Jennifer sandström

Det gör mig ledsen.

Igår tränade jag på ett nytt gym, som sagt. När jag stod i omklädningsrummet efter min träning och gjorde mig klar för att gå var det samtidigt en annan tjej som bytte om till träningskläder. När hon var ombytt drog hon plötsligt ner shortsen igen litegrann över höfterna och drog upp tröjan för att sen börja linda varv efter varv med plastfolie runt magen. What the f****ck. Jag stirrade och visste att jag inte skulle kunna gå därifrån utan att fråga henne om det. Så det gjorde jag. Och som jag misstänkte var detta ett TIPS som den unga tjejen fått från sin PERSONLIGA TRÄNARE, i syfte att “bränna mer just runt magen”. F*cking bullshit alltså. Och sånt gör mig ledsen. Att förbränningen av fettet på magen är så viktig att man dessutom blint tror på att den sortens punktförbränning skulle fungera med hjälp av plastfolie?

Tjejen sa dessutom, ja det hjälper – ibland känner jag mig inte alls svettig, men när jag tar bort plastfolien efteråt har jag svettats hur mycket som helst! Vem som helst kan vira tre varv plastfolie runt valfri kroppsdel och kolla på tv och garanterat svettas! 

Och idag läste jag Julias blogg som jag vanligtvis gillar, där det här kollaget dök upp…

Med en text som börjar med:

Nu blir väl ungefär varje till varannan feminist rasande på mig som lägger upp en bild som denna, “kvinnor får inte visa sina kroppar om de inte är fulla av hår och bilringar, det är sexistiskt” typ… 

Följt av:

Nej, jag är ingen vidare feminist eftersom att Sveriges feminister är såna haters till sånt jag tycker om; män, rakade kvinnokroppar, platta magar, smink och långt, svallande hår.


Och jag vet inte ens vad jag blir mest ledsen över. Den hopplösa “fitspo”-hetsen? Eller att feminsmen är så feltolkad av så fruktansvärt många?

Jag är så LESS på att höra folk påstå att “feminism” har en negativ klang och att man inte vill förknippa sig själv med det. Jag är inte rätt person att argumentera för detta, I wish I was, och vill istället bara säga fuck it! Googla lite, läs en blogg på ämnet, en debattartikel. Tro mig, ju mer bildad man blir inom dessa ämnen, desto lättare blir det att förstå sammanhanget och varför feminismen är amazing! Samt varför utseendes- och träningshetsen är fucked up. Jag struntar fullständigt i om DU tycker att du lever jämställt eller om DU mår bra av att se på fitspo-bilder på Pinterest – har du någonsin funderat på The Bigger Picture? Vet du vilka tankar som rör sig i tioåriga flickors huvuden? Varför tror du så många våldtäkter sker i vårt så kallade jämställda samhälle? 

FÖLJ:

9 svar

  1. Ja, och varför egentligen hålla på att diskutera om begreppet “feminism”? Man kan väl diskutera de som är viktiga frågor istället :)

 1. Platsfolien alltså! Den höll min kompis från Colombia på med för 10 år sedan när jag bodde i Florida. Hur dum får man vara för att gå på något sådant?

  1. Herregud, känns som något som kan ha varit på tapeten när man inte visste bättre – men det är ju så logiskt att det inte skulle fungera så liksom!

 2. Vilken fruktansvärd personlig tränare. Att plastfolie skulle öka förbränningen är ren lögn! Du bränner fett i samma ordning som du la på dig det typ om kroppen vill lagra fett först i magen och sedan i höfterna kommer du också att tappa fettlagren i höfterna först och sedan ta från magen. Så punktförbrännkng fungerar inte vår kropp är smartare än så.

  Sedan är det upp till var och en vad man gillar och vilka demoner man slåss emot. Någon vill vara smal och någon vill gå upp i vikt, någon vill att alla ska vara lika värda och någon vill vara bättre än andra. Men det gäller att minnas vilka signaler du sänder ut om du har en stor blogg.

  1. Precis.

   Ja jag tycker också att det är klokt att tänka på oavsett om man har en blogg som är stor eller liten vilka signaler man vill sända ut till andra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.