland (fastlandet) så är det i så fall ett land eller två?

  1. Ja det är lätt att tappa räkningen och glömma bort något land faktiskt… :) Skulle nog tro att Rhodos hör till Grekland även om det är en ö, så det blir nog ett land!

   1. Håller med om att Rhodos hör till Grekland. Men hur räknar man Färöarna? Grönland? Och Åland? Och Australien, de har ju fortfarande Englands drottning?

    Man kanske kan definiera efter eget språk/egen kultur?

 2. Vi har inte koll faktiskt, men gissningsvis mellan 45 och 50 länder. På din lista tycker jag att Lichtenstein, Kanada och Samoa låter spännande. Själva har vi precis börjat med ett projekt att blogga om de resmål vi besökte innan vi startade bloggen. Första inlägget idag: Odessa i Ukraina.

  1. Så bra idé om att blogga om länderna före bloggen. Jag har inte jättemånga sånna, men några… Och skulle nog kunna skriva mer om resmål som inte fick lika mycket utrymme i bloggen när de besöktes :)

 3. Jag har precis besökt 50 länder! Dock lyckats klämma in 6 nya länder det senaste året! Kom på inför förra året att jag ska försöka besöka 1-2 nya länder per år. Alltid kul med nya platser eller länder. Detta året har jag besökt ett nytt land men hoppas med iaf ett till nytt land i år.

  Kramar

  1. Wow, det är en hel del länder! Och så många nya bara under 2017. Visst är det kul med nya platser, och inte bara länder – så finns ju många länder man inte sett allt av och gärna återvänder till ;) Kram Lina!

 4. Vill läsa mer om Samoa!! Och Nya Zeeland (även om du redan berättat mycket men vill veta mer för att jag tänkt åka dit på utbyte!)! 😄

  1. Måste säga: åååk! Det är fantastiskt! Kanske kan skriva lite mer om det också, det är en bra idé, tack… :)

 5. Jag är uppe i drygt 60 länder, har blivit väldigt många nya senaste åren. Det finns absolut de som har behov av att bocka av bara för att, jag har säkert lite drag av sånt men framför allt handlar det för mig om att få fler referenspunkter. Bloggade om det i samband med mitt 50:e land Namibia. http://resamedvetet.se/namibia-mitt-50e-land/

  Samoa har jag inte en susning om så det vill jag såklart gärna läsa mer om.

 6. 58. Senaste åren har jag gärna åkt tillbaka till resmål/länder istället för att bara ”jaga” nya. Känns som en bra grej att fortsätta med, fast sluta räkna gör jag nog aldrig.. 😛

 7. haha… Burma har just blivit min 27. :D Vi har många gemensamma länder dock :) Jag hoppas att min 28 blir JAPAN <3

  1. Är det sant?? Kul att vi har ungefär samma! Kanske får er nästa års vinter/vår-resa gå till cherry blossom Japan? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.