Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Det här med podcasts.

Godmorgon snöflingor. Vaknade strax efter sju idag och såg att marken var vit. Så fint! Och sen tänkte jag att eftersom jag ska infinna mig vid en färjeterminal klockan 8 på torsdag är det lika bra att försöka vakna lite tidigare. Såhär ligger jag med tunga ögonlock och rätt trött i huvudet med en sovande pojkvän på axeln, och lyssnar på en podd. Och det är podcasts jag vill prata om.

Jag vill SÅ gärna tycka om att lyssna på podcasts. Men jag har aldrig gjort det. Jag har försökt. Jag har omsorgsfullt valt de podcasts som alla andra gillar. Jag har kämpat mig igenom några minuter. Och kanske har jag inte gett det en ordentlig chans, för jag klarar knappt av det. Två stycken goda vänner som sitter och pratar rätt internt om sina liv och problem och skrattar åt varandra. Jag blir bara, irriterad? Känner att men jag bryr mig inte…

Just nu lyssnar jag i alla fall på Fredagspodden. Och jag kan väl se varför folk gillar det – för de pratar om sina brister och sin ångest och folk känner väl igen sig. Många finner en trygghet i det, att inte vara ensamma. Men jag vette sjutton alltså.

Jag har försökt be om tips på bästa podcasts, men gett upp. Kanske är det bara fel medium för mig. Eller så vill jag inte höra om andras ångest. Kanske humor är min grej? Ska prova “tillslut kommer någon att skratta”.

Lyssnar ni på podcasts?

IMG_1544.JPG
Den här tomten köpte jag igår. Och åt halva av. Mums. Mitt chokladsug är inte lika starkt eller ofta nu för tiden, så en får passa på när det väl gör besök! För bästa julstämning tittade vi på adventskalendern samtidigt. Skulle vilja påstå att den verkar lite spännande… Faktiskt. Men tror inte det kommer bli någon all time favorite direkt.

FÖLJ:

23 svar

 1. Jag lyssnar på Sandras och Michelles…eller ena jag lyssnar på! Superbra:D

  Och till din fråga: Nej det var ju Bloggkommentorerna skrev “vet ni någon bra blogg?”.

  Så jag skrev till de personer som läste mest och genuint gillade den och bad dom skriva en rad om dom kände för det (var tvungen att vara genuint liksom, annars ingen idé)

  …. och det gjorde några stycken! Och då hitta du hit:)

  Och tror du var den första som kommenterade och kom “därifrån”.

  Innan hade jag bara lagt upp på FB så det var ju kompisar och bekanta, och typ bekantas bekantas som kunde se att jag bloggade. Började kommentera på andras bloggar och visa mig mer efter jag kom hem från Asien! Hehe

  1. Följde tipsen och lyssnade på Sandra och Michelle och jag… gillade iaf avsnittet om PH, haha! Bara för att jag råkar vara så inne i det själva kanske. Men ska ge podden ett försök nu :)

   Åh just det ja, så kan det ha varit. Jag tänkte nog att i Bloggkommentatorerna brukar det vara vettiga tips – och det var det ju, även om det var arrangerat av dig ;) Kul i vilket falL!!

   1. Haha, ja precis! Jag hade bloggat innan och så men eftersom jag var ute och reste och jag precis börjat så spenderade jag ingen energi alls på att andra än dom på facebook att läsa, tills jag såg inlägget hos bloggkommentatorerna och bah “NÄÄÄÄÄ NU FÅR JAG TA CHANSEN!!!” hehe. Jag tänkte att jag har en bra procent av dom som blir exponerade av bloggen och dom som gillar den så tänkte, att samma procentenhet gällde för dom utanför Facebook.

    Kuuuul att du är nöjd iaf! Så du inte blev besviken när du blev tipsad, hehe.

    Kram/Tina

 2. I feel ya! P3 dokumentär är det enda jag laddar ner och lyssnar på. Älskar dokumentärer. Väldigt bra när man ska ta en långpromenad eller åka tåg och inte orkar lyssna på musik.

  1. Jaa Jessica jag gillar också dokumentärer. Men problemet med mig att jag vill lyssna på något svinbra, så ja kan aldrig välja en av risken för att det inte ska vara världsbäst… Hmm…

 3. Jag håller med dig helt och fullt ut! Blir galen på alla poddar där “vanliga” människor, mer eller mindre kända uttalar sig om ämnen enbart baserade på deras erfarenhet. Typ hur man blir kvitt sin ångest eller uppfostrar barn eller vad det kan var. De har ingen utbildningen och ingen djupare kunskap och folk tar det som fakta.
  Serial tycker jag är grymt bra, om olika mord i USA (på engelska) lite som Forensice files (eller FBI-arkiv på svenska kanske?). Superspännande i alla fall, som att följa en mordutredning.

