Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Foody days.

Jag saknar verkligen inte de dagarna i mitt liv som kretsade kring att tänka på vad jag åt och inte åt eller att ha ständig ångest över det. Jag älskar att äta vad jag känner för när jag känner för det. Det har inte alltid varit så enkelt och det är kanske inte så enkelt om man lever en hyfsat osund livsstil och känner att man vill få ordning på det – då kan det krävas lite lagar och regler.

Men nu lever jag en semi-aktiv och semi-sund livsstil och med den balansen trivs i alla fall jag. Och varför jag över huvud taget nämner detta? För att det är väldigt ingrodda tankar i det lilla huvudet från alla de åren av vikt-pendling, diet-fokus och all jävla ångest. Med alla trender och super-människor där ute så kan det också vara lätt att känna stunder av “jag borde inte…” Jag borde inte äta så mycket socker, eller så mycket kött, eller så mycket bröd.  Men det gör jag och vad jag framför allt inte borde är att fundera så mycket över det.

Hur som helst, vad jag egentligen ville komma till var att de senaste dagarna har varit väldigt matiga och goda. Det var knytkalaset i helgen och leftovers av alla tårtor på måndagen, sen allmänt chips och kakor och så pojkvän som lagar sån fantastisk mat:

Hamburgare med egna franskisar (finlandssvenska ordet för french fries, absolutely love it!)

Och så fick han ett infall och gjorde frukost en morgon (vanligen min uppgift), då det blev: bagels med cream cheese, serrano, mozzarella, tomat och basilika. Alltså, det var så gott.

Med en pojkvän som äälskar att laga mat och gärna gör egen pizza och hamburgare, eller egengjord pasta(??) så blir det lätt mycket sånt här. Och så det i kombination med att jag är världen sötsaksmonster ;)

Nu är jag nyfiken, hur äter ni vanligtvis? Typiska middagar? Vegetariskt? Vem lagar maten? Godis, glass, chips? Berätta!!!

FÖLJ:

6 svar

 1. Precis som du har jag haft problem med ätstörningar nu äter jag vad jag vill.
  Men iom att jag varit så sjuk under graviditeten så har jag behövt tvinga i mig mat igen och det känns inte alls bra, utan har återfört dåliga tankar.
  Men som regel äter jag allt och massor av pasta, det är jag som lagar maten pga att V inte kan eller är intresserad, han gör frukost inland på helgerna. Dock gör V annat i hemmet.
  Jag har också en fallenhet för det söta men jag tänker mig att när sötsuget kommer så behöver vi snabbenergi. Vi kan ju välja bättre och sämre energi då så klart, sjölv väljer jag gärna hallon & blåbärsyoghurt och en plopp! Dvs det nyttiga alternativet ;)

  1. Ja, inte alls kul att det skulle behövas tvingas fram så. Förstår att du haft en hemsk tid som gravid :(
   Hallon och blåbärsyoghurt, med färska bär då? ;)

 2. Semi-sunt och semi-aktivt låter bra! Självklart ska man tänka på sin hälsa och inte stoppa i sig vansinnigt mycket onyttigheter, men hälsa är ju också att må bra psykiskt och socialt! Om man har ångest eller inte kan umgås med andra så mår man ju inte alls bra…

  Vi tänker en del på vad vi äter, men långt ifrån överdrivet. Vi äter vanlig mat, och försöker välja våra tillfällen för sötsaker och vin ;) Vad man äter hemma blir ju lite spår som man fastnar i kanske…

  Vanliga maträtter här: lax & potatis, fiskgratäng, kycklingwraps, kycklingwok, köttfärsgryta, fisksoppa, korv & svampstroganoff…

  1. Exakt, bra poäng och formulerat! Haha sen jag blev sambo har jag druckit så extremt lite alkohol – jag och T har köpt en flaska någon gång men dricker bara ett glas och sen står flaskan där i någon vecka… Så där ligger man ju på plus ;) Förutom när det blir barhäng eller någon fest då förstås.
   Åhh, fiskgratäng och kycklingwraps, nu blev jag inspirerad!

 3. Jag äter nog ganska vanligt, tror jag. Jag får matkasse hem varannan vecka. Varannan gång är den vegetarisk och varannan gång med kött, fisk, fågel eller nåt vegrätt. Så halvvegetarian kan man väl säga då.

  Jag har tidigare ätit väldigt mycket socker men tvärslutade efter påsk, inte av nån speciell anledning egentligen men nu fikar jag en gång i veckan istället för varje dag. Och inser att de dagar jag fikar är jag tio gånger så trött som andra dagar och oftast behöver sova en stund på eftermiddagen… Men tänker ändå att livet inte är värt att leva HELT utan sötsaker :)

  Annars är frukost mitt svåraste, att hålla mig mätt länge. Just nu äter jag avokado, keso och en macka med ägg. Annars har jag ätit Oatly med musli, men håller mig inte mätt på det fram till lunchen.

  Äter relativt mycket havregrynsgröt med äppelmos och kanel åxå :) Billigt, enkelt och gott till middag, jag äter oftast riktig mat bara till lunch.

  1. Smart upplägg med matkassen! Och ja, om jag ändå kunde komma in i en gröt-period, haha. När jag bodde ensam åt jag också bara riktig mat till lunch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.