Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Det häftigaste som hände mig 2016

Tiden efter julhelgen och innan vi firar in det nya året är en passande tid för reflektion och planering. Jag gillar att kika tillbaka på det år som nu når sitt slut och minnas allt vad man gick igenom och upplevde. Hur blev det här året? Vilka händelser var mest betydande?

Hur var 2016?

Nu när jag har kikat tillbaka på 2016 så kan jag konstatera att året blev rätt mycket som jag tänkt mig och jag nådde några av de mål som jag satte upp i början av året. Jag önskade mig ett vanligt år – och det var ungefär det jag fick. Jag firade 1 år på mitt jobb och även det var faktiskt mitt mål – att jobba på mitt jobb och bo i Finland. Utöver det var 2016 ett riktigt bra reseår, men det förtjänar en helt egen resumé.

Det var alltså ett vanligt år med väldigt mycket vardag, som såhär i efterhand nog kändes lite långtråkigt emellanåt. Var fanns utmaningarna? De där stunderna när man simmar på öppet vatten utanför komfortzonen, känner hjärtat pumpa och adrenalinet rusa. De saknade jag. Även om åtminstone en sån händelse fanns med under 2016.

I år använde jag mig av yearcompass.com för att gå igenom 2016 och blicka fram emot 2017. Tips till er som vill ta dessa dagar och göra något liknande! 

Det häftigaste som hände mig 2016

Bland alla upplevelser jag var med om under det här året i tre olika världsdelar så var det inte någonting från en resa eller något speciellt äventyr på hemmaplan som var det häftigaste jag upplevde. Det var nämligen något helt annat, något som hände mig karriärmässigt.

Det var under septembers höstiga dagar som tankarna som funnits där under en längre tid tillslut började samla sig och mynna ut i ett faktiskt beslut. Bloggen som funnits med mig i över 10 år nu har kommit att bli min största hobby och även mer än så. Bloggen är det absolut roligaste som jag gör – och när det dessutom har blivit något som bringar en inkomst så kändes det inte mer än rätt att fatta det här beslutet.

Det var en måndag i september när jag gick in till min chef och sa, jag vill gå ner i tid, till 80%. Han sa okej och nästa månad var jag bara anställd på 80% och hade 1 hel dag per vecka att ägna helhjärtat åt bloggen och mitt företag. Wow. Har knappt ännu förstått att det är på riktigt.

Att jobba 80% och ägna 20% åt mitt företag

Ganska snabbt insåg jag att fyra dagar på jobbet och en dag med företaget var det mest optimala för att få någonting gjort. Och dagarna som jag hittills jobbat med bloggen har varit så himla härliga. Jag har fått tid till sådant som funnits på att göra-listan i evigheter. Alltifrån att faktiskt skriva inlägg till att sätta ihop ett mediakit, kontakta företag, ansöka till communityn och event, nätverka med andra bloggar och annat mer administrativt. Jag har också möjlighet att ta en lång-weekend och åka på en resa (som alltså också kan bli bra blogg-material) om jag känner för det!

Det här var mitt första steg till att våga satsa på bloggen, att ta den och mig själv på allvar (även om de där dagarna med tvivel finns där när man ifrågasätter vad man egentligen håller på med) och utveckla bloggen och företaget mer!

Jag ser fram emot vilka blogg- och reseäventyr som 2017 har att erbjuda! Jag kommer börja året med en workation i Åre i januari tillsammans med Influencers of Sweden, och jag tänker att det eventuellt får sätta ribban för det här bloggåret.Ps. Om du inte vill missa några blogginlägg eller spara inlägg du gillar så får du gärna följa mig på Bloglovin'.

FÖLJ:

26 svar

 1. Så roligt att du satsar på bloggandet mer, det är helt rätt att följa sitt hjärta och göra det man verkligen brinner för. Jättespännande att höra. Och roligt att du också ska till Åre – då ses vi! :)

  1. Tack så mycket Sofia – det är lite pirrigt men väldigt spännande! Jaaa, vi ses i Åre. Ska bli jätteroligt att träffa massor av bloggare! Ha en fin nyårshelg. Kram!

  1. Ja det kanske jag inte hann nämna när vi sågs här för ett par veckor sen – och nu blev det dags att berätta här i bloggen. Det känns väldigt fint jaa! :)

 2. Jag är så glad för din skull att du satsar på ditt skrivande och att du har en arbetsgivare som ställer upp. Ja, och en nära omgivning som stöttar dig. Jag är också tacksam och glad över att både du och din bror har talangen eller kanske man säger, förmågan, att kunna uttrycka sig. Inte omöjligt att jag hittar på något liknade, man vet aldrig. Ska försöka få med din moster på något kreativt projekt. :-)

  1. Ja, omgivningen betyder mycket såklart! :) Du har kanske också lite talang du? Ett kreativt projekt låter som en bra idé!!

 3. Grattis till bra beslut! Jag hoppas kunna göra detsamma…
  Tyvärr kan jag inte åka till Åre och konferensen men finns med er i hjärta och tankar.
  Tack för bra ide med Yearcompassen, den använder jag också nu!

  1. Tack så mycket Annika! Vad spännande. Jättesynd att du missar Åre – för mig är det första eventet i Sverige jag lyckas vara med på. Och kul att du gillade yearcompass – verkar ha spritt sig i år :)

 4. Så kul att du kan lägga mer tid på bloggen!

  Tack :) Det var min första gång i Italien och jag fick definitivt mersmak efter den resan så jag håller tummarna att du kommer dit under 2017!

  1. Jaaa, det känns verkligen så kul! Åh – det var det alltså? Ja, tack, jag ska också hålla mina tummar och dra dem mot bokningsknappen ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.