Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Bokinspiration & tips på bokrean

Reklamsamarbete med Nextory

Lite tomt kan det kännas, när man inte bor i Sverige och få vara en del av den årliga bokrean. Men samtidigt är jag inte jätteduktig på att läsa fysiska böcker. Det är himla roligt att köpa dem, men som ni vet lyssnar jag mest på ljudböcker. Jag har en plan att samla mer intressanta böcker i mitt hem, böcker som gäster kan plocka ner från bokhyllan och bläddra i och få ut något av. Men kanske inte ett gäng romaner eller så mycket skönlitterärt.

Men om du vill fynda böcker på bokrean så har Peppe delat sina bästa tips här och här är ett videoklipp med författarna Sandra Beijer och Sofie Sarenbrant som ger sina bokrea-tips.

bokrea tips

3 bokrea-tips jag lyssnar på hos Nextory

Jag har låtit mig inspireras av dessa tips för bokrean och det var tre stycken som lockade mig lite extra som jag nu lyssnar på i min ljudboksapp.

Pappan och Havet – Tove Jansson

Det här är alltså en av Mumin-klassikerna. Och gissa vad? Du kan antingen välja att lyssna på den med Tove Jansson själv som uppläsare, eller med Mark Levengood. Båda är liksom klockrena alternativ för den där perfekta finlandssvenska mumin-stämningen (apropå böcker som är bättre som ljudböcker).

Här kan du lyssna på provsmak av uppläsningen hos Adlibris: Tove Janssons version och Mark Levengoods version

Just nu är jag här – Isabelle Ståhl

Ett av Sandra Beijers boktips, och det är författaren själv som läser upp boken. Sandra beskriver den som en bok om hur det är att vara singel i Stockholm 2017-2018 och att försöka stilla sin ångest med killar på tinder och tabletter. Och kanske tro att kärlek löser allt. Hon tycker också att den är välskriven och rå. Det gjorde åtminstone mig lite nyfiken.

Ensam i Paris och andra historier – Jojo Moyes

Ännu en av alla Jojo Moyes böcker har äntligen översatts till svenska. Den är lite kortare än hennes andra böcker, 8 timmar lång som ljudbok. Och det är egentligen två kortromaner och nio noveller som man samlat i en bok. Men jag gillar Jojo Moyes så lyssnar med nyfikenhet på denna. Det som gör mig mest exalterad är kanske detta “I den andra kortromanen Smekmånad i Paris får vi möta Liv och Sophie från Sophies historia, många år tidigare.” – Sophies historia var nämligen den första Moyes-bok jag läste och som fick mig hooked.

tips på bokrean

Om du också vill använda Nextory kan du registrera dig här med koden JENN – då får du lyssna utan kostnad under en månad istället för den vanliga testperioden som är två veckor. 

Har du fyndat något på bokrean?

Eller håller du dig till att shoppa böcker secondhand och lyssna på ljudböcker? Apropå att handla böcker secondhand hoppas jag snart kunna berätta mer om ett projekt som min kille jobbar på – så spännande och fantastisk idé, stay tuned!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.