Jennifer sandström

Dagen då alla strejkade och allt var stängt.

Harthal kallas det. Då hela Indien, eller ja okej, en del av Indien, strejkar. Jag förstod inte exakt varför men det jag förstod var att ett politiskt parti blir arga och utlyser denna strejk. Varpå alla butiker stänger och man bör undvika att köra på vägarna (vill ni veta mer kan ni faktiskt googla). Jag förstod dock också att det beror på hur strikt harthalen är. Den som utlystes idag skulle vara strikt tydligen, så natten innan drömde jag att jag gick ute och drog en kärra och indierna började kasta sten på mig. Ja, jag drömmer ganska mycket.

Detta innebar att vi idag skulle jobba hemma ifrån. Så när jag vaknade tjugo i åtta i morse plockade jag upp datorn från golvet till sängen och började jobba på en gång. Ett par timmar senare byttes kontorsplatsen ut till bilden nedan. Och så kaffe och banan till frukost.

20130710-223700.jpg

Apropå att vi jobbade hemifrån, kan ni förstå hur mycket mitt tålamod sätts på prov i detta land där allting går långsamt och där internet i vår lägenhet för närvarande är otroligt segt? Det är nyttigt för mig tror jag.

Och apropå jobb och nyttiga saker så har jag kommit till underfund med något. Jag börjar ju inse att det här med att jobba är en svår balans. Man sitter där när klockan tickar mot slut-på-arbetsdag och inser att “jösses, jag hann ju inte med allt jag skulle idag!” Mamma och pappa, jag förstår att ni jobbar övertid. Det är ju ingen annan än en själv som tvingas ta tag i överflödet när man kommer dit nästa dag igen.

Det jag insåg dock, efter första veckan på mitt jobb, är att jag alltid ska nöja mig endast med ett jobb där jag trivs och som jag tycker är kul. Så som det känns just nu. Därför skrev jag ner det här lilla löftet (mål eller dröm om ni så behagar) till mig själv…

20130710-223714.jpg

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.