Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Evighetslång bloggsemester

Juni rusade förbi och plötsligt är vi mitt i juli.

Det har varit veckor kantade av många känslor och just nu känner jag mig ganska redo för att ta ledigt. Semesterkänslan är förvisso redan närvarande sen en tid tillbaka. Jag jobbar halvdagar och träningen utgörs av basket, kompisträning, simning, cykling in till stan osv. Den bästa sorten.

Och så har jag bestämt mig för att ta 3 veckor ledigt från blogg och instagram/fb. Inte för att det är 100% jobb, men för att jag verkligen tror på att pausa från det emellanåt.

Vad beträffar jobb så kommer jag jobba ett par timmar på morgonen, bl.a. med SEO-kursen (som startar igen i september). Men när augusti börjar får min T två veckors ledigt (det ändrades i sista sekund) och då ska vi på någon form av roadtrip.

Två besök i stugor vid havet finns också inplanerade.

Och en helg på Åland.

Hoppas i alla fall att 3 veckors bloggsemester gör gott. Känner mig trött på det just nu, bloggandet alltså. Helst vill jag bara läsa böcker. Har nyligen slukat 3 väldigt bra: Bokhandeln på Riverside Drive, Vi mot er, och För den som reser är världen vacker.

Här hittar du fler tips på sommarläsning.

Evighetslång bloggsemester förresten, 3 veckor kan kännas som så. Hoppas det är tillräckligt evighetslångt.

Med inspiration från Carina som alltid lämnar fina kommentarer i den här bloggen så skaffade jag mig även ett sommarblock. Ett skrivblock för sommarens planer.

Det känns i kroppen att det är en annorlunda sommar. Eller kanske framför allt att jag har fruktansvärd reselängtan. Så här många månader i samma land eller på mer eller mindre samma plats, jag är inte gjord för det.

Det hjälpte inte att läsa För den som reser är världen vacker. Han satte ord på både känslor och tankar jag inte tidigare kunnat formulera. Och längtan efter äventyr blev plötsligt påtaglig.

Men det är nu vad det är. Och det är bra att längta.

Ta hand om er och ha en skön sommar ❤︎

FÖLJ:

18 svar

  1. Det hjälper ju med kommentarer som dina PJ! Tack. Hur har sommaren varit på ditt håll? ☺️

 1. Ha en skön semester o välkommen till Åland! Tipsar spontant om Humlan café, ett mysigt träfgårdscafe o Grannas Bistro, ett café /restaurang med utsikt över en äppelträdgård så man nästan tror man är utomlands o tittar ut över en vingård 😊

  Hjälper gärna om du har frågor/önskar fler tips!

  1. Tuuusen tack Hanna, vilka supertips. Jag och Kugge måste nog sätta upp ett noggrant planerat café-schema 😍 Vi ska åka först i slutet på augusti, är det något särskilt att tänka på då? Sista helgen. Är det mesta fortfarande öppet/igång eller räknas sommaren vara över redan då? 😯

   1. Så lite så. Oj, jag är rädd för att ni tyvärr kommer mötas av många stängda dörrar sista helgen i augusti. Högsäsongen tar ofta sluta i mitten av augusti o. med den många sommarställen, speciellt den här märkliga sommaren.

    Tips som är tillgängliga är o besöka Kastelholms slott o Jan karlsgården o vandra omkring samt Bomarsunds fästningsruiner.

    För på landsbygden rekommenderar jag Grannas Bistro o Pub stallhagen. I Mariehamn är Bouqerian o. Nonna Rinna härliga, genuina ställen med bra service 😊

    I Mariehamn finns också mysiga Svarta katten, ett härligt året runt café.

    1. Åh tack Hanna för fler tips! 😀

     Och ja vi får nog kolla upp vad som är öppet och inte. Men känns okej i alla fall. Vi ska bo i en stuga och även ha lite av en konferens med våra företag, så inte bara turista ☺️ Får nog komma tillbaka fler gånger!

     1. Så lite så, har följt din blogg ett bra tag och fått många tips så bara kul att kunna ge något tillbaka 😊 Var på ön ska ni vara?

      Hur som är torggatan som går genom Mariehamns centrum värd att promenera på även fast mycket är stängt på söndagar 😊

      1. Snällt tänkt!

       Söderut, i Lemland, ska vi bo (så vi har bil med oss också) 😀 Hoppas det är lite sommar kvar ännu nästa helg.

 2. Åh härliga du som nämner mig i bloggen, blir riktigt rörd och glad! Hoppas du får en superskön vila från bloggen. Är själv på väg till Åland med dottern sista veckan i juli för att hälsa på hennes åländska släktingar och makens vänner.
  Ett annat Ålands tips är Stickcaféet. Heter officiellt “Stickstugan Hantverk & Café” – Norråkersvägen 20 Järsö, 22160 Lemland. Helt otroligt ställe! Inne i Mariehamn är förstås Bagarstugan nästan ett måste…
  Kram <3

  1. ❤︎

   Hoppas ni haft det fint på Åland. Och tack för tipset! Vi ska nog kunna fika oss igenom vår helg där jag och Kugge 😄

   1. Nej, två veckor karantän och gamla föräldrar, det funkar liksom inte. Håller tummarna för att få fira jul där.

    Nu är det precis ett år sedan jag träffade de flesta ur min familj, har bara träffat min bror som också bor i Sverige i sommar. Och till Åland har jag inte varit sen förra påsken 😕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.