Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ett romantiskt dygn på husbåten i Alleppey.

Kerala är känt för sin husbåtar som man kan åka omkring någon dag i på backwaters. Det är ett himla bra hittepå, ett indiskt hus på en båt!

20131229-092456.jpg20131229-092745.jpg

Min iPhone fick ingen bild på båten utifrån men här ovan ser ni mig som kapten, en bild från när jag och min darling paddlade kanot med en gammal indier, de vackra backwaters och risfälten vi var omgivna av.

Man åker ut, till exempel ett dygn, får lunch, middag och frukost (och te och snacka emellan), åker över de lugna vattnet och har en egen besättning på två man.

20131229-092818.jpg20131229-092919.jpg

När det blev kväll la vi till vid en liten kant där massor av andra husbåtar lagt till. Genast dök en gammal man upp med sin lilla kanot och frågade om vi ville paddla lite. Det ville vi. Så vi paddlade genom en liten kanal mellan människorna som bodde vid kanterna. Här också, när man ler mot dem, så ler de tillbaka.

Vi nådde en liten större öppning i vattnet samtidigt som solen sjönk på sitt alldeles mest graciösa vis! Det var så vackert att det gjorde ont. Kameran var kvar i den något mer stabila båten, så jag sparade bilden i minnet.

20131229-092531.jpg

Att kunna öppna gardinerna när man vaknar på morgonen, och direkt från sängen mötas av solen som går upp över vattnet – det är helt fantastiskt! Skulle kunna vakna så oftare.

20131229-092706.jpg20131229-092653.jpg

Allting är ju förstås lite mysigare när man är kär och får vara i hans sällskap. Jag tyckte såklart att tiden var lite, lite för kort. Men jag tror nog att man annars kan bli lite lätt uttråkad av att tillbringa mer än ett dygn på båten. Om man inte gillar att ta det väldigt lugnt.

Det fanns även de som sa, åk inte husbåt, det är alldeles för kommersiellt. Och visst var det många båtar ute på sjön men jag tycker ändå det var genuint på något vis. Även indierna husbåtar. Sen tycker jag att båtarna (om de nu gör det) inte borde släppa ut sin skit och skräpa ner bland människorna som bor i närheten av vattnet.

Mamma tyckte båten var lite nedgången, med mögel på sina platser, heltäckningsmatta, trämaskar och allt det där som här Indien till. Jag är så van vid den indiska standarden att jag inte bryr mig om sånt längre.

Jag skulle i alla fall rekommendera denna tur!

Bild från Kerala Tourism.

Mer om att resa i Kerala

Läs också: Restips – Kerala i södra Indien

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.