Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Årets resor 2016 och önskeresor för 2017

Förra året började jag januari med att se tillbaka på det gångna reseåret och skriva om hur jag önskade att det kommande reseåret 2016 skulle se ut. De resor jag hade planerade blev av, men San Francisco kom upp som en bonus och gjorde att mina önskeresor till Italien eller Sydamerika inte blev av – kanske det här året? Men nu, låt oss gå igenom årets resor 2016.

årets resor 2016

Hur såg reseåret 2016 ut?

Om vi börjar med att kolla på mina mest likeade Instagram-bilder under 2016 så kan vi se att det var årets två stora resor som dominerade här. Framför allt var Indien-resan populär med endast ett undantag för San Francisco-resan och bilden på Golden Gate-bron. Jag och min kompis Lisa i saris lyckades dra hem mest likes (128 stycken) under hela 2016 – välförtjänt ändå, vi hade aldrig känt oss vackrare.

2016bestnine

Hittas på Instagram under @jennsandstrom

Det var alltså resan till USA och San Francisco på 3 veckor i somras och resan till Indien på 2.5 veckor nu i vintras som stod för merparten av mitt resande och resebudgeten för 2016. Det plus ett par weekends har tillsammans utgjort ett väldigt bra reseår i mitt tycke.

Mina resor under 2016:

* Åkte till Gällivare under påsken – vinterlandskap med turer på skoter, med hundsläde och på längdskidor. Lapplands bästa årstid.

* En weekend i Warszawa i april tillsammans med vännerna – imponerad av vilket perfekt resmål för tjejgänget det var.

* Besökte Göteborg när det var som mest vår för en Håkan-konsert. Blev också ett par dagar i Båstad för en mässa i början av sommaren!

* Under sommaren blev det en resa till San Francisco med turer till Silicon ValleyLake Tahoe, Napa Valley och Highway 1 till bland annat Monterey.

* Hann med semester på västkusten innan jag begav mig hem till Finland. Så fantastiskt fint med svensk sommar ändå.

* Under hösten sparade jag på semesterdagar, men gjorde i alla fall en weekend i Stockholm! För jag lärt mig hur viktigt det är att faktiskt hälsa på sina vänner.

* Slutligen blev det äntligen dags för resan till Indien som varit bokat sedan maj. Flög till Delhi och besökte sedan bland annat Gorakhpur för det indiska bröllopet, strandparadiset Goa, den heliga staden Varanasi och så Mumbai.

researet-kollage

Hundsläde i Gällivare, Håkan på Ullevi och fantastiska dagar vid havet på västkusten.

researet-kollage-1

Golden Gate Bridge, besök på Googles HQ och roadtrip längs Kaliforniens kust.

researet-kollage-3

Två bilder från Warszawa och två från södra Indien.

Fler blogginlägg om resor från 2016:

* 5 saker jag lärt mig av att studera utomlands
* Travel hangover
* Tips för att sova på flyget och en bra resekudde
* Tips för att undvika jetlag
* Spara pengar till drömresan
* En längtan till Alperna

Hit planerar jag att åka under 2017

Reseplanerna för 2017 är ännu ganska öppna. Något som jag vill fortsätta göra är att åka och hälsa på vänner och bekanta på olika platser. Jag kommer börja med en helg i Stockholm redan nästa helg, för att dels träffa en vän från Mexiko som jag inte träffat sedan vi pluggade i Kanada och dels för att möta upp halvvägs med pappa.

Ett par resor som jag har planerade: 

* Åre och Influencers of Swedens workation nu i januari! Hoppas även hinna med ett par åk i backen.

* En weekend med Mumin, antingen skidresa i Alperna eller en helg någon annanstans i Europa.

* Ett besök i Amsterdam är också givet för våren då min kompis Lisa flyttar dit härnäst efter sin tid i Indien!

Mina önskeresor för 2017

Med öppna planer för årets resor så har jag såklart många önskningar och drömmar över resor jag vill göra. Om man vill vara lite fyndig kan man också välja att kalla det för resemål. Jag hoppas på äventyr det här året och vill gärna ha aktiva semestrar, till exempel vandringar, skidåkning, yoga eller annat äventyrligt.

Det här är mina reseönskningar för 2017:

* Minst en vandringsresa, antingen i Alperna, Lapplandsfjällen eller något annat berg i världen.
* En resa tillsammans med mamma och en med pappa.
* Italien!
* En weekend med tjejerna.
* En helg i Köpenhamn/Malmö och hälsa på en vän.
* Sydamerika till vintern?

Mitt viktigaste resemål för det kommande året

Resemål som i mål för mitt resande alltså. Den vikigaste utmaningen jag kommer ta mig an är reseprocenten. Ett projekt som Linda på 155cm.se dragit igång. Det går ut på att skänka 1% av hela din resekassa/resebudget för varje resa till välgörande ändamål. Det känns som en bra utgångspunkt!


Hur såg ditt reseår ut 2016?

