Jennifer sandström

Julklappstips med kärlek.

Kärlek kommer alltid vara det finaste som existerar på vår jord. Och jag personligen tycker att det vackraste man kan ge någon annan är just sin kärlek, eller att på något sätt visa sin kärlek. Nu i juletider är det många som funderar på julklappar. Vi funderar på vad vi ska ge människorna vi älskar och tycker om. Vilka prylar och grejer ska vi ge dem i år? Jag vill förstås uppmuntra att ge kärleksfulla julklappar, kanske någonting med lite själ och mycket hjärta. Men vad sjutton skulle det vara?

Man behöver inte vara jättekreativ, men det är kanske aningen mer tidskrävande än att gå ut på stan och köpa lite skönhetsprodukter eller klicka hem en snygg tröja från en butik på nätet.

» Läs också: Årets bästa julklappstips – tips på julklappar 2018

DIY julklapparBilderna härifrån.

Till pojkvännen/flickvännen:

Leta fram er första chat-konversation. Kan vara på Facebook, sms eller whatsapp. Det är något magiskt med de där första samtalen man hade. Meddelandena man analyserade och hur man lite (eller väldigt) cheesy flirtade. Gör något roligt av dessa. Skriv ut i en snygg textstil och rama in – eller gör en liten bok av. Sa någon av något extraordinärt och legendariskt? Printa/beställ meningen på en hel poster! Det kan bli coolt och framför allt unikt och personligt.

Inspirerat av Elsa Billgrens julklappstips

Till syskonet:

Någonstans i arkivet existerar förhoppningsvis en fin bild på er, inte sant? Eller finns det en drös med bilder på er och saker ni upplevt tillsammans från barnsben och upp till vuxen ålder? Ännu bättre! Ta dessa bilder och gör något lite kreativt. Antingen kan du göra en fotobok där du klistrar in bilderna och skriver/ritar något – bara din kreativitet som sätter gränserna. Är du inte lika kreativ väljer du helt enkelt ut en bild, köper en fin ram och ramar in den – slår in och ger till ditt älskade syskon! Är man mer tekniskt lagd (både du och personen som ska få presenten) kan man välja att göra ett snyggt bildspel med stämningsfull musik till!

göra själv julklappar tips
Jag gjorde detta men till min väninna Freddie som jag tillbringade en hel termin tillsammans med i Kanada. Vi hade många fina minnen därifrån och det satte jag ihop till en fin bok till hennes 25-års dag.

Till mamma, pappa, flickvännen, pojkvännen, syrran, brorsan eller bästa vännen:

Köp en fin glasburk, gärna second hand (man kan hitta fina sådana, det räknas som återanvändning och är ofta billigt!) och fyll den med små, personliga lappar och kärleksförklaringar som du ägnar någon timma åt att skriva ned. Skriv ner peppiga ord, minnen, berätta vad du tycker om hos hen, vad du drömmer om att göra, vad du uppskattar och så vidare. Julklappen kan sedan användas under året när personen känner sig i behov av en extra boost!

julklappar tips kreativ

Till mamma köpte jag en söt tekanna man kunde klistra fast på väggen och måla på med kritor. Hittade den i Australien och tyckte den skulle passa min mamma. Gick upp mitt i natten innan julafton, satte upp den och skrev detta på. Vet inte om mamma har suddat ut det ännu???

Fler julklappstips?

» Läs också: 7 hållbara julklappstips – julklapparna du borde önska dig

Hoppas ni uppskattade detta och fick lite inspiration! Men till er andra som fortfarande vill köpa något till era älskade… Till er har jag också några tips och lite inspiration som kommer upp närmare helgen :-)

FÖLJ:

10 svar

 1. Gud vilken bra idé! Jag och killen träffades vid en lägereld i Danmark. När vi skildes åt och jag hunnit hem skickade jag frågan “Alt vel?” till honom. “Det er vel” svarade han. Det var så allt började.

  Kan göra en fin tavla av det, särskilt med tanke på att vi satte en gräns på 50 kr för att köpa julklappar till varandra. Annars kan det ju lätt skena iväg i kostnad…

  1. Men ja Åsa, det skulle vara jättefint att ha! Så simpelt men betydelsefullt. Du får skicka en bild hur det blev… :-)

 2. Haller med om att bilder är ngt av det bästa man kan ge bort till folk, personligt, men ända enkelt. O unikt saklart. O Pimp-bart genom fina ramar, texter, dekor osv =) Hur ligger du till med julklappsinköpen so far?

  1. Alltså det blir nog inga julklappsinköp i år… Haha. Inom familjen ger vi liksom ingenting (särskilt inte jag som är så fattig, hehe) och till Ts familj där vi ska fira jul vet jag inte heller om vi ska ge någonting… För dig då?? Vem ska få och vad har du hunnit köpa? :)

 3. Fina tips :) gillar speciellt julklappstipset till pojkvän/flickvän, ska försöka minnas det till nästa gång det är tillfälle att ge någon gåva.. Kanske skulle bli valentines day isf.. ;) Julklapp har han nämligen redan fått, eftersom vi firar jul i olika länder :(

 4. Jag ger mest hemmagjorde julklappar, det är billigare och lite personligare, sen tycker jag det är roligt också:) I år har jag gjort egen glögg och inlagda vitlöksklyftor och chili, ska göra baconmarmelad till min bacontokiga bror! Funderar på att göra en bodyscrub också :)

  1. Åh men gud…! Så fyndigt! Det där med baconmarmelad har jag bara hört om men inte ännu provat, det ska vara sjukt gott va?
   Och hur gör du bodyscrubben? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.