Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Yes Yes Yes – restaurang & bar

En restaurang jag hört mycket om ända sen den öppnade för nästan två år sen är Yes yes yes här i Helsingfors. Det finns ett par saker som utmärker denna restaurang och cocktail-bar, men det kanske främsta är att du serveras uteslutande vegetariskt. Ett nice koncept som visat sig vara lyckat i dessa trendiga vege-tider. Det kan nämligen fortfarande nästan vara lite svårt att få bord här. Så du bör reservera några dagar i förväg eller gärna någon vecka innan om du vill hit till exempel en fredag eller lördag.

Inför helgens retreat hade det bokats bord här för hela vårt gäng på lördag kväll och jag fick äntligen chans att uppleva vad som hypats av många.

Det andra som är lite utmärkande, eller en fun fact för Yes yes yes är att det tidigare låg en mcdonalds just på detta hörn. Stora Robertsgatan var, vad jag har förstått, tidigare en poppis nattklubbsgata.

Vi fick restaurangens bästa hörn. Såklart man vill sitta placerad rakt under denna underbara hjärtformade spegel med rosa neon runt.

Jag och Kugge hamnade bredvid varandra av en slump (eller så kan vi helt enkelt inte slitas från varandra). Hon är en av de få i gänget som jag faktiskt känner, så egentligen skulle vi inte behöva snacka desto mer… Men när kvällen var över visade det sig att vi båda lärt oss något nytt om varandra. Att hon INTE hört den där av mina kanske mest episka berättelser från tonårstiden kunde jag ju inte förstå. Hon har fortfarande inte fått den långa versionen, får kanske bli på fredag när hon ska bjuda på bolognese (och om ni inte förstått det innan så förstår ni alltså nu vilken bra vän hon är).

Det hälldes upp vin och bubbel och jag valde alkoholfritt. Men deras egna vin hade åtminstone en väldigt snygg etikett. Och den mocktail jag beställde med pinkgrape-någonting var super!

Och så maten på Yes yes yes då.

Halloumifries är vad det pratas om på stan. Så det kom in på våra bord. Och det var exakt så gott som man kan föreställa sig, toppade med något yoghurtaktigt och granatäpple. Halloumi är aldrig en dålig idé.

Det till vänster i bilden nedan måste ha varit det som heter kabu turnip eller majrova på svenska. Ganska hård, lite märklig, med god tahini-liknande sås till. Och som Kugge upptäckte, inte särskilt läppstifts-vänlig.

Också mycket snygga grönsaker blev vi serverade (se nedan). Jag kollade på dem och tänkte, det här är nog snyggare än vad det är praktiskt. Ni vet när man ska dela fem personer på en tallrik med random salladsblad med dipp till? Men hey, jag gillar ändå det estetiska. Och så var det ett perfekt komplement till halluomifriesen.

Man vill liksom ta tallriken och placera den på hyllan i köket så den bara kan få stå där och vara vacker.

Namnet på restaurangen kommer förresten från vad grundarna utbrast när lokalen äntligen blev tillgänglig och de kunde ta över den, yes yes yes!

Hjärtspegeln hängde kvar och människorna under den också i några timmar medan rätterna serverades i omgångar utan någon brådska.

När det jag tyckte var absolut godast kom in hade belysningen gått över till något betydligt mer sensuellt och väldigt icke-fotovänligt. Men där på bordet har vi alltså jordärtskockor!! Nom! Och risotto.

Efter detta blev alla jättemätta och då väntade ännu efterrätten som var en chokladighistoria jag bara orkade äta hälften av.

Vilken bra kväll. Man skulle alltid få spendera lördagskvällarna vid ett bord tillsammans med en perfekt mix av finlandssvenskar och svenskar, med olika yrken och åldrar men samma härlig energi. Och på en plats som denna.

Och om jag tänker besöka Yes yes yes igen? Ja, det vill jag. Den här gången var menyn ihopsatt åt oss eftersom vi var ett stort gäng. Men jag måste komma tillbaka hit och få gå lös själv bland alternativen på menyn. Deras “topped flatbread”, sötpotatis och så någonting med körsbärstomter är jag exempelvis extremt nyfiken på. Tar nog med mig min Mumin och går hit någon dag.

Plus att stämningen här är så skön. Avslappnad personal, tjusiga möbler och detaljer som spegeln(!) och tapeten på en annan vägg.


Yes yes yes är förresten under samma regi som både Holiday och The Cock – två av mina Helsingforsfavoriter. Tycker alla dessa tre är trevliga restauranger/barer, mycket tack vare stämningen med interiör och belysning (och kanske folk?). Helt i min smak.

Ps. tyckte de hade ett himla snyggt instagramkonto. Sånt gör ju en alltid lite glad, visst?

FÖLJ:

11 svar

  1. Imponeras gång på gång av ditt sätt att fånga stämningar. Du beskriver alltid så bra. Inte konstigt att du är den bloggdrottning du är! <3

    1. Blev helt chockad över din fina kommentar Kugge, var så dödstrött när jag kämpade mig igenom detta inlägg. Så tack <3

      1. Det är beviset på att du är ett proffs. Också när du tycker att det blir skit och dåligt (nu sa du ju inte just det, men du fattar) så blir det svinbra! 💪❤️

  2. Håller med Kugge, du lyckas verkligen fånga stämningen både i bild och ord! Imponerande. Så fin stämning, så god mat och bara så supertrevligt!

  3. Lite ledsamt att min anledning till att utforska Helsingfors restauranger inte längre finns :) När mitt ex bodde där och jag hälsade på så hängde vi på stan från brunch till middag och gick till olika ställen varje gång. Men nu är han för det första mitt ex och för det andra bor han inte kvar i Hesa längre heller :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.