Jennifer sandström

En förbjuden känsla så här års

Går runt med en gnagande känsla av att, borde jag inte ha mer att göra? Känner mig relaxed och som om jag har koll på läget inför jullovet. Och det känns lite förbjudet. Som om jag råkat öppna en magisk ande i lampan som ordnade detta, ett lugn. Medan alla andra rusar omkring och inte kommer hinna ens hälften de tänkt (eller hur ser det ut för dig?).

Sen finns det väl de som skulle påstå att det bara har att göra med två saker: bra planering, och sänkta krav (remember: selfcare:a oss igenom den här månaden!) Och det faktum att jag inte längre har två kurser som hänger över mig som tunga moln, herregud vad mycket tid jag plötsligt fick över efter den intensiva hösten. Jag har liksom hunnit med saker jag inte ens hade planerat. Hörni, tänk om man skulle se till att alltid ha så här mycket luft i livet?

Ska försöka att inte leta nya saker jag borde göra bara för att. Och har ännu två dagar kvar innan vi ska börja vår roadtrip till norra Sverige. Så kommer garanterat hinna bli lite stressad (att packa gör mig det liksom oavsett).

December så här långt

Men så här 18 dagar in i december känns det i alla fall som om det blev en särskilt fin månad. Förutom allt vi redan pratat om (typ hotellvistelsen! och självständighetsdagen) har jag också gjort lite annat.

Till exempel åkt skridskor:

Min kille överraskade med en julkalender (han fick glasskalendern av mig som Sofia tipsade om här på blogginlägget om adventskalendrar!!). Men den kom fram några dagar sent (kanske pga. poststrejk) så är ännu bara på dag 11. Man orkar inte äta hur många söta popcorn som helst på en dag. Varje lucka har också ett “jätteroligt” popcornskämt… :)

Bakade pepparkakor med sällskap som var hälften så gamla och dubbelt så bra på att dekorera och göra fina pepparkakor. När jag var barn så dekorerade vi aldrig dem?! Minns det inte i alla fall. Och lika bra var nog det, jag har aldrig varit bra på att få sånt fint (och alltid fått hemsk ångest pga. det #perfektionist).

Och JULMYS har det varit gott om. Har tända ljus och ljusslingor jämt här hemma. Doftljuset från Dermosil har till och med hunnit ta slut, älskade hur det fick hela lägenheten att dofta JUL.

Bjöd hem vänner på fredagen för glögg, ost och kex (pepparkakor!) men hade så mycket ost kvar att det blev en spontan söndagskväll i gott sällskap med ännu mer ost, kex, marmelader, päron och sharonfrukt. Och bra prat.

Veera och Kathrin, gå in och läs deras bloggar! Veera bloggar på finska för dig som kan det, men Kathrin skriver på engelska. Kolla förresten den yttepytte lilla julblomman på bordet, fick den av Kathrin – hur söt? Och Veera hade med sig ost direkt från Schweiz!

Har också ätit frukost på café. På söndagsmorgonen gick vi till, ja ni ser kanske nedan vilket café. Jag brukar tycka att det var en helt ok kedja. Men nu känns de som om de tappat (sålt?) sin själ. Eller så var det bara personalen och caféet i Hagalund som var ovanligt dåliga. Som ni också ser var jag dock glad ändå, för det blir man ju av frukost ute tillsammans med sin kille. Var dessutom extra pepp för att jag bara ett par timmar senare skulle få hänga med islandshästar. Det var en ytterst lerig historia, och hästen vägrade, snubblade och ville verkligen inte vara ute i det trista decembervädret. Men mitt hjärta svämmade över av lycka ändå.

Frukosten på La Torre i Kortteli tillsammans med Jasmin var desto bättre, vilken dunderstart på tisdagen:

Jobbade en stund från caféet och gick sen till gymmet. Så slog det mig att jag borde göra det en gång i veckan. Äta en fantastisk frukost (gärna ute med en kompis!) och lunchträna på gymmet när det är helt tomt. Brukar inte kunna träna så bra på bara frukost, men det här ovan räknas kanske inte som “bara frukost”. Tränade hur bra som helst.

I eftermiddag har Wonderland pikkujoulu! Julfest alltså. Dresscode är vitt och jag funderar på om det räcker med en vit fluffig kavaj/jacka-grej. Vem äger ens vita byxor eller nederdelar?

Anyway, nu ska jag fortsätta jobba. Hoppas du känner ett decemberlugn i kroppen, och om inte, så kanske du får göra det nästa vecka. Kram!

FÖLJ:

6 svar

 1. Vad bra med December-lugn! Det låter ju helt super! Jag har själv noll julkänsla och tvivlar på att jag kommer att få nån alls. :(

 2. Här är det också lugnt! Julklapparna, förvisso ganska få, fixade sen nån vecka tillbaka. Ska skära julgodis imorgon, och sen bakas vörtlimporna dan innan julafton! På jobbfronten lugnt och sansat och en bra känsla inför det nya året!

  1. Vad mysigt det låter – och fint att höra. Känns tryggt att vara i sällskap med någon annan som också har en lugn känsla 😍

 3. Vilken härlig december du har! Jag har ingen julfeelis ännu över huvudtaget, men det är nog för att vi har haft så mycket annat att tänka på hela december. och för att det är 25 grader här haha, ingen snö gör det svårt att tro att det är jul om fyra dagar!
  Ha en fin helg :)

  1. Åh kan tänka mig! Har firat jul i Indien en gång och där kändes det också som allt annat än jul. Men annars känns det som om amerikanerna är bra på pynt och så, men det kanske inte hjälper? 😉
   Att fira jul i södra Sverige/Finland är för mig visserligen inte heller särskilt mycket julkänslor, eller jag börjar kanske vänja mig, men är ju van vid maaaassor av snö 😄
   Tack detsamma <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.