Jennifer sandström

Att lägga pengar på kläder.

Svarade precis på kommentarerna till inlägget om privatekonomi och att spara pengar och tänkte att det vore kul att prata lite mer om pengar. Pengar och shopping, jag kom faktiskt hem med två shoppingkassar i helgen…

Längesen jag gick lös i två butiker såhär.

Under tonåren fanns det ingen gräns för min shopping. Och jag älskade det. Nu? Inte riktigt lika mycket, inte alls faktiskt. Men man (jag) vill ju klä sig helt okej och har inte helt tappat intresset för utseendet även om jag gärna inte lägger för mycket energi på det. Så visst gillar jag att hitta ett nytt plagg som sitter perfekt och kan få flytta in i min garderob. Men vägen dit skulle jag gärna slippa och ju färre alternativ/butiker tillgängliga, desto bättre.

Och dessutom är kläder inte något som känns jättekul att spendera pengar på.

Därför shoppar jag gärna när man har chans att fynda. Som kläderna ovan, fyra byxor där alla var -25% (ska dock lämna tillbaka ett par) och sedan kjolen + toppen som var -30%. Flyt. Till saken hör att detta inte var impulsköp utan exakt vad jag behövde och funderat på att köpa.

Egentligen gillar jag inte att köpa typiskt trendiga plagg, men man får väl göra undantag om något känns riktigt bra. Syftar alltså på kjolen.

Och en annan sak, jag hatar att köpa trosor, för man vet ju aldrig om de sitter bra eller vilken storlek som passar?

Sen det här med att shoppa på kedjor, ja det gör jag. Jag vet inte riktigt hur man ska tänka här? Ett par Levis-jeans blir också utslitna? Och likaså en tröja från Tiger. Eller är det andra “ekologiska” källor man bör vända sig till? Eller kan man stilla samvetet med att jag shoppar mindre än en del andra?

FÖLJ:

2 svar

  1. På tal om kläder, har du sett programmet på aftonbladet om textilindustrin med Sarah Tjulander och Lisa Tellbe? Sjukt att världen är så orättvis. :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.