Jennifer sandström

Retreathelg på Hanaholmen

En lite speciell men himla skön känsla att packa väskan en fredag förmiddag för en helgretreat bara några kilometer hemifrån. Min kille körde mig till Hanaholmen och strax innan ett drog allting igång.

Först ut med fredagen och fokus på business – passande för just egenföretagare och öppet för alla. Som följdes upp med resten av helgen med fokus på personlig utveckling (typ, en retreathelg med snack om mål, drömmar, visioner, vanor, balans och hur man liksom tar tag i allt detta).

Små ljuvliga goodies, både Fazers blå(!) och Dermosil <3

Fredagens höjdpunkt var Cecilia Blankens som berättade om sin företagarresa. Tyckte hon var så mysig att lyssna på och inspirerades av varifrån hon kommer och dit hon tagit sig idag. Och att hon bara kör. Att allt löser sig längs vägen. Även några ord Peppe sa under helgen har fastnat hos mig, “nu blev det så här” – om att allting inte måste vara perfekt utfört jämt. Cecilia sa också att misslyckanden är en förutsättning – det måste helt enkelt ske, så räkna med det snarare än räds av det. Det gillade jag.

Lördagen började med yoga, det gillade jag också.

Och känslan när vi satte oss ner under sista timman idag för att sammanfatta och checka ut var wow. Vad som kan hända när man investerar i just sånt här och får chans att hänga med människor, många man inte tidigare träffat, som är fantastiska på alla sätt och vis. Alltså verkligen, ser fram emot alla kommande zoom-dejter fram över, är alltid lite trevligare när man fått ett irl-ansikte på någon.

Ärligt talat är jag helt otroligt supertrött just nu och det kommer antagligen ta några dagar att få alla tankar och känslor på plats igen efter helgens under och magi. Men är liksom lyckligttrött.

Även Hanaholmen är en inspirerande plats för just hotell och konferens. Jag har varit här innan, men att bo här en hel helg var ett genidrag. Det är mycket konst, spännande färger och mönster, stora fönster och havet precis utanför.

Jag och Kugge delade hotellrum och hade gärna hängt några fler timmar här.

Här berättade vi godnattsagor, drömde mardrömmar (jag blev jagad av lejon) och vaknade till solstrålar på söndagsmorgonen.

Hotellfrukost. Älskade yoghurten med tillbehör här. Och så en karelsk pirog på det!

Kugge och jag. På lördagskvällen när vi gjort oss fina för Helsingfors kanske populäraste restaurang just nu, mer om den en annan dag.

Och så när den där söndagsmorgonen kom med sin strålande soluppgång var det några som tassade ut på bryggan och klev ner i det redan så kalla hösthavet.

Peppe skyndade sig ut och ner i vattnet.
Hanaholmen.

Så detta alltså, inte långt hemifrån och inte långt ifrån Helsingfors innerstad, men ändå så avskilt och avkopplande.

Lämnade alltihop med en känsla av lugn och harmoni. Och nu vet jag precis vad jag ska göra, hur jag ska börja min måndag, vad som väntar, och något jag ska ta tag i snart. Typ så.

En inspirationshelg som inte bara skapar obegränsat med pepp utan också ger tips och verktyg för oundviklig handling.

Som sagt, wow.

FÖLJ:

11 svar

    1. Håller med Kugge! Livet 2.0 börjar även för mig nu :-) Önskar bara vi bodde närmare varandra, för herregud vad vi skulle hänga då!

      1. Livet 2.0 – vi får leva på den känslan genom höst och vinter! Och ja som Kugge säger, internet <333 Men någon tur över till Sverige vore inte heller helt dumt :)

        1. Internet! <3 Och Stockholm är ju väldigt fint på våren har jag hört (om vi skulle mötas där någon gång kanske) :-)

  1. Så otroligt glad för att du är med, Jennifer. Ditt lugn och din analytiska förmåga (plus fotograferandet såklart) är så värdefullt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.