  1. Eller hur. Och alltså man får jättegärna ta det som fakta, det kan nog vara skönt att typ “känna igen sig” att någon annan också har det så. Men det känns lite tröttsamt. Och jag upplever ärligt talat många av dem som rätt självupptagna, haha! Det är ju egentligen samma med en blogg – MEN i en blogg kan man skrolla förbi det man inte är intresserad av, något som är svårare i en podd :)
   Alltså… Känner mig sjukt skeptisk till det här med mordutredningar, haha. Är de påhittade eller for real?!

  1. HAHA det känns fett ironiskt att de har en relationspodd, deras förhållande känns inte som det mest stabila… Men, kanske ska ge den en chans för humorns skull :)

   1. Haha njää, fast jag ändrade helt uppfattning om båda två när jag lyssnade. Kan vara värt att lyssna på bara för att skratta lite :)

 4. Jag håller med dig! Testa istället P3 dokumentär, Värvet och min senaste favorit Moa och Mathildas podcast. Mer innehåll och mindre fnitter

  1. Jaaaa Värvet – honom diggar jag! Lyssnade på Lalehs intervju idag under min promenad. Moa och Mathilda, inte ens hört om – ska spana in, tack! Och någon särskild P3 dokumentär du kan rekommendera?
   Gillar “mer innehåll och mindre fnitter”!! :)

 5. Hej Jennifer!
  Hittade hit för några dagar sen via Elaines sida. Vilken härlig blogg du har! Var liksom bara tvungen att skriva :) Har läst lite om Finland (mina älskade flatemates övergav mig för Finland för några månader sen… snyft). Jag kommer garanterat kika in här fler gånger.
  Och angående podcaster, testa P3 Dokumentär. De gillar jag!

  Ha det fint och hälsa Finland (som fått en liten speciell plats i mitt hjärta den senaste tiden).
  /Emelie

  1. Hej Emelie! Tack för din kommentar – gud så roligt att du hittat hit och lika kul att du lämnar en kommentar :) Finland är en fin plats – du får komma och hälsa på dem! Var de från Finland eller?

   P3 dokumentär ja.. Många tipsar om de! Någon särskild favorit jag borde lyssna på?

   Nyfiken jag blev på varför Finland fått en speciell plats… Det har det minsann i mitt hjärta också :)

   Kram!

   1. Ja absolut, har redan planerat att hälsa på dom nästa sommar. De bor i Jyväskylä om det säger någonting, vet inte hur långt bort det är från Åbo. Hon är från Finland och han är tysk (de träffades genom mig, för att göra en lång historia kort haha). De två har varit som mina syskon de senaste åren när vi varit flatmates och jag saknar dom jättemycket. Det är väl därför Finland fått en plats i hjärtat också. Alla frukostar och middagar vi suttit och jämfört Finland, Sverige och Tyskland på alla möjliga punkter.
    Funderar du på att lära dig finska? Efter fyra år i samma lägenhet med en finsk så kan jag säga: hyvä pääivä, Ruotsi, mitä, kiitos, kippis. Och inte att förglömma, Harry Potteri :D

    Jag gillar dokumentären om Estonia, fast den kanske du inte ska lyssna på nu när du åker båt :P

    Ha det fint i Stockholm!

    Kram

 6. Offsides podcast är skön. Avslappnat fotbollssnack i en timme. Om man är intresserad av sporten alltså. ;)

  Rent jobbmässigt är Above & Beyond riktigt skönt. Oftast instrumentalt och bra tempo för att ha i öronen medan man producerar manus och annat. Om man gillar trance/house/typ sånt.

  …eller så får man göra en egen.

  1. Åh fotbollssnack…!!! Blev ju lite hjärntvättad i Tyskland, men frälst blev jag inte. Tyvärr… ;)

   Alltså du sådde ett frö – om jag inte gillar någon av alla podcasts får jag göra en egen!

 7. Lyssnar på och gillar poddar… men de måste vara intressanta annars stänger jag av med en gång. Är också sändigt på jakt efter nya bra poddar att följa men det är nog bara ett par tre st jag följer och verkligen gillar. Bl a Livshjulet gillar jag. Intervjuer med kända perosner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.