Den perfekta novemberbilden

Jag visste inte att detta skulle vara möjligt. Vet inte hur det gick till. Kanske var det solen. Havet. Eller att jag är bättre på att fota än vad jag någonsin tidigare varit. Men här är inte bara en, utan nio, kanske perfekta novemberbilder. Om det är okej att uttrycka sig så om sånt man själv fotat? Vad det nu spelar för roll.

I lördags gick jag och T ut på en fotopromenad. Jag med kameran runt halsen och han med en ny iPhone i handen. Liksom äntligen kändes det kul igen, att få fota.

Jag tänkte, kanske är det bara solen som lurar mig om att november kan vara vackert. Och så blev jag nyfiken på hur det skulle varit att fota här vid strandkanten en alldeles mulen och bitter dag. Måste prova det. Fast helst hoppas jag att kanske alla dagar från och med nu kommer vara soliga eller vintervackert vita.

Tack till bloggläsaren PJ för inspirationen till att utmana mig själv om att ta den perfekta novemberbilden.

En månad fick kameran vila, och sen var vi bästa vänner igen. Och du november, allt är förlåtet. Plus, idag var det några minusgrader och jag invigde min vinterjacka och kände att vinterjackor är det skönaste och bästa plagget.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

17 Kommentarer

 1. 26 november, 2018 / 19:52

  Helt magiska bilder. Vilken rolig utmaning, jag kanske hakar på den och tar mig ut en sväng i veckan. Jag får försöka passa på när det faktiskt är ljust här uppe, vid tre är det nästa svart här, phu!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   27 november, 2018 / 06:09

   Tack Frida! Och ja – gör det! Är lite mer av en utmaning ju längre norrut man kommer ja.

 2. 26 november, 2018 / 20:17

  Oj så vackra bilder det blev! :) Så härligt motljus!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   27 november, 2018 / 06:10

   Ja det är liksom en perfekt motljus-sol såhär års, när den väl visar sig ;) Tack!!

 3. 26 november, 2018 / 20:48

  Ja men, det blev ju riktigt fina novemberbilder! Du lyckades bra fånga stämningen i november i södra Finland. Just så ser det ut. De två sista bilderna blev mina favoriter!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   27 november, 2018 / 06:11

   Ja, som sagt, tack för peppen!! :) Och kul att höra vilka bilder du gillade mest.

 4. 26 november, 2018 / 21:08

  Helt underbara bilder!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   27 november, 2018 / 06:11

   Tack!! :)

 5. 27 november, 2018 / 08:49

  Jättevackra bilder! 😊 Här hos mig tycker jag november varit ovanligt fotovänligt iom att vi haft frusna landskap och klart väder ett tag, så har fotat iskristaller, halvfrusna vatten och en fin solnedgång på sistone :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   28 november, 2018 / 11:37

   Tack Maria – men är såååå avis på det frusna landskapet 😍

 6. 27 november, 2018 / 10:55

  Men wow vilka fina bilder!! Tycker så mycket om stämningen i dem. Jag har fotat såååå lite senaste tiden just för att man inte hinner hem innan det blir mörkt. Kanske ska passa på nu i helgen :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   28 november, 2018 / 11:38

   Jag ska be för att det blir solglimtar till helgen också 😉 tack ❤️

 7. 27 november, 2018 / 15:17

  Sååå fina bilder!! Du har utvecklats så otroligt mycket, häftigt att ha fått följa med i den utvecklingen! Du är också ett levande bevis på att det går att bli bra på typ vad som helst så länge man satsar på det!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   28 november, 2018 / 12:19

   Alltså SÅ FIN KOMPLIMANG Kugge ❤️

 8. 29 november, 2018 / 01:35

  Superfina bilder! Klart man får säga så om sina egna foton :D Kul att höra att du hittat tillbaka till fotograferandet. Det är svårt med November, men det KAN minsann vara vackert. Jag har tvingat ut mig själv och försökt dokumentera första frosten bäst jag kan, den är ju faktiskt magisk :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   30 november, 2018 / 09:17

   Tack Rania! Om vi inte skulle haft de där fotodagarna i Tjautjas vet jag inte om jag skulle ha kommit hit där jag är idag alls? ;) Och ja, så fort det kommer lite vacker frost är det enklare.

   • 4 december, 2018 / 10:47

    Men åh, kan vara det finaste jag hört på länge – vilken komplimang! Det har sannerligen varit underbart att följa din fotoresa, och det ser jag fram emot att fortsätta göra också! <3 Och ja, frost gör sååå mycket. Här har det ösregnat i två dagar, så har allt annat än vinterfeeling just nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?