Vad upplevde du under 2016 på resefronten? Känner du dig nöjd med resorna som blev av det här året? Och vilka planer har du för 2017? Berätta gärna!

FÖLJ:

22 svar

 1. Vilka bra resor du gjort! Kan inte klaga själv heller, Berlin, Barcelona, Lund och norra England + bokmässan i Göteborg och jobb & handboll i Stockholm. Nästa år blir det ju så klart Argentina, men vill åka till Berlin (surprise, surprise) och till Amsterdam. Planen är faktiskt att kombinera de två! Sen hoppas jag på att igen få åka till Göteborg för bokmässan och kanske lyckas jag klämma in nån annan resa också. Eller ja, jag ska till England på bröllop i september! Så med andra ord upprepar jag mig själv mer eller mindre, haha.

  1. Amsterdam – herregud, hur kunde jag glömma att nämna det. Det har varit ett givet resmål för min vår då min kompis Lisa flyttar dit nu. TACK för påminnelsen ;) Det låter även som om du har ett heligt resår framför dig. Gillar att du kickar igång med Argentina och sen låter bröllop i England trevligt! Skulle förresten också vilja ta mig till bokmässan nästa år…

 2. I år kom jag till min stora besvikelse inte längre än Stockholm. Under 2017 finns för tillfället planer på Stockholmsweekend på våren och två veckor i Miami på vintern. Men det är inte säkert ännu så får hoppas på det bästa. :)

  Dina resplaner för 2017 låter ju riktigt roliga, hoppas du får uppleva många/alla av dem. :)

  1. Så är det ibland. Miami låter nice! Tack så mycket Cecilia – hoppas också att du får ett bra resår :)

 3. Vår familj gillar Usa …inland reser jag ensam,ibland med min man och ibland är kidzen med.I år var jag och min man i febr till Las vegas,sen var vi hela familjen 2v i Californien i maj och nu var jag och min man i dec till Las Vegas.Nästa år börjar vi med en stor resa hela familjen (febr) Florida kombinerat med Karibien kryssning ( vi gillar att kryssa i karibien med Royal Caribian.Denna kryssning skall vi prova den nyaste Harmony of the Seas ( vi har kryssat med Oasis och Allure) sen har jag planer på Las Vegas i april och sen på hösten blir det 4v Californien..sen har vi redan följande Karibienkryssning färdigt inbokad för längre fram.Vill ha många resor inbokade så man har något att vänta på :)

  1. Spännande att höra! USA är gigantiskt och har mycket att erbjuda. Hur kommer det sig att ni fastnat så för Las Vegas? Jag har bara varit där en gång, som sjuttonåring… :)

   Gott nytt år!

 4. Urkult! Besök festivalen i början av augusti. Jag kan försäkra att du inte blir besviken om du har öppet sinne och gillar mångahanda musikaliska framträdanden. Ok, det är tält som gäller för de flesta men det är en utmaning som de flesta klarar.

 5. Finland 2 gånger – med bebis i magen samt med bebis som sällskap, Oslo 1 gång, Kalmar 1 gång, Västerås 1 gång. Haha innan skulle jag knappt räknat ens Finland som resa, men med en liten har det varit nog för mig :) När hon är stor nog att använda solkräm (1) hoppas jag vi kan få till någon lugn familjecharter och kanske en weekend med hennes kusiner. Ekonomin för resor finns inte där, men det gör inget eftersom allt som händer i omvärlden känns skrämmande nu… tråkigt att påverkas av det :( men resesuget kommer säkert mer den dag resor blir aktuella igen i vår familj.

  1. Haha – lite annorlunda perspektiv och det kan jag verkligen förstå! Det är nog helt rätt att bara njuta och ta det lite lugnare de första åren!

 6. Vilka underbar resor du har gjort! Min man är från Sydamerika, Guyana. Vi var där i fjol, jag rekommenderar att du spenderar några dagar där ifall du väljer att åka till den delen av världen! Verkligen inget turistställe, men man får se det “riktiga”. I år blev det London, New York och sen familjesemester på Kanarieöarna. Sen har vi antagligen sett varenda fotbollsstadion i Finland också. Vi funderar på Tobago eller någon annan ö i Sydamerika nästa år. Beror lite på hur vi känner inför att åka iväg med 2 barn och en bebis..

  1. Tack för din kommentar Nina och för tipsen! Härliga resor och kul att få se så mycket av sitt egna land tack vare fotbollen också ;)

 7. Finfint resår, gillade verkligen att hänga med dig på blogg + insta till både Indien och USA.

  Ser fram emot att ses i Åre om ett par veckor!

  1. Tack Annika – så trevligt att höra! Och ja, det ser jag verkligen fram emot! Det är på tiden att jag får träffa fler av er nu… :)

 8. Vilka resor! Har varit så kul att följa dig under året och ska bli jättekul att ses igen. Första gången var ju väldigt kort :)

  1. Tack så mycket Helena – och detsamma till dig! Jaaa, ser också framemot att ses igen och lite längre denna gången, så fint!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.