Jennifer sandström

Det dåliga samvetet

Började skriva att det bara två veckor sen jag senast var sjuk, men kollade i kalendern och insåg att det var fyra veckor. Av någon anledning går veckorna särskilt snabbt nu. Missade veckans två finskalektioner och allt jobb får vänta lite. Att bli sjuk är väl ingens favoritgrej.

Och det dåliga samvetet? Är det också något alla dras med?

Det är så svårt att bara stänga av. Jag känner att ”nej men jag borde nog orka” men får snabbt känna mig besegrad. Energin finns inte där. Och bara det känns svårt att acceptera, okej om man inte orkar gå någonstans/träna/umgås eller whatever. Men att jobba litegrann framför en dator? Hur krävande ska det vara? Försökte till och med läsa lite i min finskabok, men det sa stopp. Och det, om något, är väl ett tecken på att kroppen inte är frisk och måste få vila.

Så blogginlägg blir oskrivna, mejl som inte skickas, kunduppdrag som får vänta. Och medan jag läser en bok, ser på mad men och en indisk film, växer det dåliga samvetet. Kanske särskilt för att det inte var så längesen jag var sjuk sist.

Med det känner jag mig alltså lite off och lite utanför och lite deppig. Och SÅ FRUKTANSVÄRT LAT.

Skulle kanske behöva öva på det. Latheten. Och inte som i att inte träna, utan som i att inte jobba.

Lördagen såg därför ut lite så här.

Vi gick ner till stranden. Såg en man ta ett (väldigt snabbt) dopp och det vore ju egentligen det ultimata målet den här vintern. Att ta minst ett bad från bryggan rakt ner i det isande vattnet. Utsätta kroppen för den där hälsosamma stressen. Hunger, kyla, värme och träning – de ger alla samma positiva effekter.

Men med tanke på att jag inte ens fixade det den här sommaren så kanske man inte ska ha för höga förhoppningar. Fast å andra sidan är det åtminstone algfritt nu. Men någon får hänga med.

Helsingforsbor, är ni på?

Solen gick ner och vi gick in igen. När man fångat det där viktiga ljuset kan man liksom återvända in i novembermyset med lite bättre samvete. Sen gick vi och åt kinesiskt med Ts mamma och syster.

Ni vet efterrätten som alltid finns på kinesiska restauranger? Friterad banan med glass! Alltså, så gott. Vi orkade dock ingen så tänkte istället göra det hemma. Kanske ikväll!

Hoppas din helg varit skön, fin eller kul. Kanske har du redan julpyntat? Jag har informerat min T om att vi måste göra det nästa helg!

FÖLJ:

8 svar

 1. Så viktigt att lyssna på kroppen och vila. Jag har ju inte gjort mycket fiffigt sedan måndag, men det behövdes verkligen! Nya tag nästa vecka. Och jag kan eventuellt tänka mig ett dopp, men i Allas havsvattenbassäng i så fall.

  H: mesen

  1. Ja, ny vecka, och nya möjligheter att lata 😉
   Haha, men är den lika kall som havet? Och så kan man gå in i bastun efteråt. Låter som en rimligare idé.
   ❤️

 2. Känner så igen mig i det där att kroppen bara säger stopp. Under min sjukskrivning nu efter olyckan försökte jag läsa lite i en bok jag behövde läsa för skolan. Men inte ens det funkade. Allt bara kändes för mycket. Tror det är så viktigt att då kunna bara släppa allt utan dåligt samvete men fyfan vad svårt det är. Vi får hjälpas åt. Påminna om att vi behöver det och att vi ABSOLUT INTE är lata. Tvärtom är det bättre att först vila ordentligt så man sedan kan jobba ordentligt, istället för att göra både och halvdant. Dock mycket lättare sagt än gjort ;) Kram på dig min underbara vän <3

  1. Tack gulle du!! <3 Och vilken utmaning du utsatts för, men tror att det också lär oss massor. ❤️

 3. Vad menar du med att du har inte tagit en dopp på sommaren? :O

  Kanske det hjälper ditt dålig samvete när jag säger att för 2 veckor sen gjorde jag bara dom allra viktigaste jobbsaker och resten var jag på soffan och tittade på Once upon a time…-serie och julfilmer. Och efter den där veckan hadde jag nya ider och mycket energi för Slush week och networking events! Så det var bästa sakenn jag kunde har gjort!

  Men jag kämpa själv med dåligt samvete (nästan varje dag), men jag hoppas att det blir bättre med övning och åldern :D

  1. Alltså från DEN bryggan. Precis vid oss. Haha! Badade på ett par andra ställen 😉

   Åh. Kanske lär man sig lite efter varje gång man lyckas och märker hur nice det är och gott det gör? I’m proud of you! Och blir inspirerad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.