Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Intervjuad: om Indien, Gällivare, Finland & bloggande

När jag var uppe i min hemstad Gällivare senast fick jag äran att gästa stadens enda(?) podcast, nämligen Lev Podcast. Det är min kompis Amanda som gör den tillsammans med Alice. De började i november förra året och de har fått mycket uppmärksamhet i media. I grunden handlar podden om hur man kan leva på en liten ort i nordligaste Sverige, 10 mil norr om polcirkeln – men de behandlar också andra spännande ämnen som de är nyfikna på och vill lyfta.

Att som utflyttad Gällivarebo, som har någon sorts hatkärlek till staden, få bli intervjuad av dessa två som känner sån kärlek till Gällivare, var därför en ära – och superkul. Lite av en terapisession att få svara på alla frågorna och forma tankar till meningar.

Foto: Amanda

Att våga följa sina drömmar

Det är titeln på avsnittet och vi pratar om platserna jag bott på, hur det varit och varför jag flyttat.

“Så då blev jag i Indien ett tag. Tanken var att jag skulle vara där ett år, men ett halvår i Indien räckte för mig. Ett halvår i ett vanligt liv känns inte så långt, det går ganska snabbt – men det här halvåret i Indien var som en halv livstid, med allt man kände, upplevde och hann vara med om.”

Alice frågar också “varför det kändes som en evighet i Indien?” och jag berättar lite mer om detta, min kärlek till landet men också varför det var så påfrestande och vad som händer om man har shorts på sig och sitter med benen i en killes famn på ett tåg.

rest runt i indien

Minnen från Indien, fascinerande, vackert och alldeles galet.

Vi kommer också in på vilka relationer som betyder mest för mig (glömmer nämna min familj? och min kille? de ligger på första plats!) och hur det är med vänner hemifrån och vänskap på distans.

Jag berättar om Helsingfors, vad jag tycker om staden, ifall det känns som hemma och hur länge jag tänker att jag ska bo här. Sen går vi djupare in på varför jag lämnade Gällivare och min relation till staden idag. Vad är känslan när jag kommer hit? Vad händer när man flyttat och kommer “hem” igen? Och har jag funderat över att flytta tillbaka?

De passar givetvis på att fråga om mina bästa bloggtips också och jag ger tips för om man vill starta en blogg, hur man tjänar pengar och hur jag tänker kring det jag delar med mig här i min blogg. Här har jag skrivit om fler tips till dig som vill börja blogga.

Här, eller i någon poddapp, kan du lyssna:

Såhär beskriver de avsnittet: I det här intervjuavsnittet av Lev Podcast träffar vi bloggaren och före detta Gällivarebon Jennifer Sandström. Vi pratar om vad som fick henne att flytta från Gällivare, hennes längtan att se världen och hur definitionen av “hem” förändras när man reser. Jennifer driver idag eget företag från sin nya hemstad Helsingfors, hon berättar om livet som egenföretagare och hur relationer till vänner och familj påverkas när man flyttar mycket.

Sök på Lev Podcast, avsnitt 20 – och lyssna i din poddapp!

Du kanske också vill läsa: Hur vågar man följa sina drömmar?

FÖLJ:

4 svar

      1. Haha, du får väl höra om vi ses i sommar! Åländskan har jag nog aldrig riktigt haft men defintivt tappat på de snart 20 år jag bott i Sverige. Men det är ju aldrig någon som gissar att man kommer utomlands ifrån. Norrland/Gotland brukar vara det folk gissar. Har tack o lov tappat den värsta västmanländskan jag drog på mig under 12 år med mitt ex :D

        1. Ahh, ja såklart – kan tänka mig att din dialekt nog är lite svår att definiera. Det är lite som när min kompis Corinne (http://corinnegronholm.com) som också bott i Sverige några år, hoppar mellan finlandssvenskan och halvt oklara svenska dialekter, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.