Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En workation i födelsedagspresent

För en månad sen var vi fyra tjejer som lyckades matcha ihop våra scheman och åka ut till Kugges land för ett 24 timmars blogathon. Jag skrev en mycket uppskattad berättelse om det här. Jag blev redan då lite förälskad i stället och visste att det inte skulle dröja länge innan jag fick komma tillbaka hit.


Ni vet hur man har vissa vänner som är liksom extra bra på att dricka vin, eller bubbel? Jag kategoriseras inte alls som en sådan. Visst gillar jag ett glas (eller flera) ibland – men vi har inte haft en vinöppnare (eller ens kapsylöppnare) i vårt hem på ett halvår och överlevt, så det säger kanske lite om mina alkoholvanor. Så om man kommer med en flaska bubbel till mig på min födelsedag finns det en stor chans att man själv kommer få vara med och dela på den. Eller så tar jag med den på nästa tillställning där man förväntas ta med typ en sådan gåva.

Vad detta gör är att ens vänner tvingas bli lite kreativa när det kommer till födelsedagspresenter. Av några vänner fick jag ett sällskapsspel, en annan gav ett gulligt skrivblock, och Kugge – hon lovade att bjuda på en workation med full service på hennes land. 2 månader senare fick jag casha ut min födelsespresent ♥

Och så bra det blev.

Det här drömmiga stället hade förvandlats till sommar, sen vi var här sist, precis som resten av världen. Så vi satte oss helt enkelt under parasollet med våra datorer och njöt av idyllen.

Kugge är bra hon. Tänk vilken tur att jag 1. hittade hennes blogg och 2. vann ett par av hennes skumpaörhängen (som hon tidigare tillverkade och sålde) den där våren för ett par år sedan så vi fick chans att ses.

Två frilansare och en citroningefärschoklad (egentligen äter jag bara Fazers choklad, så säg inget till min kille!!).

I skuggan var det perfekt temperatur, även om jag alltid finner det lite lite jobbigt att titta på en skärm i utomhusljus. En annan nackdel är att datorn blir full av pollen såhär års, hehe, det känns som att datorer kanske inte är jätteförtjusta i att bli pollentäckta?

Vi gick barfota på stenarna och jag tänkte att så skulle man vilja tillbringa hela sommaren. Med fötter som inte får ont av små stenar och myror som bits ibland.

Vad som var extra lyxigt var att Kugges föräldrar också var på plats och fixade maten. Rökt lax (alltså som röktes på plats, precis innan middagen!), potatisgratäng och vit sparris. Till efteråt plättar (eller pannkakor för södersvenskarna) som stektes på en muurikka!! Kände mig så bortskämd. Det bästa som finns är att få bli serverad god mat.

Och så undrar ni såklart, efter jag basunerat ut mina planer för veckan – HUR går det med morgon-promenaderna? Jo tack. Är inne på dag 4 nu och har fixat det alla dagar hittills. Så drog givetvis ut en trött Kugge på onsdagsmorgonen och promenerade 40 minuter längs med mysiga grusvägar, får som bääade och syrener och häggar som blommade.

Kugge var snygg som få i sina ute-på-landet-kläder, som man bör.

Från botten av mitt hjärta, tack för en så fin födelsedagspresent.

Kugge har också skrivit om det här.

FÖLJ:

10 svar

    1. Hahaha, du får öva hemma framför spegeln så den sitter nästa gång! <3

  1. Tycker att det är så gulligt att du alltid skriver min kille eller pojkvän. Aldrig sambo.

    1. Haha åh, vad kul att du tänkt på det! Jag tror jag tycker det känns som om vi är alldeles för vuxna och gamla ifall vi är sambos?! Det är annars vanligen ett ord jag t.ex. saknar på engelskan, men tror jag använder det mer för typ min mamma och hennes sambo ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.