Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Boktips: Stå inte för nära kanten, av Annika Mayer.

Jag berättade ju att jag hade läst en så himla bra bok av en ursprunglig gällivarebo! Stå inte för nära kanten, är bokens namn och författaren är Annika Mayer. Boken har fått en hel del bra recensioner, som ni kan hitta bland annat i Annikas blogg. Men jag behövde inte övertygas av några omdömen utan det som fick mig på fall var när jag läste om boken och insåg att huvudpersonen, som bygger till stor del på Annikas egna liv, återvänder för ett par veckor till sin hemstad Gällivare. Det var också det som gjorde boken extra kul att läsa – välkända platser från lilla Gällivare som omnämndes och den norrländska dialekten som lös igenom texten.

Boken hade en story som gjorde att man inte ville sluta läsa. Dessutom kastades man tillbaka till huvudkaraktärens, Hannas, barndom och får parallellt följa vad som hände då – något som gjorde det ännu mer spännande. Det var även intressant att få en inblick i världen på reklambyråer där Hanna jobbar. Många har undrat hur mycket i boken som är sant och Annika skriver i slutet “Skelletet är sant och köttet är ljug”.

Stå inte för nära kanten var hur som helst väldigt bra! Jag gillar också att den inte var för lång, skönt med sådana böcker som man kan läsa ut på ett par kvällar. Och gissa vad som först fångade min uppmärksamhet? Omslaget såklart – där har hon lyckats enormt bra tycker jag!

Jag tycker om att läsa men har inte läst överdrivet mycket och undrar därför hur det är med historier som är rätt förutsägbara? Boken var nämligen lite av en klyscha och jag kan nästan tycka att det är ett minus. Man visste att det inte skulle sluta bra och man visste att det skulle sluta bättre. Det kanske är sådant folk generellt tycker om och sådant som säljer? Jag tänker på Hollywood-filmer som är så populära, de är ju likadana. Vad tycker ni andra som läser mycket böcker? :-)

Anledningen till att jag över huvud taget fick nys om boken var att jag just laddat ner appen Mofibo som jag testar genom Buzzador. Du kan signa upp för 99:- i månaden och får då tillgång till obegränsad läsning av tusentals böcker direkt i din surfplatta eller mobiltelefon!

mofibo app

Jag läste ut Stå inte för nära kanten på två kvällar och har nu börjat med Delhis vackraste händer som min mamma rekommenderat. Näst på tur står en bok jag inte visste publicerats av Fredrik Backman: Britt-Marie var här. Jag älskar Fredriks bok En man som heter Ove så misstänker att denna också kan vara bra och värd att läsa! I min bokhylla, här ovan i appen Mofibo, ser ni mest ungdoms-kärleksböcker – det är nämligen en kategori jag älskar att läsa.

FÖLJ:

2 svar

  1. Det maste ju vara den bästa kritiken en bok kan fa; att den inte gar att släppa. En man som heter Ove ska bli film snart har jag hört sa jag skulle ocksa vilja läsa den innan; gillar inte att se en film innan jag hunnit läsa boken. Kanske far lana den pa bibblan o läsa pa tyska =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.