Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Busy mind

Fredag morgon och jag har känt att min energi den här veckan har börjat ta slut (finskakurs två kvällar i veckan på 2 timmar vardera är en utmaning, samt inlämning på skrivkursen varje fredag). När klockan ringer 06.50 brukar det inte kännas tungt, men det gjorde det i morse. Så jag stängde av mobilen i köket, tog med den till sängen och snoozade med fem minuters intervaller. Och passade på att krama T. Tänkte att det kanske inte gav mycket för energin, men att det är bra att vara snäll mot sig själv.

Har också försökt hitta tillbaka till en lugn morgonrutin. Istället för telefonen, en stund på yogamattan och 5-10 minuter med headspace i öronen. Senast jag mediterade var i maj (nästan ett år sen som jag började med det regelbundet), vad hände sen? Mestadels resor och semester och resor. Det känns lite som om det är detta som är livets spel, skapa bra rutiner – någonting dyker upp och bryter dem – börja om från början – justera och fixa efter nya utmaningar som kommer längs vägen.

När man inte lever 100% vardag jämt, utan titt som tätt reser iväg, gäller det ju att hitta ett förhållningssätt till detta. Sommaren kanske bör få vara mer fri. Och nu är det höst, så då är vissa rutiner sköna att ha. Men om tre veckor har jag två veckor av resor till Sverige, så det är inga längre perioder som jag får chans att nöta in dessa rutiner, haha.

Med denna lite trötta och utmattade kropp ska jag i alla fall idag åka till Hanaholmen för Friday Labs Retreathelg. Jag och Kugge kommer till och med sova över där! Vilken lyx va? Ser fram emot allt prat, föreläsningar som kan ge nya perspektiv och pepp, god mat, yoga och bastu.

Nästa helg får eventuellt bli en helg av absolut ingenting.

Vad ska du göra i helgen?

FÖLJ:

6 svar

 1. Rutiner är svårt! Själv försöker jag bli bättre på att stiga upp i tid (och alltså bättre på att lägga mig i tid då). Ska bli så kul nu i helgen! <3

  1. God morgon! Ja på något mystiskt vis verkar de där två hänga ihop, när man går och lägger sig och när man är redo att vakna ;) Ihhhi, ses snart! <3

 2. Jag skall gå och tömma lillebror förråd med mamma och storebror och imorgon skall jag träffa en kompis. Att tömma känns jobbigt men ändå så kommer jag att få en del möbler hit till lägenheten så det är väl bra antar jag.

 3. Jag tänkte “helg, vaddå helg, det är ju tisdag” men det här skrevs visst långt innan jag läste :D

  Jag har legat i en soffa och tittat på livestream från agility-VM som gick i Åbo i helgen jag. Har stått med stora bokstäver i kalendern så jag inte skulle boka in andra saker, så det blev både lugn återhämtning och hög puls och hejande!

  1. Hehe, hintar du om att jag borde dra ner på tempot här inne lite? ;)

   Såg faktiskt att det var på tv:n och att det gick i Åbo, det är faktiskt ganska imponerande att se hundarna rusa genom banan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.