Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fin måndagskväll

När en måndag är den enda veckodagen du och tre tjejkompisar lyckas planera in en middag så kan det hända att en måndag är ett perfekt tillfälle för en kväll med trerätters, vin och bra samtal om livet. Dessutom måste ju här erkännas att det har sina perks att vara frilansare. Måndag, onsdag eller lördag – jag bestämmer vad jag pysslar med oavsett dag.

Det var alltså Lina som var värdinnan för kvällen. Vi träffades för något år sedan första gången och jag brukar beskriva henne som “en annan svensk” (ömsesidigt, det finns ju inte så många av oss här…). Hon har dock bott här i Helsingfors i många år och jag gillar hur hon både lyckats acklimatiserat sig OCH behålla sin svenskhet. Dessutom är det väldigt skönt att kunna kolla på Lina och fråga heter det Malaysien?? När en av finlandssvenskarna i sällskapet slänger sig med sånna märkliga ord… ;)

I en supermysig lägenhet i Berghäll serverades denna trerätters middag och samtalsämnena tog aldrig slut, jag kände att vi hade kunnat sitta runt det här köksbordet hela natten.

Aubergine med pesto, tomat och mozzarella serverades till förrätt. En succé!

Malin var också med. Det kan eventuellt ha varit hon som var övertygad om att det minsann heter Malaysien. Och kanske gör det faktiskt det i svenskfinland. Men enligt Wikipedia heter det såklart Malaysia. De är så söta ibland dessa Mumins *sagt med kärlek*.

Och sist men inte minst så var Jonski också där.

Lina och Jonski exalterade över varmrätten, eller ja kanske främst osten.

Varmrätten var huuur god som helst. Det var en variant på pasta carbonara med nyplockade kantareller. Pasta är ju sällan fel och med kantarellerna kvalificerade det definitivt in som en rimlig rätt att servera en måndagskväll (hade gått hem en lördag också, lovar).

Till efterrätt fick vi chokladfondue med jordgubbar, banan, och marshmallows. Yum. I mitt tycke en typiskt bra efterrätt. Choklad, lite godis och banan är några av mina favoriter.

Blev också lite förtjust i detaljerna i Lina och hennes fästmans (kolla vilka drömmiga förlovningsbilder) hem. Kolla här liksom:

Kungaparet har till och med fått en hedersplats i hemmet, en liten bit av Sverige. 

Vi hade sällskap av hunden Milla också. En väldigt happy och gosig hund.

Tycker hon matchade så fint med den tjusiga mattan.

Någonstans mitt i ett samtal om hår så tittar Lina på mig och frågar: har du någon gång haft spolar i ditt hår? Svaret var nej och hon plockade fram en låda med papiljotter! Sen blev vi alla väldigt tjusigt fixade i håret. Och alltså, två dagar senare har mitt hår fortfarande nice volym. Jag tror nästan att jag måste investera i ett gäng värmespolar…

Vi kände att vi verkligen levde upp till det stereotypiska konceptet för en äkta girls' night.

Kolla vilket fluff ↑ det la sig dock efter en stund och blev till ett lite mer normalt och “naturligt” volymsvall.

Sen hann vid med en drink också på en bar inne i stan. För varför inte? Det var ju trots allt måndag. Och vi kunde ju inte bara gå hem och lägga oss med vårt nyfixade hår.

Tjejer, det här gör vi om snart. Den stora frågan är om vi ska lyckas matcha våra scheman och få till en helgkväll eller om måndagar kan komma bli ett stående tema för våra framtida meetups. Busy business women ni vet.

FÖLJ:

9 svar

  1. Det var ju en riktigt lyckad måndagskväll! Mera sådant åt folket!
    På tal om Malaysien så kom jag att tänka på min svåger som en gång i tiden benämnde Portugal för Portugalien. Möjligen kan det ha kommit från finskan.

    1. Haha den där finskan ja, den tenderar att smyga sig in… Och ja, superfin måndagkväll :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.