Jennifer sandström

Det hittills största klivet för mitt företag?

Det här året har rent företagsmässigt varit mer utvecklande än jag hade kunnat föreställa mig.

Det är alla saker jag tvingats lära mig. Alltifrån att bygga en kurs och digitala produkter, till att sätta upp webbutik och skapa en hemsida från grunden i WordPress.

Sååå mycket en företagare måste (pga. ensam och en ekonomisk fråga) ta tag i själv. Var ska jag ta betalt? Vilket plugin behövs? Hur sätter man upp en snygg(!) popup? Finns det bättre alternativ till Mailchimp?

Därför är det ofantligt skönt att kliva in i ett projekt tillsammans med någon. Tillsammans med någon som drar mig framåt och löser saker snabbt som blixten. Och denna någon är förstås Kugge.

Att dra igång det här projektet är väl typ det bästa som kunde hända det här året. Att vi en solig och uttråkad dag i juni (fast egentligen långt tidigare) kom på den eminenta idén om att samarbeta under ett gemensamt varumärke. Då allt föll på plats och LET ME CREATE började ta form.

Med Let me create fortsätter vi som de egenföretagare vi är, men lite mer tillsammans.

”Det du inte hinner, vill eller kan – gör vi.
Och det du vill bli bättre på – hjälper vi dig med.”

Så vad är då detta? Egentligen bara en oskäligt tjusig hemsida som presenterar vad vi gör i våra företag (jag har faktiskt inte haft en ordentlig företagshemsida trots 3 år in business) – för den som vill anlita oss alltså. Men också ett sätt att samarbeta, för att det kan vara en ensam värld som egenföretagare. Och egentligen vet jag inte om det är ett SÅ stort steg för mitt företag? Mitt företag fortsätter ju som tidigare. Jag har kunder, intäkter. Allt rullar på. Kanske blir det lite roligare? Eller så visar det sig kanske senare vara ett större kliv än vad det känns som just nu?

Vi får se.

Mer än det så kommer vi också så småningom presentera något särskilt just för andra egenföretagare. Så om du definierar (identifierar?) dig som en sådan kan du hålla lite utkik (och skriva upp dig här!)

Och ja, apropå den här hemsidan. Att bygga den helt och hållet från grunden. Jag förstår att folk betalar många tusentals kronor för det. Att skapa en hemsida är jag alltså inte sugen på att göra snart igen. Vi har lagt in över 30 timmar VARDERA.

Så om ni klickar er in på letmecreate.fi (för att läsa mer om vad vi gör) kan ni förstå mig när jag säger att jag är så väldigt väldigt stolt. Tänk att vi skapat detta? Stackars Kugge som vanligtvis är en trogen Squarespace-användare tvingade jag alltså inte i ett WordPress-kaos. Men hon har snällt byggt och pusslat ihop i princip hela grunden.

Designern Lisa Bodevik har skapat loggan (alltså, kolla vår lilla ikon som är en kamerapenna!) och hjälpt oss med färger och fonter. Bilderna har fotografen Frida Lönnroos fotat.

Lite proffs behöver man ju anlita, ALLT kan man inte göra själv. Eller man kan, men det kan vara dumt.

Ps. följ oss på instagram och facebook!

FÖLJ:

6 svar

  1. Jag är helt övertygad om att ni kommer att skapa något stort tillsammans! Och som du säger, vi måste inte kunna allt själva, det är bara slöseri med talang, tid och energi.
    Stort grattis till båda, en en gång! <3

    p.s. är lite sugen på att sätta mig på er e-postlista, inte gör det väl något att jag i huvudsak är anställd, har nog ett företagsnamn men det är länge sedan jag gjort något som inte har med mitt vanliga jobb att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.