Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Det bästa från mars

Det är söndag och den här helgen innehöll exakt vad jag behövde. Att få sova i ett fint hus på landet tätt intill min kille. Somna ganska tidigt, vakna av ljuset som fyller hela sovrummet genom två stora, gamla fönster. Äta frukost, en stor kopp kaffe. Försvinna in i en boks värld. Åka till Åbo över dagen. Fika på caféet vi alltid gick till när vi bodde där. Promenera runt en stund, bläddra bland kläder och böcker i en secondhandbutik och avslutningsvis handla i mataffären vi alltid handlade i. Träna. Basta. Laga pizza till middag. Och sen återigen försvinna in i den där bokens värld. Idag städade han bilen medan jag läste och läste och till slut hade jag läst ut boken. Det gör jag sällan på en helg bara sådär. Som sagt, exakt vad jag behövde.

Peppes bok, som jag lånat av Kugge.

Vi är hemma igen. Han är ute och springer och jag tänkte ta en promenad. Sen ska vi, på min begäran, laga tacos till middag (på härkis istället för kött, finsk produkt gjord på bondbönor).

Men det är också sista dagen på den här månaden. Här är en liten sammanfattning.

Fyra bra blogginlägg jag läst

* Linda med bloggen Resa medvetet listar 9 nyheter om tåg och särskilt intressant är att det nu kommer en resebyrå helt koncentrerad på tågresor!

* Clara skriver bra om att ta betalt som företagare!

* Annika har efter en längre tid med familjen i Thailand kommit hem igen och trots att hon varit borta från Sverige har hon levererat bra inlägg på temat att turista i Sverige.

* Det vankas val i Finland och jag får ju inte rösta men det är förstås ens plikt att försöka hänga med lite ändå när man bor i landet. Och att förstå hur det fungerar här med riksdagsval. Kugge skriver en bra valskola på ämnet.

Det bästa på den här bloggen i mars

* Jag listade 12 bloggar om företagande, entreprenörskap och marknadsföring

* På temat sökoptimering har jag berättat om min bakgrund inom SEO och publicerat fjärde delen i min steg-för-steg-guide: sökoptimering – hitta rätt nyckelord att optimera för.

* För dig som går i kameratankar kan jag rekommendera inlägget: vilken kamera ska jag köpa?

* Varför prokrastinerar vi? + tips för att sluta – om det TED talk som gjorde stort intryck på mig.

* Reseinspiration i form av 3 städer att besöka i Bosnien och Hercegovina: Trebinje, Mostar och Sarajevo.

* Ännu mer reseinspiration till dig som är i behov av en ny resväska (handbagage): vilka kabinväska är bäst?

* Och äntligen har jag satt ihop en caféguide till Helsingfors med mina favoriter!! Insåg att herregud vad många bra caféer det finns här ändå. Fick också flera nya tips som jag nu lagt in i google maps och planerar att besöka här framöver.


Utöver detta var det fint att fylla år och månaden har liksom swishat fram trots att vintern nog för många känts lång. Idag när det föll gigantiska snöflingor från himlen kände jag mig enbart rofylld. Det var så vackert, det var allt jag kunde tänka på.

Kanske har det gått snabbt för att jag har 1. jobbat mycket och 2. tränat mycket. Ni vet det där gamla uttrycket, det ligger mycket sanning i det. Tiden går fort när man har roligt. 

FÖLJ:

12 svar

 1. Vilken ultimat helg, ah! På ett personligt plan tycker jag att det är så härligt att jag fått hänga så mycket med dig i mars (fastän jag var borta halva månaden, heh!). Och så kul att höra att du gillar valskolan! <3 Tack att du tipsar om den. Hoppas hoppas fler skulle rösta i år!

  1. Det var helt klart en höjdpunkt 😍 Så glad att vi hann med en jobbhelg lite sådär halvspontant!

  1. Det behövdes, trots att jag ska på ”semester” nu till veckan. Hehe. Hoppas du också haft en fin helg <3

 2. Vilket kul inlägg, nu kan jag klicka mig tillbaka och läsa inlägg jag missat! :) Håller med om att tiden bara rusat iväg, tänk att det redan är APRIL??!

  1. Åh tack Julia! Vet själv hur det är, väldigt lätt att missa blogginlägg hos andra. Så bra att lyfta upp och påminna lite ;)

 3. Vilken fin helg ni verkar ha haft. Japp, mars flög iväg – lite för snabbt i min smak. Tack för att du tipsar vidare om mitt inlägg! <3

  1. Ja förstår att ni hade kunnat dra ut på er vistelse i Thailand lite till 😉

 4. Jag måste styra upp så jag ser när folk länkar till mig, är ju ren slump (och nyfikenhet) att jag läste om din mars! Jag är en mästare på att läsa för snabbt så jag hann läsa “Linda har skrivit nio myter om att åka tåg” och jag tänkte, Nähä, det har jag icke!

  1. Har du ingen pingback på din blogg??? Tips! ☺️
   Hahaha känner så igen mig i det, att läsa snabbt. Tycker du kan skriva om 9 tågmyter också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.