Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

5 random fakta om mig

En utmaning som dök upp på Instagram, där Hanna utmanade mig. Alltså, fem random fakta om mig. Varsågoda. Och om du följer mig och redan läst den engelska versionen, ja då kan du se detta som the extended version, på svenska.

* Jag är vänsterhänt. Det här är också något som folk alltid reagerar på och förvånat frågar “är du vänsterhänt?!” Känner mig alltså alltid lite speciell, hehe. Men min bror är också vänsterhänt och även min farmor (för henne var det med andra ord tufft att gå i skolan, man fick inte skriva alls med vänster hand).

* Jag pratar inte norrländska. Trots att jag är uppvuxen i Sveriges nordligaste del, Gällivare, och borde (och har haft) en norrländsk dialekt. Men när jag flyttade söderut till Jönköping 2010 så skalade jag ganska snabbt bort den “värsta” norrländskan (egentligen inte med flit utan rätt omedvetet). Precis som folk reagerar på att man är vänsterhänt så reagerar folk ännu mer på om man slänger sig med ord som vars, börs och fara. Så folk har ofta svårt att placera varifrån jag kommer pga. har en ganska neutral dialekt. Men, jag justerar dialekten efter vem jag pratar med – detta sker utan att jag märker det och ingenting jag kan göra något åt. Det sägs vara en social skill.

Tycker dock detta är sjukt synd. Alla älskar ju norrländska liksom.

* Jag har alltid varit rädd för att vara ensam hemma när det är mörkt. Och är det alltså fortfarande. Det är det värsta jag vet. Livet i Gällivare var också ganska tufft eftersom det på vintern blir mörkt redan vid två. Tyckte alltid det var jobbigt att komma hem från skolan innan någon annan kommit hem. Det hände till och med att jag låtsades glömma nyckeln och istället stannade ute och hängde i en snödriva tills min bror eller föräldrar kom hem.

* Jag har hoppat över en “halv klass”. När jag hade gått ett halvår på förskolan (alltså det som var förskola när vi var barn, ni vet när man var 6 år) så ville jag börja ettan, och fick det.

* Jag är inte så dålig på sälj som jag tror. Jag är egentligen ganska duktig på att förhandla. Men jag kunde vara betydligt bättre, och skulle gärna vilja. Vem vill ge mig en kurs i försäljning, någon? Och i kvällens instagrambild avslöjade jag en bekännelse på temat sälj och hur jag jobbat de senaste 3-4 åren…

En trött och lycklig 10-åring som just slutfört sin livs första fjällvandring. Tror vi gick 17 km den dagen ner till Ritsem och jag minns att jag inte orkade äta mer än djungelvrål till middag. Det var en annan random fakta om mig.

FÖLJ:

6 svar

  1. Detta med att skifta språk (svenska/dialekt) känner jag väl till. När jag jobbade på sjön som kom en kille ombord som jag inte visste kom från Österbotten, så vi talade finsvenska med varandra till att börja med. Detta har vi sedan fortsatt med även om dialekten är vårt gemensamma modersmål. Lite mysko när jag tänker på det. Min finsvenska är också ganska neutral, jag kallar den nordiska.

    1. Oj vad lustigt det där med vilken dialekt eller icke-dialekt ni började prata med varandra och sedan fortsatte! :)

  2. Jag började prata dalmål redan när mamma började planera semestern i stugan i Dalarna när jag var liten :P Numera gissar de flesta att jag är från norrland typ, så jag har verkligen hamnat helfel i min dialekt :D Men norrländska och åländska har en del ord och uttryck gemensamt, tror det är därför. Och att jag umgicks med västmanlänningar en lång period av mitt liv.

    1. Haha älskar detta! Och ja jag kan ändå se att åländska och norrländska ligger ganska nära varandra. Även finlandssvenskan tar fram lite norrländska ur mig… ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.