Bortom stadens brus & helgens dimma

Det är något som händer när du lämnar hemmets och stadens brus och försvinner iväg ut i skogen till en fin stuga över en helg. När fredag blir till lördag och mejlen tystnar och folket går in i en sorts helgdimma som just sådär på lördagsmorgonen känns som om den aldrig kommer ta slut. Men vi lämnar inte jobbet bakom oss den här helgen, går inte in i den där helgdimman som härskar överallt annanstans. Vi kliver in i en liten projektbubbla så fort vi avslutat frukosten på lördagen och så fort vi babblat klart om världen och klimatet och annat viktigt.

Kugge med sitt manus på soffan. Jag med mina post it-lappar vid köksbordet. Lika frenetiskt jobbar vi. Känner kreativiteten strömma till, hur idéer blir till liv och någonting plötsligt tar form.

Det behövs en stuga i skogen, en lika dedikerad kompis, och en helg som ämnas helt och hållet bara åt detta.

Det var precis här vi var i oktober då vi senast var här.

Den mulna himlen, mörk choklad och Kugges mammas goda mat hjälper kanske lite på traven (och Kugges äggröra med grönkål och fetaost, samt sanslöst goda pannkakor).

Och på söndagen när vi redan kommit igång stör inte solens strålar vårt flow. We got this. Vi är inne i det här. Vi ger allt.

Avslutar med att gå igenom en övning från Friday Lab tillsammans (Kugge går också kursen) och checkar sen ut. Packar in oss i bilen och när vi närmar oss Helsingfors så smyger sig tröttheten på och vi liksom sugs in i den där dimman trots allt. Helgen är inte slut. Så vi lämnar bubblan, ger oss själva en ryggdunk, ett bra jobbat och faller handlöst in i det lilla av den ljuvliga helgdimman som fortfarande ligger kvar och stadigt vakar över staden.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

8 Kommentarer

 1. 24 mars, 2019 / 17:33

  Åh vad mysigt! En lite skrivar-get away nästan. Det där är mitt mål i sommar också, att få åka ut till skärgården en helg och bara vara kreativ :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 mars, 2019 / 17:08

   Jaaa, det gör gott får tankarna och själen! ;)

 2. 24 mars, 2019 / 18:44

  ÅH! Jag älskar att ni gör sånahär jobbhelger. Låter så himla mysigt och effektivt :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 mars, 2019 / 17:09

   Jaa, insåg efteråt att man nog får se till att vila lite i början på veckan efter en jobbhelg. Men är skönt att jobba när man inte störs av inkommande mejl och andra eventuella arbetsuppgifter som plötsligt dyker upp ;)

 3. 25 mars, 2019 / 11:44

  Tack för en underbar och produktiv helg! <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 mars, 2019 / 17:09

   Längtar till nästa!! <3

 4. 25 mars, 2019 / 19:51

  Låter ju magiskt bra!! Duktiga ni!:) Längtar till nästa blogathon! <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 mars, 2019 / 17:09

   Jaaaa jag också!! :) <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?