Jennifer sandström

Egentid en onsdag i Madrid

I morse åt vi frukost och drack färskpressad apelsinjuice, känns så himla lyxigt att göra det själv hemma! Sen var vi redo at hit the city, i hettan. “Äntligen” får vi uppleva den där spanska hettan som man hemma lätt kan sukta efter. Men väl här är det snarare en sport att försöka hitta närmsta och bästa skugg-plats.

Vi promenerade till Buen Retiro Park. En park som ligger väldigt centralt och är en av de få platser där man hittar vatten i Madrid. Denna sjön och en flod som går runt staden, lite utanför.

Var jättevackert! Perfekt att strosa omkring i, eller springa i om man känner att ambitionen är på den nivån. Jag tänkte mig att en morgonrunda vid sjutiden skulle ha varit perfekt!

Den här platsen med den stora vackra spanska flaggan ligger ungefär mitt emellan där vi bor och Retiro-parken. Hard Rock-café ligger vid ett hörn och gatan Serrano börjar här. På Serrano hittar man lite lyxigare butiker, ett fint El Corte Ingles och en väldigt stor Zara.
Min pojkvän och jag sa hejdå, han åkte iväg för se annat och jag stannade på Calle de Serrano. Strosade lite i butikerna och det kändes nästan lyxigt pga var nästan ensam. Också lite jobbigt dock, gick in i Nikes butik och det var cirka tre personer bara för dam-avdelningen som följde mig med hjälpsamma blickar. Haha

Sen har jag irrat runt i cirklar och tillslut – utan karta eller någon annan hjälp – hittat till La Bicicleta Café. Det var hit jag gick samma kväll som vi kom, men gillade det så mycket så ville hit igen! Så coolt och avslappnat och bra wifi.

Samt god morotskaka och lemonad!! Alltså ingen mojito på bilden ;)

  

Så nu sitter jag här, och njuter av att inte behöva prata :)))) Och caféet är som namnet och bilden avslöjar ett “cykel-cafe” – vad det exakt innebär är lite oklart. Det hänger lite cyklar här och är några coola retro cykelbilder på väggarna.

Kan rekommendera det om ni är i Madrid – La Bicicleta Cafe!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.