Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fluff & att inspireras av människor

Jag har fastnat i något sorts ohälsosamt snurr av att producera massor av välskrivna och alldeles för matiga blogginlägg. Inlägg efter inlägg. Kanske måste det få komma lite fluff här emellanåt också? Påminde Kugge mig om. Att det är okej. Att vi människor också älskar fluff och andrum och att försvinna in i sådant som kanske inte är helt genomtänkt utan mer en vardagsreflektion från metron en tisdagkväll i mars. Så som blogginläggen brukade vara. De skrevs i all hast, lästes knappt igenom och publicerade med ett par mobilbilder.

Ikväll har jag suttit och insupit inspiration av två stora personligheter. Kan man beskriva dem så kanske? Lena Andersson, författaren av Egenmäktig förfarande (som jag lite av en slump läste nyligen för första gången). Uppföljt av En Afton Med Fredrik Lindström. Och åh vad jag älskar att få lyssna på andra människor som har både djup och humor. Som blandar det där viktiga och alla de där känslorna, med det där lättsamma och skrattet.

Det är inte många kvällar här i Finland som jag får sitta och lyssna på två svensk-svenskar samma kväll. Det är också mysigt. I ett hav av finlandssvenskar. Svenska tillställningar i Helsingfors är särskilt trevliga eftersom jag helt plötsligt är helt och hållet omgiven av mitt modersmål. Som om hela Helsingfors finlandssvenskar vallfärdat dit, det är ungefär så det känns. Och som jag njuter.

Sen att få ha en finlandssvensk vän vid min sida. Det var ungefär allt jag kunde drömma om när jag flyttade hit för 29 månader sen.

FÖLJ:

8 svar

 1. ja fluffet är ju liksom polstret mellan, det mjuka mellan det polerade.
  till och med jag som bara vill jobba med texter jag tänkt igenom eller arbetat med slänger in fluff. för att jag märker att det gör sig bra och blir uppskattat däremellan på något sätt.
  älskar det här fluffet, blev så glad och pepp!

 2. Fluff är också viktigt, det bidrar ju till att bloggen känns lite mer personlig och man får en andningspaus mellan lite mer viktiga/allvarliga inlägg. Tycker en blandning är det bästa.

  1. Ja Evelina, vilken bra poäng. En blandning. Jag tänker oftast att balans är bra så det är väl lite samma med bloggen, att hitta en balans där! :)

 3. Det här med fluff har jag funderat mycket på. Tror också att en balans är bra. Försöker själv hitta en rutin med det nu. Ibland blir det för mig att det blir många dagar med fluff och sen flera dagar med mer allvarliga och djupare inlägg och det blir också tokigt. Så att hitta en balans mellan dessa är något jag verkligen försöker göra nu :) Dock tänker jag ändå att din blogg är mycket välskrivna genomtänkta inlägg så jag ser det absolut inte som någon nackdel om det i perioder blir mera av dem o mindre fluff emellan. Men som sagt, en balans är nog bäst :)

  1. Jaa förstår absolut vad du menar! Det är svårt när man inte liksom planerar sitt innehåll i förväg och lägger in olika typer av ämnen, utan bloggar mer spontant – som jag egentligen alltid också gjort. Är du också så med ditt bloggande??

   Och tusen tack, vad fint sagt Corinne :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.