Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Den händelselösa härliga vardagen

Ibland glömmer jag bort att ni gillar att läsa om vardagen. Men det är inte bara det, utan det är också det att min vardag inte är särskilt spännande just nu. Jag prioriterar sömn, jobb och träning otroligt högt så under vardagarna har jag inte egentligen några saker inplanerade. Till och med helgerna är ganska obokade.

Jag trivs med att ha det så. Och som några har beskrivit mig (fick så fina svar på inlägget igår <3) så är jag en lugn person. Jag gillar inte tanken av att ha varenda timma uppbokad och har inget behov av att leva så.

Den där tryggheten jag tycks utstråla är dock något jag jobbar på. Jag kan liksom få för mig att jag borde ha mer saker inplanerade. Borde vara mer uppbokad. Inte bara borde ha det, såhär lugnt?Tenderar att kolla på de som lever som mest hektiska liv. Snacka om att vilja känna sig som en i flocken, i den flock som stressar runt och inte hinner med. Det är ju egentligen inte alls något att eftersträva, framför allt inte om det inte är vad jag vill.

Just nu vill jag ha det så lugnt att jag kan skriva blogginlägg om kvällarna, som precis just nu. Gå och träna flera dagar i veckan. Och ha spontana stunder.

Det ironiska när jag skriver det här är att i morgon ska jag och T på bio. På torsdag ska jag både jobba + hänga med Corinne. Och på fredag åker jag och Kugge till hennes land för att ta en jobbhelg. Men generellt tycks jag ha förhållandevis händelselösa veckor när vardagen rullar på.

Så piffig som jag var här ovan var jag inte idag, pga. hemmakontor, men däremot i lördags då vi var på en late brunch birthday party. Bra grej ändå, vi var nämligen hemma tidigt och som jag uppskattar de tidiga helgkvällarna (surprise). Vågar jag berätta att jag somnade vid tiotiden på fredagen? Så skönt att öppna ögonen 7.30 en lördagsmorgon helt av sig själv.

Jag läste inne hos Alex att när hon läser om andra bloggares veckoplaner låter de alltid så busy and important. Och jag kan berätta varför. Vi som inte har lika spännande veckor med möten, events, middagar osv. eller vad det nu kan vara, vi berättar inte om våra veckor. Vad finns det att säga? På måndag ska jag till kontoret, sen ska jag träna. På tisdag ska jag jobba hemifrån, träna och ha ett skypemöte. På onsdag, ja copypaste. Ni fattar.

Och ja klockan visar 21.37. Det betyder läggdags. Enda sättet för att vakna pigg 06.20.

FÖLJ:

10 svar

 1. Det roliga och lite ironiska är väl just det här att om man lever ett lugnt liv så kan man ibland önska att det vore mer hektiskt, medan man gör tvärtom om man lever ett hektiskare liv, nämligen önskar att de ibland vore lugnare. Det är väl som tvisten med att ha lockigt eller rakt hår, aldrig är vi riktigt nöjda utan vill ha det motsatta, fastän vi stora delar av tiden egentligen gillar det vi har. :D
  Ser så mycket fram emot vår dag imorgon! <3

 2. Mitt liv kan nog låta ganska hektiskt när jag berättar om det, men med hjälp av att jag bara jobbar 6 h per dag så brukar jag hinna allt utmärkt ändå :) Igår efter jobbet hann jag tex springa en sväng, handla, laga mat, klättra 1,5 h och yoga 1 h. Plus fixa bilder och ritningar till ett mail till arkitekten som förhoppningsvis ska hjälpa oss med fasaden på bygget…

  Jag brukar ha principen att bara ha EN bokad sak efter jobbet varje vecka. Alltså EN sak i veckan. Veckorna bokar så lätt upp sig ändå lixom.

  Men ska jag berätta vad jag gör på jobbet blir det illa tråkigt att lyssna på…

  1. Du är säkert en person som mår bra av att vara igång ;) Lät som en härlig träningseftermiddag!

   Nu blev jag ju nyfiken, vad är det du gör på jobbet?

   1. Jag jobbar ju med administration för psykologprogrammet. Så hittills idag har jag lagt in ett betyg på en eftersläntrare, delat ut ett gäng tentor, svarat på en massa mail, bokat om lite i ett schema för en kurs, bokat salar för framläggningar i maj. Visserligen ser väldigt få dagar likadana ut, men så spännande är inte sakerna jag gör :)

 3. Fast det kanske är just den där vanliga vardagen som kan må bra av att lyftas fram mer också ibland. :) Som kompensation till alla snoffsiga brunchevents och bubbeldrickarjippon som det annars finns ett överflöd av i sociala medier. Att visa upp det vanliga så folk kan känna sig lite lugnare i vardagen. :)

 4. Jag tänkte skriva för vecka 11 men då hade jag två hela arbetsdagar då jag satt och stirrade på människor som skrev prov. Det gör sig inte lika tjusigt på sådana listor 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.