Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En bild på en mage.

Den här bilden är inte ett behov av uppmärksamhet eller bekräftelse. Den här bilden är inte en “såhär ser jag ut jag är nöjd och stolt”-bild. Den här bilden är inte heller ett förlöjligande av någon annan. Det enda den här bilden är, är min mage. Inget mer, inget mindre.

Möjligtvis, med en liten bakomliggande tanke.

Människan attraheras av smickrande ting, vi dras till sådant vi upplever som vackert och tilltalande. Det är inget konstigt, det är ett mänskligt behov som vi inte styr över och inte behöver ändra på. Behovet av skönhet är i sig inte problemet. Problemet uppstår när vi i ett samhälle exponeras av övervägande och nästintill uteslutande vackra objekt. Aldrig förut har bilder flödat människor emellan i samma utsträckning och aldrig förut har strävan efter att visa upp den perfekta ytan varit lika tydligt. Problemet uppstår här när någon, om det så bara är en individ, glömmer att även om allt hen ser dagligen är vackra ting, så är inte världen genomgående vacker. Och viktigare; allt. måste. inte. vara. så. jävla. vackert. Vem som nu är berättigad att bedöma vad som är vackert och inte?

20130428-124214.jpg

Även om det till största del visas upp vältränade magar på internet för att de är mer tilltalande, så är inte en pluffsig mage onaturlig. Och trots att den må vara mindre “vacker” så vet jag inte om min mage är helt fruktansvärd att titta på? Det är som sagt bara en mage, så som en mage kan se ut.

Det gör ont i mig att människor mår så dåligt över saker som sina kroppar. Jag vill inte smutskasta hälsotrenden, jag tycker människor får leva sina liv precis hur de vill. Jag vill dock att vi inte blundar för de problem som faktiskt finns.

Mår du bra över din kropp? Påverkas du av vänner, bekanta, facebookvänner, kändisar och officiella personer när de pratar om sin träning och hälsosamma kost, i så fall, på vilket sätt? Hur känner du inför bikinisäsongen? Hur tänker du kring mat? Hur tror du att din vän, partner, granne eller hen du möter på gatan, resonerar kring dessa tankar?

 

FÖLJ:

7 svar

 1. Jennifer, du är så fin som du är! Det är inget bra självändamål att sträva efter att se ut som en anorektisk fotomodell! Däremot är det alltid bra med fysisk aktivitet för det egna välbefinnandet!
  Puss och kram
  Pappsen

 2. Jennifer, min vän! För flera år sedan bestämde jag mig för att göra slut med människor som påverkar mig negativt. Istället skulle jag ersätta dessa med nya relationer som istället gav mig genuin kärlek, styrka och inspiration. Du ger mig det och så mycket, och det är därför jag är helt tokig i att umgås med dig. Du är bara så rätt!!

 3. Grymt skrivet! Så sant.. Det är en sjuk värld vi lever i…!
  Tack förresten för din respons ;) Men du, vi styr upp något då! En date helt enkelt! Vi hade RIKTIGT Kul sist!! Det har jag sett på bilderna :) KRAM

 4. Fint inlägg!
  Jag är så trött på alla bilder med näst intill obefintliga magar som om de vore snyggare och hälsosammare än andras. Man måste förstå att bara för att den är smal eller har ett sexpack som syns betyder det inte att den personen är hälsosammare än någon annan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.