Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Lusku huones eller Los Cojones.

Typiskt trevlig kväll igår. Åkte ut till Grankulla för tjejkväll med kollegorna och vi var hemma hos ena kollegans föräldrar som bor i ett fint hus där. Grankulla är tydligen rikaste området i Finland och många finlandssvenskar bor här. Jag njöt mest av att få vistas i ett villaområde för omväxlingsskull, det blir ju för det mesta stadsmiljö och lägenhetshus som jag vistas i.

Vi hade alla med oss lite mat och dukade upp vårt knytkalas.

Vi drack rött och åt av allt ifrån sallader och pajer till getost och grönsaksstavar i jordnötssmör-dipp. Så gott! Och bra idé med “knytkalas”.

Vår österrikiska kollega hade med sig likör från Österrike, genuin, gjord på pumpafrön och väldigt god – smakade nästan glass. Detta tog vi som en “digestive” innan de tre maffiga efterrätterna presenterades; morotskaka, banoffe och apfelstrudel. Jösses alltså, så gott! Men vi insåg också att nästa gång räcker det kanske med en efterrätt…

Sedan fick kvällen en högst oväntad detour. Plötsligt stod en limo utanför oss och bad oss åka med en sväng. Haha, okej inte en helt främmande limo – utan en kollegas pojkvän med ett gäng från en 30-års fest i krokarna. Vi hoppade in i bilen och tog en sväng – en sväng som tog oss till själva 30-års festen. Alkoholmässigt var jag inte riktigt på nivå för att dansa i gammal brandkårs-lokal med ett gäng party people klädda i 80-tals-tema. Men det var ganska kul ändå.

Sedan, efter ett stopp där vi börjat kvällen, så begav vi oss in till stan.

Vi letade efter någon bar som vars existens verkade ha upphört och gick istället till en bar… En bar som jag trodde hade ett typiskt finskt namn när jag hörde det. Jag orkade inte fråga hur det stavades utan messade Mumin vart vi var påväg. Och när vi kom fram och jag såg skylten så insåg jag att det inte var Lusku Huones vi skulle till, som direkt översatt skulle betyda “lusku room”, utan att stället hette Los Cojones och alltså uttalas ungefär som “lusku huones” görs på finska.

Los Cojones är en spansk-influerad bar och vanligtvis väldigt poppis. Men igår fanns det plats och där hängde vi tills det blev dags att åka hem.


Så bra kväll.

Och jag vaknade upp vid 10-11 och var inte ens trött och hade inte det minsta ont i huvudet. Värt!

FÖLJ:

9 svar

  1. Haha, rolig finländsk stavning på baren :D Men bra att folk iaf fått till rätt uttal, jag hör alltför ofta fel uttal vad gäller spanska ord och platser – typ “Malorca” istället för “majorca”, “jalapeeno”(låter sjukt roligt på finska, säg det med finsk accent..!) istället för “halapenjo” o.s.v. Los Cojones hade lika bra kunnat bli “Lusku jounes” ;)

    1. Vad fin du är Jessica! För go. Tack för dina kommentarer <3 Lovar att publicera ett inlägg idag ;) Kraam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.