Jennifer sandström

Mys med mamma & mormor.

Hej. Jag har inte glömt bort er. Har haft fullt upp att hänga med min mamma och mormor. Och att godkänna kommentarer till inlägget om Finlands bästa uppfinning. Helt sjukt alltså vilken uppmärksamhet inlägget har fått. De pratade tydligen om det i finlandssvensk radio härom dagen, haha, så kul.

Nu ska jag fortsätta mysa med dessa nissar! Vi har varit i skogen hos Mumins päron och nu är vi i Åbo. Pratar finska, svenska och engelska om vartannat och det känns liksom som gröt i huvudet. Förvirrande med alla språk men ändå häftigt hur man kommunicerar med varandra och när olika länder möts. IMG_1282.JPGIMG_1249.JPG
Selfie med mami och morri. Mormor är en sån mormor som tar kort med sin padda, så gulligt!

PS. NÅGON har köpt nya skor som hon är fantastiskt kär i, mer om det sen.

FÖLJ:

3 svar

  1. Vilket genomslag! Coolt! Var det på x3m de snackade om det?
    Vad fina ni är, tre generationer samlade. Visst var det din mormor som kunde finska? Vilken del av finland kommer hon ifrån? När kom din mamma/mormor till Sverige?

    Ha nu en fortsatt trevlig helg ni tre =)

  2. SV: O du ger så många kloka svar på mina frågor att jag inte kan låta bli att fortsätta peppra dig med dem ;-) Blir det för mkt får du säga till så ska jag lägga band på mig ;-) O jag tror på ett sätt att det kanske var sjyst av din mormor att inte prata finska med din mamma. Det finns ju många andra generationens invandrare som har det jättekämpigt med svenskan eftersom de bara pratar hemspråket hemma. Å andra sidan förstår jag att det är trist eftersom man ju teoretiskt skulle kunna vara tvåspråkig =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.